deltatours.bg

Почивка в Коста Азаар 2020

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: П-298
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Дестинация: Коста Азаар, Испания
Дати: 01.09.2020, 08.09.2020, 12.09.2020, 22.09.2020, 06.10.2020
Цена от: 1099.00 лв.

 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
 • Полезна информация за Испания

ПРОГРАМА

ДЕН-1

Полет до Валенсия. Трансфер до хотела. Настаняване.

Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2 Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела.

Полудневна екскурзия до старата част на Пенискола. С автобус до центъра и след това пешеходна обиколка. Град Пенискола разполага с разстилащи се средиземноморски плажове и стар град, заобиколен от средновековни крепостни стени. Калдъръмени улици се вият покрай музеи, ресторанти и бели къщи в испански стил. Крепостта Пенискола и Артилерийския парк - 5.00 евро, за възр. над 65 г. – 3.50 евро, за деца до 09 г. – безплатно, за деца от 09-16 г. – 3.50 EUR, за групи от мин. 30 туристи – 3.50 евро. Обяд. Свободно време.

Вечеря. Нощувка.

ДЕН-3 Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия по желание:

 • Тарагона - След закуска отпътуване от хотела към едно от най-добре запазените Римски археологически местности в Испания, включено в списъка на ЮНЕСКО – Тарагона. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия по желание:

 • Полудневна екскурзия до Пещерата Сан Хосе и Кастейон де ла Плана

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия по желание:

 • Целодневна екскурзия до Барселона - Отпътуване към една от най-популярните дестинации - най-красивият и различен град – Барселона. Град, който трудно може да бъде описан само с няколко думи...

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 

ДЕН-6 Закуска. Свободно време за плаж

ДЕН-7 Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

 • Полудневна екскурзия до Морея - средновековен град, разплложен на хълм с надморска височина над 1000 м и на 60 км от брега.

ДЕН-8 Закуска.

Освобождаване на хотела. Отпътуване към Валенсия и обзорна екскурзия на града. Трансфер до летището и полет до България.

ВАЖНО:

 1. Минимален брой туристи: 40 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

 6. Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

  Условия за прекратяване на договор

  ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

  Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

  ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

  При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

  ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

  ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

  ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Валенсия – София с полет на Wizz Air;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж 20 кг и 10 кг ръчен багаж;
 • 7 нощувки на база закуска,обяд и вечеря с включени ¼ л вино и ¼ л вода в хотел Gran Hotel Peniscola 4*;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Панорамна обиколка на Валенсия;
 • Полудневна екскурзия на старата част на Пенискола;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой.

Цената не включва:

 • Полудневна екскурзия до Морея – 49 лева/ 25 лева за дете до 11,99 г.
 • Полудневна екскурзия до Пещерата Сан Хосе и Кастейон де ла Плана – 59 лева/ 29 лева за дете до 11,99 г.
 • Целодневна екскурзия до Барселона – 98 лева/ 49 лева за дете до 11,99 г.
 • Целодневна екскурзия до Тарагона– 64 лева/ 32 лева за дете до 11,99 г.
 • Пенискола крепостта и Артилерийския парк - 5.00 евро, за възр. над 60 г. – 3.50 евро, за деца 12 г. – безплатно, за групи от мин. 30 туристи – 3.50 евро,
 • Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат с беседа на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при налични свободни места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Панорамна обиколка на Валенсия

Включена в цената

Туристическа програма във Валенсия – третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции. Панорамна обиколка: архитектурно-културният комплекс Град на Изкуствата и Науките, дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа). Пешеходна разходка в историческият център: Арената – една от най-големите в Испания, централният площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса – шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал, Торес делс Серанс – една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство.

Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Панорамна обиколка на Барселона

98 лв за възрастен/ 49 лв за дете до 11.99

Отпътуване към една от най-популярните дестинации - най-красивият и различен град – Барселона. Град, който трудно може да бъде описан само с няколко думи. Екскурзия на град Барселона включва разглеждане фасадата на “Саграда Фамилия”– визитната картичка на града. Ще минем покрай две от най-известните къщи построени от архитекта Гауди – “Каса Батйо”и “Ла Педрера”; булеварда „Грасия“; площад “Испания”; Арената за бикоборство „Арена Монументал“. Свободно време за разглеждане на площад “Каталуния”, откъдето започва “Рамбла”– най-оживената улица на града, квартала „ Ейшампле“ и Готическия квартал – старата част на Барселона, с криволичещи тесни улички и средновековни сгради.

Морея

49 лв за възрастен/ 25 лв за дете до 11.99

Морея е средновековен град, разплложен на хълм с надморска височина над 1000 м и на 60 км от брега. На всеки шест години гражданите празнуват Sexenni, възпоменание за възстановяването на града от чумата през XVII век. Туризмът сега играе важна роля в местната икономика, наред със земеделието. През 20-ти век градът и околността стават обезлюдени, тенденция, която е обърната едва в началото на 21 век. Населението на Морея през 2008 г. е 2 854, намалява от 7 335 през 1900 г. Един от типичните гастрономически продукти на Морея са сладкиши, известни като фланели.

Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език.

Цената не включва:  входните такси се заплащат отделно и на място: Морея крепостта - 3.50 евро, за възр. над 65 г. и младежи до 25 г. – 2.50 евро, за деца 6 г. – безплатно, за групи от мин. 25 туристи – 1.50 евро. Разходи от личен характер.

Пещерата Сан Хосе и Кастейон де ла Плана

59 лв за възрастен/ 29 лв за дете до 11.99

Подземната река на пещерите на Сан Хосе е красива естествена пещера. Посетете най-дългата плавателна подземна река в Европа, която ще ви позволи да влезете в дълбините на земята, да се възхитите на причудливите форми на скалите, за да си представите растежа на сталактити и сталагмити, да чуете тишината, да почувствате ромоленето на водата, ехото, произведено от капка вода в подземна лагуна, откривайки красив пейзаж, който природата пази в тайна от мъглата на времето днес.  След приключението в пещерата, продължава опознаването на провинция Кастейон с нейната столица - град Кастейон де ла Плана с население 170 000 жители. Автобусът ще ви остави на Площада на Независимостта, от където следва пешеходна разходка до историческото сърце на града – Площад Майор, където се намират най - еблематичните сгради на Кастейон - Кметството, Градският пазар, Катедралата Дева Мария и камбанарията Ел Фадри. Свободно време за пазар по най - дългата търговска улица в провинцията.

Цената включва: транспорт и екскурзовод на български език.

Цената не включва: входна такса за пещерата – 7.00 EUR за група при мин. 20 туристи, 10.00 евро – индивидуални, пенсионери – 7.00 EUR, деца от 04-13 г. – 5.00 EUR /заплаща се на място и не е включена в цената на екскурзията). Разходи от личен характер.

Тарагона

64 лв/ 32 лв за дете до 11,99 г.

След закуска отпътуване от хотела към едно от най-добре запазените Римски археологически местности в Испания, включено в списъка на ЮНЕСКО – Тарагона. Възможност за разглеждане на Дяволския мост – акведукт с височина от 217 метра и дължина от 26 метра, един грандиозен пример за напредъка на Римското инженерство; запазените останки от Римската цивилизация, Крайградските древни стени, които са едни от най-добре запазените пътни артерии в Европа; запазени следи от Римски форум и не на последно място, останки от Амфитеатъра, намиращ се на Средиземноморското крайбрежие от ІІ век, станал свидетел на кървави битки между гладиатори.

Цената включва: трансфер и екскурзовод на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.


