Остров Тасос - Лято 2020

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: П-364
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Дестинация: о.Тасос, Гърция
Дати:
Цена от: 0.00 лв.

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация за Гърция

Почивка на море на остров Тасос, Гърция Лято 2020
автобусна почивка от София
Дати на отпътуване: Всяка събота от 23.05.20 до 19.09.20 (включително)
8 дни / 7 нощувки

 

Програма:

Първи ден (събота): Отпътуване от София в 06:00 ч. от автогара ""Сердика""/бивша Трафикмаркет/, пред Централна гара-София,  с автобус на редовната линия на фирма ИНТЕРКАРС по маршрут София - Благоевград - Кулата - Офринио бийч -  Неа Перамос - Неа Ираклица - Кавала - Керамоти - ферибот - Лименас - Рахони - Скала Принос - Лименария - Потос. Ранния следобяд настаняване в избрания от вас хотел на о.Тасос.Нощувка.
*За дати на отпътуване 23.05 и 12.09.20 г. автобусът тръгва от паркинга пред Националния стадион "Васил Левски".

Втори ден (неделя) - Седми ден (петък):  Закуска. Обяд (за хотелите на база All inclusive). Свободно време. Вечеря (за хотелите на база полупансион и All inclusive). Нощувка.

Осми ден (събота): Закуска. Освобождаване на стаите около обяд и отпътуване за България в ранния следобяд, пристигане в София вечерта след 24:00 ч. Обратното връщане става в определен и предварително обявен час, освен ако автобусът не закъснее значително поради причини, независещи от фирмата. Туристите ще разполагат предварително с телефонния номер на водача на автобуса.

ВАЖНО: В Гърция е въведена задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.18г.). Таксата е между 0,50 и 4 евро на вечер на стая.

Важно: Посочените възрастови граници за деца са за НЕНАВЪРШЕНИ съответни години.

Условия за плащане:                                  

  • 30% депозит при направа на резервацията
  • доплащане до 50% до края на срока за ранни резервации
  • доплащане до 100% до 20 дни преди датата на настаняване

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:

  • до 20 дни преди датата на настаняване - без неустойка
  • от 19 до 8 дни преди датата на настаняване - 70% неустойка от общата цена
  • от 7 до 0 дни преди датата на настаняване - 100% неустойка.
  • неявяване - 100% неустойка
Изключенията /ако има такива/ са обозначени под всеки един хотел.

   

 

Цената включва:
  • транспорт по маршрута София - остров Тасос - София
  • 7 нощувки в избрания хотел със съответната база изхранване
  • медицинска застраховка с покритие 10000 евро. Доплащане за медицинска застраховка на лица над 66 г. възраст - по 12 лв. на човек, на престой.
Цената не включва:
  • разходи от личен характер
  • фериботни билети Керамоти - о.Тасос и обратно - по 4 евро на посока, парите се събират на място
  • доплащане за медицинска застраховка на лица над 66 г. възраст - по 12 лв. на човек, на престой.

Гърция – страната на три морета в лазурно синьо.
Колоритът на Гърция се крие в удивителната комбинация от грижливо съхранената история, запазения философски дух на древните мъдреци, пъстротата на настоящето и съвременните технически постижения. Всичко това обаче съвсем не би било достатъчно атрактивно, ако липсваха слънчевите брегове и топлата морска шир, които отличават земята на някогашните византийци. Събрано на едно място, подобно съчетание прави южната ни съседка мечтана туристическа дестинация и една от най-посещаваните страни на Стария континент.

Площ: 131 990 кв.км и заема южната част на Балканския полуостров. Гръцки са над 200 острова в Йонийско, Средиземно и Егейско море с обща площ от 24.8 хил. кв. км. По-големи острови са Крит, Евия, Родос, Лесбос, Хиос, Тасос, Корфу. Граничи (в км) с Албания - 256, Македония - 262, България - 493, Турция - 212 и има брегова линия - 15 021 км. Голяма част от територията е заета от ниски и средно високи планини. Най-висока е Олимп с връх Митикас - 2 917 м. Равнините са разположени в крайбрежните райони - Тесалийска, Солунска, Западнотракийска и др.
Население: 10 787 690 души - Над 90% от населението принадлежи към гръцката православна църква. Втори религия в страната е ислямът, който включва 2-5% от хората. Малък процент са католици и протестанти.
Столица: Атина, По-големи градове - Солун (1200 хил. ж.), Патра (150 хил. ж.), Лариса (120 хил. ж.), Ираклион (120 хил. ж.), Волос.
Необходими документи: Иска се само лична карта.
Валута: Евро
Език: Официалният език е  гръцки, но в курортните градчета масово се говори английски.
Климат: Гърция се намира в средиземноморския климатичен пояс, който се характеризира с мека и дъждовна зима и горещо и сухо лято. Пикът на туристическия сезон е от началото на юли до края на септември. Приятно време за пътуване е през април и май, тъй като тогава е много по-хладно и спокойно. Все пак, имайте предвид, че броят на автобусите и фериботните линии е намален извън сезона. Най-студеният период е от декември до март, но в южна Гърция и по островите на практика не пада сняг.

