deltatours.bg

Уикенди във Виена 2020 - 3 нощувки

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: П-332
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Дестинация: Виена, Австрия
Дати:
Цена от: 0.00 лв.

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
 • Полезна информация за Австрия

Програма:

Ден 1

Събиране на летище София за полет до Виена. Кацане във Виена. Трансфер до хотела. Продължителност на трансфер – около 30 минути. Настаняване. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод.

Възможност за допълнителни екскурзии:

 • Полудневна екскурзия - посещение на Императорската съкровищница в Хофбург с местен екскурзовод на български език, където се съхраняват най-значимите и богати колекции от светски и религиозни съкровища. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време. Нощувка.

Възможност за допълнителни екскурзии:

 • Полудневна екскурзия „Виенската гора и Баден” с местен екскурзовод – посещение на красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на абатството “Светият кръст”.
 • Полудневна екскурзия – посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца “Хофбург”с местен екскурзовод на български език.

Ден 4

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Полудневна екскурзия до двореца Шьонбрун с включен вход. Трансфер до летището. Продължителност на трансфер – около 30 минути. Полет за София. Кацане в София.

Часове на полетите:

София – Виена: Излита в 15:00 ч. / Каца в 15:35 ч.

Виена – София: Излита в 21:25 ч. / Каца в 23:55 ч.

*Възможни са промени в полетното разписание.

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност : около 30 минути в посока с 3/4* автобус.

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

ВАЖНО:

 1. Минимален брой за провеждане на пътуването 24 туристи. Седалките в полета и стаите в хотела са гарантирани.

 2. Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии е 20 пълно плащащи.
 3. Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 4. Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.

 5. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 6. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 7. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане

 8. Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

  Условия за прекратяване на договор

  ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

  Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

  ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

  При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

  ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

  ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

  ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Виена – София с авиокомпания България Еър;
 • Летищни такси;
 • Съответния брой нощувки със закуска в избрания хотел във Виена;
 • Обзорен тур на Виена с професионален екскурзовод на български език;
 • Трансфер летище – хотел – хотел;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 • Водач от България.
Цената не включва:
 • Екскурзия до Виенската гора и Баден – 90 лв. за възрастен / 45 лв. за дете;
 • Посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца “Хофбург” с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса) на турист – 60 лв. за възрастен / 30 лв. за дете;
 • Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод (с включена входна такса за Съкровищницата) – 45 лв. за възрастен / 23 лв. за дете;
 • Полудневна екскурзия до двореца Шьонбрун с включена входна такса – 75 лв. за възрастен / 38 лв. за дете;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат с беседа на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при налични свободни места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Обзорен тур на Виена

Включена в цената

Разглеждане на: дворецът “Белведере”, един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард “Рингщрасе”, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът “Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа “Пратер” със символа на Виена – Виенското колело.

Цената включва: трансфер и екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Виенската гора и Баден

90 лева / 45 лева (деца 2г. – 11,99 г.)

Посещение на красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на абатството “Светият кръст”, където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг; разходка в Баден – основан от римляните, градът е известен с термалните си извори.

Цената включва: трансфер и екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Посещение на двореца Шьонбрун

75 лева / 38 лева (деца 2г. – 11,99 г.)

Шонбрун и неговите красиви барокови градини са абсолютно задължително да бъдат посетени за всеки гост на Виена. Построен от известния архитект Фишер фон Ерлах през 17-ти век, дворецът днес е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Екскурзията ще Ви покаже красотите на част от всичките 1000 стаи, много от тях декорирани от императрица Мария Терезия. Дворецът се е ползвал за лятна резиденция на кралското семейство, а в градините има много интересни забележителности, като лабиринта от растителност и зоологическа градина.

Цената включва: транспорт, входен билет и тур с екскурзовод на български.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Посещение на Императорската съкровищница в двореца Хофбург

45 лева / 23 лева (деца 2г. – 11,99 г.)

Императорската съкровищница е място, където се съхраняват най-значимите и богати колекции от светски и религиозни съкровища, обхващащи повече от хиляда години от Европейската история, както и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава ще завладее света.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, входна такса.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца “Хофбург”

60 лева / 30 лева (деца 2г. – 11,99 г.)

Посещение на императорския дворец и разглеждане покоите на император Франц Йозеф І и императрица Елизабета Баварска – Сиси.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, входна такса.

Цената не включва: разходи от личен характер.


