Езерата на Хърватия и Словения -пролет и есен 2022

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-135
5 дни / 3 нощувки
Маршрут: София-Загреб-Плитвички езера- езерото Блед-езерото Бохини-Любляна-Постойна Яма-София

Дати на отпътуване:

Цена от: 435 лв.





Начална дата Крайна дата Цена Резервирай

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Хърватия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезна информация за Хърватия
Чудната природа на Хърватия и Словения привлича всяка година любителите на красиви езера, планини, пещери и старинни градове. С тази програма ще се потопите в свежата атмосфера на езерата, ще посетим столиците и на двете държави и най-дългата пещера в Европа.

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:
Посещение на 3 прекрасни езера – Национален парк „Плитвички езера“, езерото Блед и езерото Бохини;
Разходка из най-дългата пещера в Европа – „Постойна яма“ с най-дългия пещерен туристически маршрут и уникални форми;
Възможност за опознаване на столиците на Хърватия и Словения – Загреб и Любляна;
Красиви средновековни градчета и крепости, като излезли от рицарските романи, в чиято атмосфера цари приказност и уют.

1-ви ден:София – Загреб / 800 км /
Отпътуване в 05:00 часа  от София за Загреб, столицата на Хърватия. Транзитно пътуване през Сърбия.  Пристигане в Загреб късния след обяд. Разглеждане на старата част - квартала Градец, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол. Свободно време за вечеря.  Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
 
2-ри ден:  Загреб – Плитвички езера – Загреб / 260 км /
Закуска. Отпътуване за Плитвице сутринта. Този ден ще посетите красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си уникални езера, всяко от които разположено на различно ниво, съединени от каскадни водопади. Националният парк на Плитвице е уникален природен феномен. Ще имате възможност да пътувате с електрически кораб през езерата или с панорамно влакче, да се разходите около водопадите и да се наслаждавате на великолепната природа /необходимо е закупуване на билет и предварителна резервация/. Свободно време. Връщане в Загреб. Нощувка.  
 
3-ти ден: Загреб - езерото Блед-езерото Бохини- Любляна / 300 км /
Закуска. Отпътуване за Словения по посока на езерото Блед, простиращо се между двете големи планини Караванке и Юлийските Алпи. Водата е тюркоазена, когато слънцето е високо над повърхността, и става сребристо-синя, когато здрача започва да се спуска над Блед. Мястото е подходящо за декор на приказка, с интересен замък и малък остров с църква. Свободно време за разходка около езерото. Отпътуване за езерото Бохини, намиращо се в пределите на национален парк „Триглав”, където се намира най-високият планински връх в Словения. 4 километровото езеро е прочуто с красивите заобикалящи го върхове и богати природни дадености. Отпътуване за Любляна. Настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.
 
4-ти ден: Любляна-пещера Постойна яма-замъка Предяма-София / 980 км /
Закуска. След закуска кратка разходка в словенската столица в старата част на града. Сред забележителностите на красивия град се открояват Люблянската крепост, Тройния мост, Драконовия мост и други. Продължаваме към пещерата Постойна яма една от най-известните туристически атракции в Словения. С дължина от 20 километра и половина, Постойна попада сред най-дългите пещери в Европа, а благодарение на допълнителното й облагородяване, тя предоставя на своите посетители най-дългия пещерен туристически маршрут в света, чиято дължина надхвърля 5 километра. Разходката в пещерата е впечатляваща и то не само заради нейните огромни размери и красивите пещерни форми и образувания. По желание 2-часова обиколка на пещерата с екскурзовод. Възможност за посещение на замъка Предяма - един от най-красивите ренесансови замъци в Словения. Замъкът е бил собственост на рицаря Еразъм, познат като словенския Робин Худ. В продължение на една година и един ден той е бил като пленник в собствения си замък, обкръжен от враговете си. Те смятали, че по този начин ще го уморят от глад, но не знаели за тайния проход, който той използвал за доставки на храна, водещ от замъка до Постойна/необходимо е закупуване на билет и предварителна резервация/.Късния следобяд – отпътуване за България. Нощен преход. Пристигане в София в ранните сутрешни часове.
 