Въздушен транспорт: Със самолет можете да стигнете до много големи градове на континенталната част, както и някои от островите. Гърция разполага с 40 летища, 22 от които са международни. Най-големите летища са разположени в Атина и Солун. По време на туристическия сезон има много допълнителни полети. Повечето от националните трасета преминават през Атина и Солун. Полетите между островите са много по-скъпи в сравнение с пътуването с ферибот. Почти всеки по-голям остров има собствено летище.
Наеми кола: В Гърция има много агенции, които предоставят коли под наем. Цената за наемане на автомобил за една седмица е около 230-300 евро, но тя зависи от вида на колата. Можете да наемете кола само ако имате навършени 23 години.  Когато пътувате по гръцките пътища, внимавайте с местните шофьори, те не винаги спазват правилата и понякога карат в нетрезво състояние. Особено опасни са моторите, които се срещат навсякъде – по пътищата и в големите градове.
Обществен транспорт: Най-популярното средство за обществен транспорт е автобуса. Пътническият трафик поддържа основната мрежа, която има връзка с популярните дестинации.  В малките и отдалечени села обикновено броят на маршрутите до най-близкия голям град може да бъде ограничен до два автобуса на ден. Билети могат да бъдат закупени в автобуса или на автогарата. Железопътни линии има в посока от север на изток и в източните части на страната. Билетите за влак са много по-евтини от автобусните. Гърция има много добре развита системата за морски транспорт и голям брой плавателни съдове. Що се отнася до разписанието на корабите, то има изразен сезонен характер. От средата на октомври броят на плаванията е много по-малък. Цените на билетите за фериботните линии обикновено не се различават съществено за отделните кораби и са в зависимост от дължината на маршрута, скоростта и класата, в които желаете да пътувате. Главни пристанища са Пирея, Солун, Патра, Волос, Игуменица.

Култура и традиции: Гърция има богата история и култура още от най-дълбока древност. Гръцката митология представлява голям интерес за много хора по целия свят.

По-важни исторически събития и дати - ХVII в. пр. Хр. - начало на формиране на градове-държави - Микена Пилос и др.; ХIII в. - господство на ахейските племена; 1250 г. пр. Хр. - строителство на Акропола и Атина; 1240 г. пр. Хр. - Троянска война; Х в. пр. Хр. - възниква Спарта; 776 г. пр. Хр. - първи Олимпийски игри; 546 г. - пр. Хр. - гръцко-персийки войни; 490 г. пр. Хр. - победа на гърците над персите при Маратон; 480 г. пр. Хр. - подвигът на спартанците при Термопилите; 431-404 г. пр. Хр. - Пелопонеска война, хегемония на Спарта; 338 г. пр. Хр. - Гърция е завоювана от македонския цар Филип II; 334-326 г. пр. Хр. - завоевателни походи на Александър Македонски; 148 г. пр. Хр. - става римска провинция; 395 г. - територията на Гърция става част от Византия; 1460 г. - пада под османско робство; 3 февруари 1830 г. - Гърция става независимо кралство; 1912-1913 г. - Балкански войни - Гърция получава Крит, Епир и Егейска Македония със Солун; 1920 г. - заграбва Западна Тракия; 1920-1922 г. - война с Турция и загуба на територии в Мала Азия; 1940 г. - гръцките войски отблъскват италианско нападение; 1941 г. - присъединени Додеканезите; 1946-1949 г. - гражданска война, разгром на комунистите; 1952 г. - влиза в НАТО; 1967 г. - военен преврат и бягство на краля; 1973 г. - Гърция е провъзгласена за република; 1974 г. - демократизация на страната; 1992 г. - влиза в Европейския съюз.

Събития:Гръцкият календар е пълен с различни културни, религиозни и национални празници. Всяко градче си има своя карнавал, местен колорит и специфичност. Най-важният празник за гърците е Великден. Кулминацията на тържествата е Велика събота, по време на тържествена литургия. На 25 март се чества Ден на независимостта и празника на Благовещението. Почти всички по-големи християнски празници са почивни дни в Гърция. След Великден и Коледа най-голям е 15 август е Успение Богородично, когато много от местните се отправят към остров Тинос за поклонение.

Страната и Хората:Един от основните национални характеристики на гърците е гостоприемството.Те винаги са приятелски настроени към непознати. Гърците са горди от своята страна, език и древна култура. Интересна тяхна черта е, че никога не бързат, така че бъдете готови за гръцката "точност". Широко прието е да се закъснява. Друго с което са характерни е, че са нощни птици и обикновено вечерят в късните часове в таверните. Не случайно в Гърция няма отделен поздрав за „добро утро”. Сутрин – до около обяд се поздравяват с „калимера”, а в следобедните часове до вечерта с „калиспера”.