Испания – корида, фламенко и слънчеви плажове

Испания впечатлява с богатото си разнообразие от културно наследство,повлияно от  народите, които са обитавали Пиренейския полуостров през вековете - иберийци, келти, римляни.Върху културата на страната влияние оказват Атлантическия океан и Средиземно море, които са връзка с другите народи по техните брегове. Пътуването е лесно с изобилие от хотелски услуги, приятен климат, спокойни хора, дълги пясъчни плажове и всевъзможни видове местни неща за ядене и пиене. Повече от 50 млн чужденци посещават Испания всяка година и въпреки това може да пътувате дни наред и да не чуете друга реч, освен испанската. Испания е четвъртата по големина държава в Европа след Русия,Украйна и Франция и втора в Европейския съюз.. Със средна надморска височина от 650 м, страната е сред най-планинските държави на континента. Според конституцията от 1978 г. Испания е социална и демократична правова държава под формата на парламентарна конституционна монархия.

Площ: 504 782 кв.км, в която се включват и множество острови- Балеарските острови в Средиземно море и Канарските острови в Атлантическия океан, както и множество ненаселени островчета в Средиземноморе, включително Чафаринските острови, остров Перехил, „скалите“ Велес и Алхусемас срещу Мароканското крайбрежие; малкият остров Алборан и Питиуските острови.
Население: 44 108 530 душиИспанският народ е смесица от местните народи от Иберийския полуостров и народите, които завладяват и окупират полуострова за много дълго време. Това прибавя етнологични елементи от римляните, средиземноморски народ, и от суевите, вандалите, вестготите. Семитски елементи също присъстват. Няколко етнически групи в Испания са запазили своята културна и езикова идентичност.
Столица: Мадрид (5 100 хил. ж.). Други градове - Барселона (2 000 хил. ж.), Валенсия (900 хил. ж.), Севиля (750 хил. ж.), Сарагоса (580 хил. ж.), Билбао (503 хил. ж.), Малага (440 хил. ж.), Лас Палмас (355 хил. ж.), Валядолид (340 хил. ж.).
Необходими документи: Испания е член на Европейския съюз и на Шенгенското споразумение. При пътуване за българските граждани важат стандартните правила за пътуване в Европейския съюз, необходима е лична карта или валиден международен паспорт.

Валута: Евро
Език: испански. В антономните области е узаконено използването на каталонски, баски и галисийски.
Климат:  субтропичен, средиземноморски, сух във вътрешните райони и умерен по Атлантическото крайбрежие.По-големи реки - Тахо, Дуеро, Ебро, Гуадалкивир, Гуадиана.
Религия: католици, повече от 97 %, останалите релии си поделят малко проценти.

Транспортшосета - 650 хиляди км, от които 15 600 км автомагистрали; ж.п. линии - 14 хиляди км, от тях - 164 хиляди км теснолинейки. От 1992 г. работи скоростна отсечка (250 км/ч) - Мадрид - Севиля. Силно развит морски транспорт - над 400 кораба с обща водоизместимост 3 200 хил. Тона. Морски пристанища - най-големи са Билбао, Картахена, Санта Крус де Тенерифе, Барселона, Валенсия, Ла Коруня и други.
Летища42 летища, от които 34 осъществяват редовни превози. По-големи международни летища са Барахас в  Мадрид, Манисес във Валенсия и Ел Прат в Барселона. Други големи летища има в Малага, Палма де Майорка, Севиля, Валядолид, Ибиса, Гранада и други.
Наеми кола: Наемането на кола в Испания става бързо и лесно на определените за това места – най-вече летищата, гарите, пристанищата и курортите. За разлика от другите големи западноевропейски страни, цените тук са направо „народни”. Някои малки класове автомобили започват от 9-10 Евро на ден, като разбира се зависи от периода на ползването на автомобила. Останалите условия не се различават особено от тези във Франция и Италия. Трябва да имате пред вид, че всички добре уредени магистрали в Испания се плащат, но винаги има и алтернативни пътища.