Цена на човек в двойна и тройна стая: 435.00 лева
Доплащане за единично настаняване: 140.00 лева
Деца до 12 ненавършени години – 405.00 лева

Важно:
  • Входните такси за Плитвички езера и Постойна яма се заявяват и заплащат предварително в България, тъй като тези посещения са свързани с предварителни резервации.
  • Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
  • Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
  • Пътуването е подходящо за лица с увреждания и ограничена подвижност.
  • В програмата са предвидени посещение на места с изкачване пешоходно на места с наклон, ходене по хлъзгави и по-трудни терени, места с висока влажност, тунели и други, които не са подходящи за всеки турист.
  • Необходимо е да подсигурите удобно облекло и най-вече подходящи за такива условия обувки.
 
 
Валутни курсове:
Хърватска – 1 лев = 3,88 хърватски куни /HRK/
Словения – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/
Препоръчително е туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.
 
Минимален брой записани туристи: 35 човека
 
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 30 % от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 3 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната. Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“  ЗД „Евроинс“ и номерът на застрахователната полица е: 03700100003480/24.09.2021 год.
ЗД "Евроинс" АД - Централно управление:  гр. София 1592, бул. "Христофор Колумб" №43, тел.: 0700 17 241, факс: 02/4895 526, e-mail: office@euroins.bg
 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети
https://www.deltatours.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%8F%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0-e%D1%81-20152302_2_22


 
 
 
 
 

 
Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Загреб;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Любляна;
  • Посещение на природен парк „Плитвички езера“ /входната такса зе заплаща допълнително, необходима е предварителна резервация при записване/;
  • Посещение на езерото Блед;
  • Посещение на езерото Бохини;
  • Посещение на Пещерата „Постойна Яма“ и замъка „Предяма“ /входната такса се заплаща допълнително, необходима е предварителна резервация при записване/
  • Разглеждане забележителностите на Загреб;
  • Разглеждане на забележителностите на Любляна;
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро и Ковид-19 покритие;
  • Пътни и магистрални такси;
  • Водач по време на пътуването.
Цената не включва:
  • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица над 64 год. – 10 лева.
  • Доплащане за гарантирани първи места, независимо от периода на записване – до 3-та седалка – 30 лева на човек.
  • Входните такси за посещаваните обекти;
  • Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер;
  • Във връзка с непрекъснатото шоково поскъпване на горивото в България, се налага въвеждането на горивни такси за пътуванията, за компенсиране на цените към превозвача.
    Горивните такси ще бъдат обявявани към всяка програма до 20 дни преди датата на провеждането й.
Ориентировъчни входни такси:

Плитвички езера: 160 хърватски куни – възрастни; деца от 7 – 18 год. – 80 хърватски куни; деца под 7 год. – безплатно.
Постойна яма: възрастен- 25,80 евро, учащи 16-25 год. 20,60 евро, деца от 6-15 год. – 15,50 евро, деца до 5 год. – 1 евро
Комбиниран билет Постойна яма и Предяма: възрастен- 35,70 евро, учащи 16-25 год. 29,90 евро, деца от 6-15 год. – 22,40 евро, деца до 5 год. – 2 евро
Остров Блед с църквата: 6 евро възрастни, 4 евро студенти, деца – 1 евро
Замъка в Блед: Групи от 10-21 човека – цени: 9 евро възрастни, 6,50 евро студенти, 5 евро – деца под 14 год.
Крепостта в Любляна:  билет за фуникулера – 3 евро
Кулата Лотршчак: 20 куни

Хърватия – прекрасни емоции сред адриатически перли
Всички хвалят Хърватия. Красива страна, невероятната природа, културни паметници, подредени паркове. В случая, всички тези изтъркани клишета са верни, Хърватия е безспорно Красавицата на Адриатика. Природата е хубава, планините си заслужават да се видят, струват си и разходките в Загреб в късна есен и обикалянето по музеи, катедрали и паркове. Хърватската култура има тринадесетвековна история. Запазени са множество паметници на културата, художествени произведения и научни трудове. В Хърватия има шест паметника на световното наследство и осем национални парка. 