АВСТРИЯ – алпийски снегове и много изящество на едно място

Когато става въпрос за изобилие от зимни спортове в Алпите, едни от най-впечатляващите и изящни архитектурни паметници в Европа и нетърпящата конкуренция музикална традиция, то това е Австрия, описана в едно изречение. Малко европейски държави могат да се похвалят с места, предлагащи възможност за отдих и туризъм целогодишно.Австрия има безброй градове, окичени с прелестни сгради, белоснежни върхове, предлагащи множество възможности през зимата и през лятото за отдих и туризъм. Столицата й Виена е белязана с  онази типична барокова атмосфера на изискан град с множество очарователни исторически места, синият Дунав, чийто води спокойно се носят през нея и не на последно място безброй кафенета с прочутото виенско кафе с кифлички.

Площ: 83 871 кв. км.
Население:  8 188 207 души
Климатумерено-континентален, влажен, на по-високите места алпийски.  Главна река – Дунав  и притоците й - Ин, Драва, Мур. По-големи езера - Боденско и Нойзидлер зее.
Столица: Виена (1 540 хил. ж.). По-големи градове - Грац (238 хил. ж.), Линц (203 хил. ж.), Залцбург (174 хил. ж.), Инсбрук (118 хил. ж.).
Парична единица Евро, Австрия е членка на Европейския съюз от 1 януари 1995 г. 
Официален езикнемски, разговорно се срещат диалекти на немския език.
Необходими документи Валидна лична карта.  Австрия е част от Шенгенската зона и за кратки посещения не изисква визи от български граждани. 
Транспортшосета 200 хил. км (от тях 1 613 км автомагистрали), ж.п. линии - 5.8 хил. км, водни пътища 358 км. 
Летища5 международни и 1 основно за вътрешни полети. Международно летище Виена се намира в Швехат и е едно от най-големите летища.Намира се на 18 км от центъра на Виена. Други летища са: международното летище Моцарт –Залцбург, летище Грац, летище Кранебитен -Инсбрук и малкото летище до Линц.
Наеми кола: Наемането на кола в Австрия, като европейска държава е относително лесно. Основните места са летищата, гарите и някой по-големи градове. Австрия Кар ренталс предлага и изготвяне на оферта за кола от най-близкия пункт до Вас даже он лайн. оказва сравнение на всички водещи доставчици на коли под наем, включително Sixt, Europcar, Alamo, CarTrawler, за да ви намери най-добрата сделка за кола под наем. Цените варират в зависимост от периода, класа на автомобила, възрастта на шофьора  и допълнителните екстри, които изисквате. Цените варират от 75 до 200 евро в зависимост от класа на колата, като най-евтини за мини колите. Средно голяма кола трудно може да се наеме за под 140-150 евро на ден. 

Култура и традиции: Австрия е наследник на културата на Хабсбугската империя, която векове наред е доминирала в Европа. Заради своето богато културно минало и настояще Австрия е ценена по целия свят. Нейната култура е представена от грандиозни паметници като например катедралата Свети Стефан, дворецът Шьонбрун, императорският дворец във Виена и много други. През XVIII и XIX век Виена е била център на културния живот на Европа, особено що се отнася до музика и литература. Най-голямата от 2400-те библиотеки в Австрия е Националната библиотека, открита през 1526 год. Ценни колекции от книги се помещават в множество университети, стари манастири и в няколко научни библиотеки. Музеите на изкуството и природонаучните музеи на Виена имат международна слава. В края на 18 век културата на Виена, особено музикалната, става известна в цяла Европа. Великите музиканти Хайдн, Моцарт, Бетовен, Шуберт, Бравс, Штраус, Малер и Брукнер – са живяли и творили в този град и тяхната музика до този момент се изпълнява в концертните зали по цял свят. А в края на 19 век художниците и архитекти на града, сред които Густав Климт, Егон Шиле, Оскар Кокошка, Отто Вагнер и Адолф Лоос, извършват художествена революция, която открила нова страница за радикално-експерименталното изкуство на 20 век.
По-важни исторически събития и дати: до V в. пр. Хр. - на територията живеят илирийски племена; 15 г. пр. Хр. - страната става римска провинция; 788 г. - в състава на Франкската държава; 1165 г. - Хенрих II създава самостоятелно херцогство Австрия; 1276-1287 г. - германският крал Рудолф I завладява херцогството и го дава на синовете си. Начало на династията на Хабсбургите; 1438 г. - австрийските Хабсбурги стават императори на Свещената Римска империя; 1529 г. - турците обсаждат Виена; 1699 г. - след Австро-турската война, Австрия получава Унгария, Трансилвания, Хърватско и Словения; 1806 г. - Наполеон I разбива австрийската армия; 1815 г. - Австрия си връща всички свои владения, загубени във войните с Наполеон; 1866 г. - Австро-пруска война - загуба на Силезия; 1867 г. - образувана Австро-Унгария; 1908 г. - анексия на Босна и Херцеговина; 28 юни 1914 г. - убийство на ерцхерцог Фердинанд в Сараево - начало на Първата световна война; 1918 г. - разпадане на Австро-унгарската империя; 12 ноември 1918 г. - провъзгласена Австрийската република; 1938 г. - присъединяване (аншлус) към Германия; 1945 г. - в страната влизат войските на САЩ, Англия, Франция и СССР; 1955 г. - Виенски договор - възстановяване на независима Австрия.