Култура и традицииИспания е прочута с богатото си и разнообразно културно наследство. Испанската култура е повлияна от многобройните народи, населявали Пиренейския полуостров през вековете - иберийци, келти,римляни, ислямско и католическо влияние. Освен това, свое влияние оказват и Атлантическия океан и Средиземно море, които се явяват връзка с други народи по техните брегове. Днес всяка област в страната има свой собствен културен облик. Испания е втора в света след Италия по брой на обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - общо 40. Страната е с богат принос в европейската и световна материална и духовна култура. Огромното влияние има религията върху испанската култура и върху живота на хората като цяло. Високата степен на въздействието на римокатолицизма идва от мистичните елементи в изкуството и литературата на Испания, от внушителния списък на светци и големия брой религиозни паства и заповеди. Католическият брак е основата на семейството, което на свой ред съставлява испанското общество. От Веласкес през XVII век до Пикасо, Дали и Миро през XX век, без да забравяме Гоя през XVIII и XIX век, Испания има богата художествена култура. Испанските режисьори Педро Алмодовар, Алехандро Аменабар и Луис Бунюел са носители на множество международни награди.Националната библиотека в Мадрид, открита през 1712 година като Кралска библиотека, е най-голямата в страната. Тя съдържа повече от 4 милиона свързани томове. Рядко срещани книги, карти, печати и великолепната “Сала де Сервантес”, посветена на творбите на великия испански новелист Мигел де Сервантес Сааведра, са сред специалните колекции в нея.Много от испанските обичаи и традиции са се развивали през вековете, но все пак пазят своите древни корени: Фламенкото е традиционен испански танц, най-често срещан в регион Андалусия. Той произхожда от културата на циганите, които населяват южна Испания. Римската католическа религия до голяма степен определя и ежедневния живот на повечето испанци. Провеждат се много религиозни фестивали, паради и празненства, в чест на Мадоната и други светци. Сиестата е характерен ежедневен обичай, при който се преустановяват дневните задължения за тези, които живеят в по-малките градове. Там хората затварят за няколко часа следобед, за да починат от най-големите жеги през лятото. Коридата - испанска легенда разказва, че коридата не е просто битка между човека и животното, коридата е любовна история. В ролята на жената е тореадорът, а мъжът е бикът. Тяхната среща на арената /живота/ съвсем не е война, а илюстрира постоянното надлъгване между мъжа и жената – тя го примамва и в крайна сметка го съблазнява. Както сами можете да се убедите в страната на баските и каталунците има какво да се преживее, при това то е уникално за тази държава.

По-важни исторически дати и събития: 1000 г. пр. Хр. - най-древната държава на полуострова - Тартес; VII в. пр. Хр. - финикийска колонизация; VI в. пр. Хр. - поява на иберийски и келтски племена ; III в. пр. Хр. - под властта на Картаген; 197 г. пр. Хр. - завоювана от Рим; 711-718 г. - част от територията е завзета от арабите; 718 г. - поражение на арабите, образувано е кралство Астурия; 756 г. - арабите създават Кордовско халифство; 785-1212 г. - постепенно изтласкване на арабите и образуване на испански кралства - Арагон, Навара, Леон, Кастилия; 1479 г. - създаване на единно Испанско кралство; 1480 г. - начало на испанската инквизиция; 1492 г. - окончателно изгонване на арабите (маври) от страната. Хр. Колумб открива Америка - начало на испанската колонизация в Централна и Южна Америка. Изселване на евреите от страната; 1504-1581 г. - Испания завладява последователно Неапол и Сицилия, Нидерландия, Централна и Северна Италия, Португалия; 1588 г. - англичаните разгромяват испанския флот "Непобедимата армада"; 1668-1714 г. - загуба на европейските владения; 1805 г. - битката при Трафалгар - Англия разбива френско-испанския флот; 1807-1814 г. - война против Наполеон; 1810-1926 г. - загуба на колониите в Америка без Куба и Пуерто Рико; 1834 г. - отмяна на инквизицията; 1898 г. - испано-американска война и загуба на Куба, Пуерто Рико и Филипините; 1899 г. - Германия купува от Испания Каролинските и Марианските острови в Тихия океан; 1931 г. - победа на републиканците в изборите и детрониране на краля; 1936-1939 г. - гражданска война - установяване на диктатура на генерал Франко; 1939-1945 г. - Испания запазва неутралитет във Втората световна война; 1975 г. - умира Франко. Възстановяване на монархията. Демократизация на обществения живот.