Площ: 56 542 кв.км.
Население: 4 490 000 жители
Климат: умереноконтинентален, по крайбрежието средиземноморски. средната температура за януари е от 0 до 9 градуса, юли 18-25 градуса. Главни реки - Драва, Сава, Купа. 
Столица - Загреб (750 хил. ж.). По-големи градове - Сплит (200 хил. ж.), Риека (170 хил. ж.), Осиек (110 хил. ж.), Задар (80 хил. ж.), Пула, Дубровник.
Парична единица: Хърватска куна
Официален език: хърватски.
Необходими документи: Българските граждани могат да влизат, да преминават и да пребивават в Република Хърватия с валидни лични карти или паспорти без визи за срок общо до 90 дни за период от 6 месеца, считано от деня на първото влизане, което допуска в този 6-месечен период многократно влизане в страната, като общото време на пребиваване не трябва да превишава 90 дни. Безвизовият режим на влизане се прилага по отношение на туристически пътувания, гостувания, краткотраен бизнес, частни визити и други в указания по-горе срок. При пътуване с автомобил, чужда собственост, българският гражданин, който го управлява, трябва да носи нотариално заверено пълномощно със заверен превод на английски или хърватски език. При влизане в Република Хърватия българският гражданин трябва да може да докаже при проверка, че има достатъчно средства за преминаване или пребиваване в страната – минималната парична сума за един ден е 50 евро, както и минимум 300 евро, ако пътува с лек автомобил, необходими за „Пътна помощ” при аварийна ситуация.

Транспорт:  ж.п. линии - 2 296 км, от тях 983 км електрифизирани, шосета - 27 840 км, от които 23 497 км с твърда настилка. Главни морски пристанища - Риека, Сплит, Задар, Пула.
Летища: Хърватия има 8 летища, от които 5 са по-големи. Най-голямо е международното летище в столицата Загреб, международно летище има и в Сплит. Други по-големи летища са – в Дубровник, в Задар и в Риека.
Наеми кола: Лесно е да се наеме кола в Хърватия. Има ограничение за възраст – най-малко на 21 години с валидна книжка от 2 години. Възможно е обаче на млади шофьори под 25 години да не им се разреши да наемат висок клас автомобил. Цените варират в зависимост от периода, за който се наема автомобила и започват от 22 до 52 евро на ден. За висок клас коли и лимузини цените са доста по-високи – от 57 до около 200 евро на ден за луксозни коли. Ако решите да прекарате ваканцията си с кола на Адриатическо море, ще останете приятно изненадани от съчетанието между модерни курорти около историческите градове посещавани от туристи от цял свят. Пътищата до тях са първокласни и добре уредени с безплатни паркинги. 

Култура и традиции: Културата на Хърватска е част от културата на южните славяни. Тринадесетвековната история и стратегическото географско положение на Хърватска са основните предпоставки за формирането на население съставено от много етноси, всеки от които допринася за пъстрата и многообразна хърватска култура. В Хърватска има шест паметника на световното наследство и осем национални парка. Хърватската народна музика останала свързана с местните обичаи и заради това се наблюдават напълно различни стилове в Далмация и в другите региони. Докато населението става все по-еднородно като етноси, регионалните идентичности си остават много важни, особено в региона на крайбрежната ивица на Далмация. Хърватските народни песни описват регионалните различия. По брега на Далмация, например, народните песни доста наподобяват италианските. Другаде местните славянски и унгарски влияния доминират. Традиционни танци в Хърватска са бързите “коло” (кръгови) танци.

По-важни исторически събития и дати: I в. пр. Хр. - римска провинция - Далмация; 395 г. - в състава на Византия; VII в. - заселване на славянски племена; VIII в. - под властта на Франкиската империя; 925 г. - хърватският княз Томислав приема кралска титла; 1102 г. - в състава на Унгария, съхранявайки вътрешна автономия; ХVI в. - голяма част от територията е завладяна от турците; в края на ХVIII в. става част от империята на Хабсбургите (след 1867 г. - Австро-Унгария); 1918 г. - след разпадането на Австро-Унгария става част от Кралството на сърби, хървати и словенци (от 1929 г. - Кралство Югославия); 1941-1945 г. - образувана Независима държава Хърватско, съюзник на Германия; 1945-1991 г. - в състава на Югославия, като съюзна република; 25 юни 1991 г. - приета декларация за пълна независимост; 1992-1996 г. - война със Сърбия.