Традиционна кухня: Гръцката кухня има специалитет "мезе", което е добре познато и по българските земи. В Гърция „мезето“ включва лозови листа пълни с месо, пържено зеле, морски дарове и други.
Много популярни са ястия приготвени от точени кори пълни с плънка като спанак, сирене, сладко или нещо друго. Зеленчуците са основен компонент в прочутите гръцки салати. Използват се много подправки.
Много от местните предпочитат месо на скара, както и варени и задушени зеленчуци.
Крайбрежните таверни предлагат вкусно направени морски дарове и риба. Главно се предлагат пържени и поръсени с лимонов сок или чеснов сос. Гърция предлага различни видове сирена, в зависимост от региона може да бъде от овче и козе мляко. Специалитет е кисело мляко, което често се сервира като десерт с мед.
Кафето и сладките несъмнено имат турско влияние. Те включват халва, баклава и други невероятни лакомства от ориента. Популярна алкохолна напитка е вид мастика Узо, както и други, произведени от грозде, като „Ципуро” – гръцка ракия. Производители са на разнообразни вина, както и на единствената по рода си гръцка „Ретсина”


Забележителности: Едно от местата, които задължително трябва да посетите, когато гостувате в Гърция е Атина с големите паметници от далечното минало и множество музеи. Любителите на древността трябва да посетят Пелопонес, където са разположени най-добрите археологически обекти за посещение като Олимпия, където са се провеждали Олимпийските игри, известния дворец на Агамемнон, амфитеатъра Епидавър, Нафплио, Микена и още много други. Не е за подценяване и град Солун, място съсредоточило в себе си останки от древни времена и култури в едно с  една много задушевна модерна част и богат нощен живот.
Остров Крит е уникален по отношение красотата на природата и археологически обекти.  Островите са като вариации по една и съща тема. Обикновено създават чувство за хармония и спокойствие. Асоциациите са приветливост, гостоприемство, топлина, нежност - всички цветове, очертания, детайли водят в тази посока. Които и острови да изберете ще се върнете пълни с емоции от въздействащата им красота. На практика няма лош гръцки остров – всички те са уникални и имат свой специален чар. По-известни на пазара са островите от Йонийския архипелаг – Корфу,
Лефкада, Закинтос, малките Споради – Скиатос, Скопелос, Додеканезите, островите в близост до егейска Турция с перлата между тях – остров Родос, остров Евия, Цикладите начело с остров Санторини – единственият по рода си вулканичен остров.

Това са само част от всички невероятни места, които може да посетите в Гърция. Ако изберете почивка там със сигурност ще се върнете за още много преживявания.

 

Етикети екскурзия гърция екскурзия гърция 2020 гърция 2020 екскурзия до гърция ваканция гърция обиколна гърция 2020 плажове в гърция гръцка ривиера гърция промоции гърция промоция оферти за гърция гърция оферта гърция с делта турс гърция с делта турс 2020 почивка гърция почивка гърция 2020 автобусна екскурзия гърция автобусна екскурзия до гърция автобусна почивка гърция автобусна почивка в гърция почивки гърция 2020 екскурзии гърция 2020 ранни записвания гърция ранни записвания почивки гърция ранни записвания за гърция ранни записвания гърция 2020 ранни записвания 2020 гърция гърция тасос гърция тасос 2020 екскурзия в тасос екскурзия в тасос гърция почивка тасос почивка тасос 2020 чартърна почивка тасос почивка в тасос самолет самолетна програма тасос промоция тасос специална оферта тасос остров тасос лято 2020 майски празници гърция майски празници гърция 2020 майски празници тасос майски празници тасос 2020 ekskurzia gartsia ekskurzia gartsia 2020 gartsia 2020 ekskurzia do gartsia vakantsia gartsia obikolna gartsia 2020 plazhove v gartsia gratska riviera gartsia promotsii gartsia promotsia oferti za gartsia gartsia oferta gartsia s delta turs gartsia s delta turs 2020 pochivka gartsia pochivka gartsia 2020 avtobusna ekskurzia gartsia avtobusna ekskurzia do gartsia avtobusna pochivka gartsia avtobusna pochivka v gartsia pochivki gartsia 2020 ekskurzii gartsia 2020 ranni zapisvania gartsia ranni zapisvania pochivki gartsia ranni zapisvania za gartsia ranni zapisvania gartsia 2020 ranni zapisvania 2020 gartsia gartsia tasos gartsia tasos 2020 ekskurzia v tasos ekskurzia v tasos gartsia pochivka tasos pochivka tasos 2020 chartarna pochivka tasos pochivka v tasos samolet samoletna programa tasos promotsia tasos spetsialna oferta tasos ostrov tasos lyato 2020 mayski praznitsi gartsia mayski praznitsi gartsia 2020 mayski praznitsi tasos mayski praznitsi tasos 2020
Оферта № П364