deltatours.bg

5 важни въпроса, които да зададете преди круиз20 Август 2018 г.

Вие вече сте направили своето проучване и сте избрали круизна линия, която да отговаря на вашата индивидуалност, избрали сте конкретен кораб и маршрут, който е точно това, което искахте.
Но преди да се отправите на вашето мечтано пътешествие, има още няколко детайла, които изискват вашето внимание.
Това са някои от най-важните въпроси, които трябва да зададете, преди да се качите на борда.


 

1. Имам ли необходимите документи?

В повечето случаи круизните кораби са регистрирани в чужбина и по закон трябва да пътуват до поне една международна дестинация.

Това означава, че е необходимо пътниците да разполагат с всички нужни за международни пътувания документи.

Затова се консултирайте с оператора, за да сте подготвени какво е необходимо за конкретен круиз и дали няма да имате нужда от виза.

2. Включва ли се всичко в пакета?

Това е въпрос, на който трябва да си отговорите още преди резервация, затова попитайте какво точно е включено в таксата.

Круизите не винаги са all inclusive, но като цяло се включва настаняване и храна, както и забавленията. Понякога напитките се плащат отделно, но има и пакети, които включват абсолютно всичко в цената.

3. Има ли такса за обслужване?

Говорейки за това какво е включено, таксите за услуги са допълнително плащане, което трябва да имате предвид.

Ако имате разходи на самия кораб, може да ви се начислят автоматично, но все пак се осведомете за ежедневните такси, за да не бъдете изненадани в края на пътуването.

4. Дали взех правилните дрехи?

Круизните линии стават все по-непретенциозни, но понякога има и официални вечери.

Проверете дрескода за вашия круиз и бъдете сигурни, че сте подготвили достатъчно елегантни и по-кежуъл облекла. Ако пътувате със самолет до мястото на круиза, съобразете се с ограниченията на авиокомпанията.

5. Трябва ли да закупя екскурзии на брега предварително?

Тъй като круизните кораби се превръщат в дестинации сами по себе си, те се стремят и да ни отведат до интересни места, а бреговите екскурзии са именно това. Няма нищо по-лошо от това да идем на круиза и да разберем, че екскурзията вече е разпродадена.

Винаги е добра идея да планирате колкото е възможно повече и да резервирате брегови екскурзии наред с резервацията на круиза, за да избегнете разочарование.

В някои случаи може да спестите пари, като си купите независими. Просто имайте предвид, ако има някакво забавяне при връщането на борда, корабът ще чака само тези, които са запазени по линията.


Източник: profit.bg


Всички новини »
Абонирайте се за нашите специални предложения