Страната и хората:  Алпите и плодотворните равнини по долината на река Дунав са били заселени още от праисторическо време. Богатството на келтските колонии, живели на територията на източните Алпи, се дължала предимно на добива на сол.  Западният планински регион между реките Рейн и Ин, и баварското и субалпийското плато е бил известен като Ретия – територията, която включва части от сегашните Германия и Швейцария. Равнинният регион на изток - югоизток е бил познат като Панония и включва територии от днешните Унгария и Словения. Римляните завладели тези три региона и си направили провинции на империята, които са станали преден пост за нападения и отбрана срещу различни варварски племена. Един от първите римски военни постове в региона е бил Виндобона (днешна Виена). Тя е станала важна стратегическа пресечна точка за множество маршрути към плодородната Долна Австрия. В провинция Залцбург, края на летния сезон, съответно приключване на полската работа, се отбелязва с тържествена благодарствена процесия, символизираща соеобразно преклонение пред плодородието и най-вече през жътвата. При тези процесии, както и при други тържествени поводи, обикновенно се носят старите, майсторски изработени носии.  Нясои от старите обичаи, като пропъждането на зимата, водят начолото си още от предхристиянската епоха. При карнавалните шествия през февруари маскирани фигури с изкусно изрязани маски изпълняват съхранени от древни времена танцови стъпки, които са израз на борбата между пролетта и зимата.възпроизвеждането на шумс различни дрънкалки и звънци се прави с цел предаването на подобни послания. Да се говори за типичен австриец, би означавали да се игнорира етническото многообразиев страната. Жителите на отделните австрийски областисе различават по своите диалекти и обичаи, по своя бит и начин на мислене. В основата на австрийското население - сизключение на Форарлберг, където живеят алемани - е племето на баварците. За чисто баварска може да се смята само Горна Австрия. Тирол, Залцбург и Форарлберг някога са били обитавани от едно несъществуващо в днешни дни население - реторомани (рети и римляни).Съвременните австрийци са сдържани хора, които не изразяват емоциите си открито както много други нации. Oбичат да спортуват и то винаги активно.Обикновено се усмихват един на друг по улиците, поздравяват на работа, дори и да не ви познават, и обичат да си говорят с непознати в градския транспорт.Обожават кучета и са консервативни и когато говорим за партита. Рядко ще ги видите да вилнеят по клубовете, повечето предпочитат да се съберат с приятели вкъщи или да си направят барбекю в градината. Точността е част от това да си австриец и е вярно, че рядко закъсняват и доста се ядосват, ако някой не е навреме. Достатъчно дисциплинирани са, за да спазват всички забрани. Обожават зеленинатта, парковете и изящните предмети. Считат ги  за скучен народ, защото не са шумни и не обичат да привличат върху себе си вниманието на околните. Като цяло са симпатичен горд народ, съставен до голяма степен от чужденци, който пази живи традициите си дори в големите градове. Около Коледа и Великден много народни обичаи оживяват като страшните Крампуси или различните ритуали, по време на които удрят земята с въжени камшици за плодородие. Често може да срещнете австрийци в традициони носии дириндъл и прочутите ледерхозен /къси кожени панталонки със специфична украса, които се носят предимно от мъжете/.