Страната и хората: Тюркоазено море, далматински бряг, превъзходни курорти - това е крайбрежието на Хърватия. Хърватия е съчетание от модерното и старото, едно от малкото места, които могат да предложат такава хармония. По време на вашия престой можете да отидете по суша или вода до Черна Гора и Албания, както и да посетите остров Корчула – родното място на Марко Поло. Едно от най-приказните места в този райски кът си остава Дубровник - един от най-добре запазените средновековни градове в Европа. Артистично решени каменни зидове, зад които гордо се извисяват великолепно запазени ренесансови замъци и църкви от епохата на барока. Старинни улици, пропити с история и наситени с живот, който кипи в уютните кафенета, ресторанти и кокетни магазинчета - очарованието на бохемския Дубровник няма край. Основната част от населението на Хърватска представляват хърватите (89,6%). Най-големите малцинства са: сърбите (4,5%), бошняците (0,5%), унгарците (0,4%).Официален език е хърватският, който принадлежи към групата на южнославянските езици и използва латиницата. В различни области около крайбрежието той е примесен с многобройни италиански заемки, а в близкети до границата с Унгария региони е обогатен с унгарски думи. В Хърватия са родени множество световно известни творци на изкуството и учени, като напр. скулпторът Иван Мещрович, физиците Руджер Бошкович и Никола Тесла и много други. Хърватия се слави и със своите изобретатели, сред които са: Едуард Славолюб Пенкала (автоматична писалка) и Фауст Вранчич (парашут). 

Национална кухня: Хърватската кухня е повлияна от австрийската и унгарската, но същевременно си има и своята специфика. Типични за хърватската кухня са месото на скара, далматинската пушена шунка, солена сардела, овче сирене и салам с червен пипер. Местните специалитети включват пържено сирене, пиле a la Backa (приготвяно с домати, паприкаш и лук), Загребски телешки котлет и гибаница, наслоен на пластове сладкиш със сирене. На Далматинския бряг се произвеждат отлични морски деликатеси и вина.
Някои национални ястия се приготвят по различен начин в различните региони. В Северна Хърватия предпочитани специалитети за празниците са пуйката с кнедли и баницата със сирене, наречена 
щрукли, а празничните изкушения на юг са прошуто (пушена шунка) и понички с домашно сирене или сладко, наречени фритуле. По Коледа в Далмация, крайбрежния регион на Хърватия, ястието на деня е пащицада, задушено месо с подправки по далматински, приготвено със сини сливи и оцет.Орахняца е  традиционния орехов сладкиш. Според кулинари, местната бяла риба и раците са сред най-вкусните деликатеси в света. В цяла Хърватия виното присъства в празничното меню.От месните ястия на популярност се радва Istarski Prsut - пушен свински бут, нарязан на тънки филийки, както и Swinski Kotlet na Samoborski Nacin - свинска пържола, задушена в чеснов сос с магданоз. Може да се сервира с пържени картофки. Cobana Sa Zlionjacina държи едно от първите места - приготвя се от говеждо и свинско месо със специфични подправки.