Страната и хората: Испанците са темпераментен, весел и сърдечен народ.Фиестите (фестивали) са характерна черта от испанския живот. Те обикновено започват със събиране на множество от хора на едно място, след това има тържествено шествие, в което почитани образи са носени на рамената на участниците. Музика, танци, поезия и пеене често оживяват тези пъстри празници. Фиестата във Валенсия, Априлският панаир в Севиля и Фиестата Сан Фермин в Памплона са няколко от най-важните. Обратното, празненствата на Корпус Кристи в Толедо и Гранада и обредите по време на Свещената седмица във Валядолид, Замора и Куенка са тържествени празници. Боят с бикове, така важна част от испанските традиции, се нарича fiesta brava. Той е много повече от обикновен зрелищен спорт. Феновете аплодират не само смелостта на тореадорите, но и тяхната сръчност и артистичност също. Томатина е ежегоден фестивал, провеждащ се в последната сряда от месец август в испанския град Буньол в автономна област Валенсия. Десетки хиляди идват на фестивала всяка година от различни части на света, за да участват в грубо сражение, в което повече от стотици тонове развалени и негодни за ядене домати се хвърлят по улиците. Испанците често използват жестове вместо думи или заедно с тях. Списъкът с обидни жестове е дълъг, но също така си имат жест, с който се показва на мъжа, че жена му не му е вярна като се държат изправени показалеца и кутрето пред лицето му. Разбира се, съпътстващата физиономия е много важна. Испански начин на живот предполага факта, че испанците са свободомислещи, забавни, общителни хора и много харесват да се наслаждават на слънцето. Срещите с приятели и съседи по улиците винаги се превръща в сладка раздумка за най-различни неща. Семейството и приятелите са с изключителна важност от ежедневния живот на испанците. Като цяло, начина на живот в Испания е малко по-бавен, отколкото в останалата част на Европа, особено в южната част на Иберийския полуостров. Въпреки това, когато испанците работят, те работят усилено. Традиционно фирмите се затварят за няколко часа след обяд, за да остане време за следобедна почивка или т. нар. сиеста. Днес това се среща в спокойните провинциални градовета, докато магазините и фирмите в големите градове остават отворени през целия ден. Друг характерен аспект за испанското ежедневие е, че животът започва, когато слънцето залезе, особено през лятото. Заведенията и ресторантите в Испания работят до много по-късно, отколкото в другите европейски страни. Испания притежава най-големият брой барове в цяла Европа.