Национална кухняСчита се за една от най - мултинационалните кухни в Европа. Произхожда от кулинарните традиции на Австро - Унгарската империя, но е силно повлияна и от баварската, унгарската, чешката и италианските кухни.Предлага голямо разнообразие от рецепти, разделени в 6 региона: Виена, Бургенланд (Burgenland), Горна Австрия (Oberoesterreich), Долна Австрия (Niederoesterreich), Кернтен (Karnten), Щейермарк (Steiermark).Типичният австрийски обяд или вечеря съдържа от 2 до 7 ястия, в зависимост от случая. Обикновено започва с предястие, супа  и основно ястие, придружено от 1 - 2 сурови, или готвени гарнитури. Десертът може да бъде кейк/торта, друго печиво от брашно, или друг сладкиш. С храната австрийците обикновено консумират бира, вино, или пенливо вино. След хранене обичайно се предлага прочутото австрийско кафе и плодова ракия (Schnapps).
В кулинарията австрийските специалитети виенски шницел и ябълков щрудел са се превърнали в международни специалитети, които дори не се нуждаят от превод. Друг известен десерт е „Kaiserschmarrn“ - сладки пухкави палачинки, направени със стафиди и други плодове, разбити на парчета и поднесени с плодов компот (традиционно от сливи, наречен Zwetschkenroster в който се потапят. Специалитет на Залцбург е вид „целувки“, нарачени „Salzburger Nocken“. Не са за подценяване във Виена различните видове сладкиши и кифлички, поляти с уханно виенско кафе, поднесено със сметана в приятна обстановка.

ЗабележителностиАко трябва да споменем всичко, което си заслужава да видите в тази малка алпийска страна, едва ли бихме се побрали в няколко страници. Ще се опитаме да изброиме най-главното, което не бива да се изпуска. Страна на зашеметяващи планински върхове, искрящо сини езера, стремглави реки, Австрия предлага много възможности за любителите на природата. Дали ще предпочетете да покорите планините на Тирол, да обикаляте из Алпите, да плавате по Дунав или да се спуснете по река Ин, изборът е ваш, но приключението Австрия си струва да бъде изживяно.
Само тук може да видите едни от най-големите ледени пещери в света, които се намират близо до Залцбург. Една от тях е Голямата ледена пещера, която привлича посетителите с причудливите си ледени образувания. Друга забележителности са: водопадът Кримел, в който водните струи се спускат в красива каскада от три нива на височина от 380 м., руините на замъка Кюнрингенбург, замъкът Хелбрун, с известните фонтани и множество водни фигури, природният парк Хохе Таурен.Най-известните градове са Залцбург, меката на Моцарт -барокова фиеста от фонтани, площади, сгради и Виена, където задължителни места за посещение Музеят за История на изкуството, Виенската опера, дворецът  Хофбург, дворцовите комплекси Белведере и Шьонбрун, площад Мария Терезия, бароковата катедрала Св. Петър, къщата на Фройд и много други. Ще Ви очароват със сигурност Клагенфурт със старата част на града и миниатюрният свят, културната столица на Европа за 2001 година – град Линц, старият град в центъра на Грац, който е един от най-запазените градски центрове в Европа и фигурира в списъка на ЮНЕСКО за културни обекти. Инсбрук – „снежната“ столица на Австрия и още много и много красиви замъци, природни чудеса, малки селца, удобно сгушени сред многобройните алпийски пейзажи.
Определено си струва да опознаете Австрия. Един от най-хубавите периоди е разбира се зимата – за любителите на зимни спортове, страната е направо райско място, а за тези които обичат романтиката на тихите зимни нощи, коледните пазари, с дъх на прясно изпечени коледни щолени и греяно вино,  горещо препоръчваме да я посетят около Коледните и Новогодишните празници.  

Етикети самолетна екскурзия в австрия самолетни екскурзии в австрия екскурзия в австрия самолетна екскурзия до австрия екскурзия до австрия оферти за австрия оферти за австрия 2020 екскурзия до австрия със самолет автобусна екскурзия австрия автобусна екскурзия до австрия уикенди виена уикенди виена 2020 пролет виена 2020 есен виена 2020 екскурзия виена екскурзия виена 2020 пътуване ваканция промоции промоционални оферти промоционални оферти 2020 ранни записвания ранни записвания 2020 промоционални оферти 2020 обиколна екскурзия обиколен тур екскурзия с водач от българия samoletna ekskurzia v avstria samoletni ekskurzii v avstria ekskurzia v avstria samoletna ekskurzia do avstria ekskurzia do avstria oferti za avstria oferti za avstria 2020 ekskurzia do avstria sas samolet avtobusna ekskurzia avstria avtobusna ekskurzia do avstria uikendi viena uikendi viena 2020 prolet viena 2020 esen viena 2020 ekskurzia viena ekskurzia viena 2020 patuvane vakantsia promotsii promotsionalni oferti promotsionalni oferti 2020 ranni zapisvania ranni zapisvania 2020 promotsionalni oferti 2020 obikolna ekskurzia obikolen tur ekskurzia s vodach ot bulgaria
Оферта № П332
Абонирайте се за нашите специални предложения