Забележителности: Загреб – столицата на Хърватия е основан през XII век и е обявен за свободен град през XIII век. Градът е хубав, има изключителни по своята архитектура сгради и катедрали. Историческият център на града се състои от три части – Каптол – център на католическата църква в Хърватия, Градец, където се намира хърватският парламент - Сабор, и Долни град – бизнессърцето на съвременния Загреб. На Каптол е построена най-голямата катедрала в Хърватия с кули, високи 105 м. Тя, заедно с Епископския дворец около нея, е строена между XIII и XVIII в. в романски стил, но след земетресението през 1880 г. я престрояваткато нова неоготическа базилика.
Сплит е най-големият град на Далмация. Града е разположен на източните брегове на Адриатическо море, центрирани около древния римски дворец на император Диоклециан. Сплит е един от най-старите градове в района. Традиционно се смята, че първите строителства в областта датират от времето на римския император Диоклециан, въпреки, че археологическите изследвания доказват, че градът е бил гръцка колония на Аспалатос, векове преди Римската империя. През 1979 г. на историческото наследство на Сплит бе добавено в списъка на ЮНЕСКО. Сплит се смята за един от центровете на хърватската култура, а неговата литературна хронология е безкрайно богата и може да се проследи от Средновековието до днешни времена.
Наричат Дубровник – перлата на Адриатика. Намира се в южната част на Хърватия. През 1806 г. Дубровник е превзет от французите и две години по късно става част от Илирийските провинции на Франция.Изключително добре запазен и непокътнат е старият град на Дубровник. Той е заобиколен от крепостна стена с височина около 25 метра. Тя предлага възможността да се обиколи града, наслаждавайки се прекрасни гледки към морето и островите Локрум и Лапад, които се намират в близост. Една от забележителностите в Стария град е двореца Спонза. В него където се съхраняват над 7000 тома ръкописи и над 100000 отделни документа, които са от периода 19-20 век. Други туристически дестинации в Дубровник са Доминиканската църква с нейната богата съкровищница, Францисканския манастир, крайбрежният булевард – Страдун, от двете страни на който се издигат изящни каменни дворци.В източния край на площада на града се издига колоната на Роланд, символизираща независимостта и свободолюбието на града-държава.
Истриа е най-големият полуостров на хърватското крайбрежие и една от най-популярните туристически дестинации на Адриатика. Околностите му са уникален парк на многобройни средновековни градчета. Сред тях е Пореч където градския отпечатък на Римската империя лесно може да бъде разпознат. Средновековните кули и стени, готическите и барокови палати са в хармония със съвременните туристически обекти. Лабиринт от каменни улички магазинчета за сувенири, антиквариати и произведения на местните занаятчии посрещат посетителите. Пореч е световно известен с базиликата си от 6-ти век с предренесансови византийски мозайки.
Пула е най-големият град в окръг Истрия. Амфитеатърът в Пула е шеста по големина оцеляла Римска арена и един от най-добре запазените римски паметници в Хърватия. Арена Пула е построена около 1 век сл. Хр. и побирала над 26 000 зрители. През 15 век много камъни са взети от амфитеатъра за изграждане на къщи и други постройки около Пула, но за щастие тази практика е била спряна преди цялата структурата му да бъде разрушена. Днес тя е популярна атракция Хърватия и използва, за да бъде домакин на множество фестивали и спектакли през летните месеци.
О-в Крък е разположен в северната част на Адриатическо море, в заливът Кварнер. Принадлежи към територията на Хърватия, като той е най-големият остров на страната. Най-големият град на острова е Крък. Той е икономически и административен център на острова. Основна забележителност в града са крепостните стени и Франкопанския замък. Друг известен град е Връбник, който е известен с винопроизводство, в частност вида Златина. Най-известният морски курорт на Крък е Башка – това е най-южната точка на острова. Плажовете и водата са с отлично качество, а възможностите за развлечение са многобройни. Важна забележителност в града е каменният монумент „Башка плоча“, който датира от 1100г.
Ровин е град в Хърватска, който се намира на западния бряг на полуостров Истрия. Любопитен факт е, че тук се говори и на Истриот - един от романските езици, който е разпространен в тази част на Истрия и все още се владее от някои жители. Ровин е втората по големина туристическа дестинация в страната, по отношение на нощувките. Двете най-близките летища са Пула (Хърватия) и Триест (Италия) и по време на летния сезон нискотарифните авиокомпании поддържат директни полети от Западна Европа и до двете летища. Също така по време на летния сезон, има пряка връзка с високоскоростната фериботна линия между Венеция и Ровин. Високоскоростните линии ежеседмично до пристанището на Равена и Чезенатико също са на разположение през лятото.
Шестият големият хърватски остров,
Корчула е отделен от сушата чрез тесен пролив. Столицата на острова се нарича Корчула. Наречен "Little Дубровник", този древен град е сред най-красивите градове на хърватското крайбрежие и е известен с уникалната си архитектура. Една от основните атракции е предполагаемото родната къща на Марко Поло. Най-голямата и най-красивата сграда на Корчула е катедралата на Св. Марко, построена в готически възрожденски стил и завършен през 15 век.
Независимо, че пътя до
Хвар отнема малко повече време, той си заслужава всяка една минута. През 1997-а островът бе обявен за един от 10-те най-атрактивни места за туристи. Град Хвар е най-голямото селище и туристически център на острова. Разположен е около спокоен залив, който гледа към архипелага Пъклински острови. До Хвар може да се стигне през Сплит. Градът Хвар има много забележителности като най-интересната е може би сградата на стария общински театър отворен през 1612 г. Други интересни места за посещение са часовниковата кула датираща от 15 век, катедралата на Св. Стефан построена в бароков стил и лятната резиденция на поета Анибал Лукич живял през 16 век.
Национален парк “Плитвички езера“ е най-старият парк, помещаващ се на територията на Югоизточна Европа и най-обширният национален парк в Хърватия. Основан е през 1949 г. и се намира в карстов планински район карстов в централна Хърватия, на границата на страната с Босна и Херцеговина. Защитената местност се разпростира върху почти 300 кв. км. През 1979 г. Национален парк “Плитвички езера“ е добавен към регистъра на ЮНЕСКО за световни природни наследства.Националният парк е популярен по целия свят със своите езера, събрани в каскади. В момента на повърхността могат да се видят 16 езера, които са резултат от сливането на няколко малки надземни реки и подземни карстови реки. Езерата са стъпаловидно подредени, свързани са помежду си и следват посоката на водата. Разделени са чрез природни бентове, образувани от мъхове, водорасли и бактерии.
Остров Млет е един от най-големите острови край бреговете на Южна Хърватия.  72% от острова са покрити с гори, а останалите осеяни с полета, лозя и малки села, Млет е идеалното място за почивка. Островът се състои от две солени езера, Велико и Мало Йезеро, които са разположени в западния край на острова. В средата на Велико Йезеро има  малък остров с един стар бенедиктински манастир.
Трогир е пристанищен град на адриатическото крайбрежие в областта Далмация. Градът е разположен на малък остров между континенталната част на Хърватия и на остров Чиово. Намира се на 27 км западно от град Сплит.Трогир има над 2300-годишна история. Културата му е създадена под влиянието на древните елини, а след това на римляните и венецианците. Трогир е с висока концентрация на дворци, църкви и кули. През 1997 г. е добавен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Трогир е най-добре съхраненият римско-готически комплекс в цяла Европа. Средновековното ядро на града, заобиколено от стени, съдържа запазен замък, кула, древни жилища и дворци от романския, готическия, ренесансовия и бароковия период.