Национална кухняИспанската кухня отразява културните, географските и климатичните особености на различните региони. Всеки регион има своите известни специалитети. Испанската кухня е силно повлияна от средиземноморската и варира според регионалните различия в страната. Паелята е националното ястие на испанската кухня, но има още много специалитети, които заслужават да бъдат опитани.  Испанската кухня носи енергията и страстта на слънчева Испания, вкусна, ароматна и здравословна е. Географските, културните и климатичните особености на отделните региони в страната правят испанската кухня изключително разнообразна, а силното влияние на средиземноморската кухня определя здравословния й характер.Еврейските и мавърските традиции също влияят на испанската кухня в продължение на много векове и доста испански ястия са заимствани от тях.Основните продукти в испанската кухня са риба, говеждо, овнешко и птиче месо, ориз, картофи, морски дарове и зеленчуци.Широко използвани са също доматите, доматеното пюре, чушките, бобът, лукът, чесънът, маслините и зехтинът.В Испания се произвеждат 44% от маслините в световен мащаб и неслучайно страната е един от главните производители и износители на зехтин.Испанците са големи почитатели на подправките и смело използват ароматните треви и корени в испанската кухня.Въпреки регионалните различия, националната испанска кухня има някои характерни особености.Зехтинът е основната мазнина за готвене. Испанците обожават супа, особено “гаспачо” (студена доматена супа с кротони).Националното ястие на испанската кухня е паелята, която се приготвя от различни видове риба, миди, месо, пиле, зеленчуци, ориз и подправки. Оригиналната рецепта се прави на огън с дървени въглища. Най-вкусната паеля се приготвя във Валенсия.Други популярни ястия в испанската кухня са: “чорисо” (пикантна наденица), “косидо” (яхния от месо и нахут), “чулетиляс” (агнешки пържоли на скара), “фабада астуриана” (бобена яхния) и т.н.Голяма част от ястията в испанската кухня се приготвят със специален доматен сос, наречен “софрито”. В много испански заведения към питието се сервира мезе (“тапас”), което в повечето случаи е безплатно.Повечето ястия се ядат с хляб, който се предлага в разнообразни варианти във всеки регион.Най-популярното питие в испанската кухня е сангрията – освежаваща напитка от червено вино, нарязани плодове, мед или плодов сок и понякога доза високоградусов алкохол. Прочутите испански вина също не са за пренебрегване. Най-предпочитаните десерти са различни видове сирена или плодове. Десерти и сладкиши се приготвят предимно за гости. Най-популярни са т. нар. “чурос” (приличат на българските толумбички). Обикновето се топят в гъст топъл шоколад.