Не бихме могли в тези няколко реда да изброим всички красиви места на тази невероятна страна  - стотици острови и старинни градчета, останки от крепости на зъбери, които нерядко служат за декор на култови филмови продукции. Всичко тук е уникално и неповторимо. Потопете се в емоцията, наречена Хърватия. Каквото и да изберете, ще се превърне в хармония от цветове, звуци, красота създадена от природата и човека, за да завърши в едно безкрайно синьо море.

 

 

 
Видео

Карта

Етикети промоционални оферти 2022 обиколна екскурзия обиколен тур автобусна екскурзия автобусна екскурзия от делта турс автобусна екскурзия от делта турс 2022 автобусни екскурзии автобусни екскурзии от делта турс автобусни екскурзии от делта турс 2022 екскурзия хърватия екскурзия хърватия 2022 екскурзия хърватска 2022 екскурзия словения екскурзия словения 2022 екскурзия езеро блед екскурзия езеро бохини екскурзия хърватска и словения екскурзия хърватска и словения 2022 екскурзия хърватска и словения пролет 2022 екскурзия хърватия и словения септемврийски празници хърватия септемврийски празници хърватия 2022 хърватия есен 2020 плитвички езера 2022 плитвички езера есен 2022 patuvane vakantsia promotsii promotsionalni oferti promotsionalni oferti 2022 ranni zapisvania ranni zapisvania 2022 promotsionalni oferti 2022 obikolna ekskurzia obikolen tur avtobusna ekskurzia avtobusna ekskurzia ot delta turs avtobusna ekskurzia ot delta turs 2022 avtobusni ekskurzii avtobusni ekskurzii ot delta turs avtobusni ekskurzii ot delta turs 2022 ekskurzia harvatia ekskurzia harvatia 2022 ekskurzia harvatska 2022 ekskurzia slovenia ekskurzia slovenia 2022 ekskurzia ezero bled ekskurzia ezero bohini ekskurzia harvatska i slovenia ekskurzia harvatska i slovenia 2022 ekskurzia harvatska i slovenia prolet 2022 ekskurzia harvatia i slovenia septemvriyski praznitsi harvatia septemvriyski praznitsi harvatia 2022 harvatia esen 2020 plitvichki ezera 2022 plitvichki ezera esen 2022

Оферта № Е135