ЗабележителностиОт силните звуци на нощните клубове до опияняващите ритми на фламенкото, за Испания може да се каже, че е страна с богати традиции и поглед в бъдещето. Изящно изкуство, революционна литература, вдъхновяваща мода и музика от световна величина - Испания е пример за разнообразие. Като започнем с административната столица Мадрид и стигнем до културният център на Испания - Барселона, преминем през града с най-хубавите плажове - Валенсия, разбираме, че страната може да предложи на всекиго по нещо - плажове, просторни равнини, оживени клубове или впечатляващи катедрали. Да започнем с испанската столица –Мадрид. Той е най-големият град и столица на Испания. Разположен в сърцето на страната, Мадрид няма красиви плажове, но притежава оживен нощен живот. Мадричани са модерни и горди, разделени между футболните отбори Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. Тук се намират едни от най-добрите музеи на изкуството в света - музеят „Прадо" и „Рейна София".
Барселона е разположен на Средиземно море в североизточна Испания, градът е столица на Каталуня и вторият по големина град в страната. И докато не може да се сравнява по размери и население с Мадрид, Барселона е известен като забележително красив град с богато културно наследство. Сред най-известните забележителности е Саграда Фамилия, катедрала, дело на Антонио Гауди, която остава незавършена и до днес. Малага е столицата на „Каста дел Сол", гостоприемен, приятен град и една от най-известните дестинации в страната. Малага е известен с красивите си плажове, шишове от сардини, бяло вино, известни сгради като катедрали, музеи и крепост. Градът има мек до горещ климат и е родното място на Пикасо. 
Валенсия е известен град, разположен на средиземноморския бряг, и третият по големина град в Испания. И ако плажът е даденост, то чарът на Валенсия е емблематичната комбинация от старо и ново: традиционен барок, готически и неокласическа архитектура, констрастираща със свръхмодерния Град на изкусвата и науката.
В Испания има много градчета със собствен чар. Оставяйки големите градове настрана, можете да намерите всичко от градчета с историческа атмосфера до изискани морски курорти. Алхамбра е без съмнение най-важната туристическа атракция в Гранада, ако не и в цяла Испания. Представлява комплекс от сгради и градини, включително замъка „Алказар" и няколко мавритански и католически дворци. Най-известен от всички дворци е „Назариес".  Заради своите рисунки и водни съоражения е задължително да се посети. Балеарските острови са автономна община и са прекрасни. Най-известен безспорно е остров Ибиза, познат с лудия нощен живот и нестихващото веселие, но има много още какво да се види. Походите около остров Майорка са възможност да се насладите на прекрасната природа. Културната смесица на Менорка не трябва да бъде пропусната. И трите острова притежават зашеметяващи плажове и красиви брегове. Въпреки опасностите, които носи Страната на баските, баската култура е удивителна. Баските се гордеят с уникалния си език, храна и култура, всички напълно различни от обрагждащите ги романски култури. Чувството им за уникалност се подхранва и от съпротивата им да бъдат асимилирани от Франция и Испания. Днес територията, разположена в Испания, е автономия и си струва да се отдели време само за нея. Главната причина много европейци да посещават Испания е залезът, плажовете и нощният живот. От северната част на Испания до южната - Коста дел Луз, можете да намерите много места, пренаселени от предимно млади туристи . Градове като Салу и Бенидорм са малка част от множеството известни курорти.  Коста Дорада - Златното крайбрежие на юг от Барселона предлага изумителна плажна ивица и недълбоко крайбрежие, което го прави един от най-предпочитаните туристически центрове на Испания. „Мезкуита", което означава „джамия" на испански, днес е римокалтолическа катедрала в Кордоба. Сградата е претърпяла множество трансформации през годините. Първоначално е била римски храм, следи от който са хилядите колони от яспис, оникс и мрамор. По-късно вестготите построятват църква. Когато мавританските войски окупират града през 711г. те я престрояват в джамия. Впоследствие всеки владетел променял външния вид на свещеното място според вкуса си. Днес Мезкуита е най-важната църква в Кордоба. Саграда Фамилия - строителството на сградата в Барселона е започнало през 1882г. Модернистката катедрала би трябвало да бъде завършена през 2026г. Главният архитект Антонио Гауди може да не е сред живите, но визията му за строежа е жива. Милиони туристи посещават произведението му всяка година и все още се изумяват от него. Зданието предоставя уникален шанс за всички посетители да видят процеса на строителство. Старият град на Толедо е името на град от три религии, католици, евреи и мюсюлмани съжителстват заедно без никакви проблеми. Толедо е старата столица на Испания, докато Фелипе II премества престола в Мадрид, с цел да избяга от силата на католическата църква. Старият град е лабиринт от малки улички, два площада, включително централният площад „Зокодовер". Тук има няколко забележителности, които трябва да бъдат посетени - катедралата, синагогата „Тразито" и стари църкви.В планините на запад от Мадрид, се намира малкото градче Сан Лоренцо дел Ескориал. Тук се намира Кралският манастир на Сан Лоренцо дел Ескориал, построен от Фелипе II през 16 век.  Достига се лесно с влак от Мадрид и може да си прекарате прекрасно еднодневно пътешествие. Огромният комплекс е построен между 1563 и  1584 от Хуан Батиста де Толедо и Хуан де Ерера. По време на строителството,  самият крал лично следял за напредъка и поканил най-добрите художници по онова време да работят по него. Освен манастир и дворец, комплексът е и мавзолей. Съхранява останките на испанските крале, управлявали през последните пет века. Real Alcázares („Кралският дворец") в Севиля е едно от най-забележителните произведения на стила Мудехар. Дворецът е построен през 14 век, но има и по-стари части, тъй като е построен на мястото на мавритански дворец. Забележителните места са Patio del Léon („Дворът на лъвовете") на входа на сградата, Palacio de Pedro I и Patio de las Doncellas, Patio de la Monteria, красиви градини.
Пустинята Табернас е една от петте пустини в Европа. Намира се в югоизточната част на Испания, в провинция Алмерия. Пустинята е разположена между de los Filabres на север и Sierra de Alhamilla на юг. Представлява защитена природна зона с живописни пустинни пейзажи. Изолирана е от влажните ветрове на Средиземно море. На всичко отгоре, изпаряването е много интензивно, особено през дългите и горещи лета, когато с месеци не вали дъжд. По това време темпратурите могат да достигнат до 40 °C на сянка. Тук са се снимали много спагети екшъни и филмите за Индиана Джоунс. Torre del Oro(„Златната кула") в Севиля е построена от мавританците през 13 век с цел защита от нападения. По-късно е използвана за складиране на злато от испанските конкистадори в Южна Америка и Карибския басейн. Днес приютява военноморски музей. Памплона е град в Навара и градът е популярен със своя фестивал San Fermín, който се състои всяка година между 6ти юли и 14ти юли. Основният акцент на фестивала е El Encierro или още освобождаването на биковете.Севилската катедрала, намира се в Севиля, е третата по големина катедрала в света и приютява удивителна кула, която е била част от мавританска джамия.

Не бихме се ангажирали, че с това изчерпваме всичко достойно за виждане и преживяване в Испания. Това е само началото, начало на една приказка за една слънчева морска страна, със златни брегове, множество острови, много музика и огнени танци. Открийте я сами, за да я обикнете завинаги!

 

 

Изберете хотели за резервация по програмата


Етикети почивка коста азаар ранни записвания коста азаар 2020 коста азаар с водач от българия лятна почивка коста азаар лятна почивка коста азаар 2020 коста азаар 2020 ваканция коста азаар ваканция коста азаар 2020 пролет в испания коста азаар есенна почивка коста азаар 2020 почивка коста азаар 2020 коста азаар 2020 коста азаар испания 2020 майски празници коста азаар майски празници коста азаар испания майски празници коста азаар 2020 септемврийски празници коста азаар септемврийски празници коста азаар испания септемврийски празници коста азаар 2020 почивка испания 2020 лятна почивка испания 2020 майски празници майски празници 2020 септемврийски празници септемврийски празници 2020 почивка почивка от делта турс почивка от делта турс 2020 почивки почивки от делта турс почивки от делта турс 2020 лятна почивка лятна почивка от делта турс лятна почивка от делта турс 2020 летни почивки от делта турс летни почивки от делта турс 2020 пътуване ваканция промоции промоционални оферти промоционални оферти 2020 ранни записвания ранни записвания 2020 промоционални оферти 2020 обиколна екскурзия обиколен тур екскурзия с водач от българия pochivka kosta azaar ranni zapisvania kosta azaar 2020 kosta azaar s vodach ot bulgaria lyatna pochivka kosta azaar lyatna pochivka kosta azaar 2020 kosta azaar 2020 vakantsia kosta azaar vakantsia kosta azaar 2020 prolet v ispania kosta azaar esenna pochivka kosta azaar 2020 pochivka kosta azaar 2020 kosta azaar 2020 kosta azaar ispania 2020 mayski praznitsi kosta azaar mayski praznitsi kosta azaar ispania mayski praznitsi kosta azaar 2020 septemvriyski praznitsi kosta azaar septemvriyski praznitsi kosta azaar ispania septemvriyski praznitsi kosta azaar 2020 pochivka ispania 2020 lyatna pochivka ispania 2020 mayski praznitsi mayski praznitsi 2020 septemvriyski praznitsi septemvriyski praznitsi 2020 pochivka pochivka ot delta turs pochivka ot delta turs 2020 pochivki pochivki ot delta turs pochivki ot delta turs 2020 lyatna pochivka lyatna pochivka ot delta turs lyatna pochivka ot delta turs 2020 letni pochivki ot delta turs letni pochivki ot delta turs 2020 patuvane vakantsia promotsii promotsionalni oferti promotsionalni oferti 2020 ranni zapisvania ranni zapisvania 2020 promotsionalni oferti 2020 obikolna ekskurzia obikolen tur ekskurzia s vodach ot bulgaria
Оферта № П298
Абонирайте се за нашите специални предложения