deltatours.bg

ПОЧИВКА В АНТАЛИЯ, ТУРЦИЯ - Перлата на Турската Ривиера с водач от София

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: П-331
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Дестинация: Анталия, Турция
Прикачен файл: 331DT-AntaliaPochivka-May20.docx
Дати:
Цена от: 820.00 лв.

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезна информация за Турция
ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ - АНТАЛИЯ - ПОТВЪРДЕНА
Перлата на Турската Ривиера на Средиземно море
Самолетна почивка с водач от София


Програма:
 
27 май (сряда)
Полет от София до Анталия с директен чартър. 16.30 часа сборен пункт Терминал 1 (заминаващи)летище София.Полет с авиокомпания (АК SUN EXPRESS) в 10:50 ч.Пристигане в Анталия -12.30 ч.Посрещане от представител на фирмата партньор.Трансфер до хотел „Land of Paradise” 5* .Настаняване, свободно време, вечеря в хотела. Нощувка.
 
28 май (четвъртък)
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Обяд в хотела.По желание /срещу допълнително заплащане/ допълнителна двудневна екскурзия Кападокия - многоликата Земя на красивите коне, какъвто е именно буквалният превод на наименованието на местността от персийски език.  Място, докоснато  от неразгадана още магия и мистика. Ще се потопите в красотата на долината на Кападокия за да посетите Гьореме - музей под открито небе, трите красавици, крепостта Учхисар, впечатляващата джамия Селимие в град Кония и грънчарска работилница, където може да намерите уникални сувенири. В цената са включени входни билети, обяд и вечеря, нощувка, както и придружаващ екскурзовод. Напитки и полет с балон над Кападокия се заплащат допълнително. Участниците в екскурзията имат нощувка в Кападокия и се прибират в Анталия в петък след обяд.
 
Друга възможност по желание /срещу допълнително заплащане/ -  Еднодневен историческо-поклоннически тур:  посещение на античния град Перге – дом на древна хетска цивилизация около 1500 години пр.Хр., преди да бъде колонизиран от гърците след Троянската война. Старите улици и колони пазят спомена за апостол Павел, спрял тук по време на първата си мисия. Водопадите  Дюден – каскада, която се излива директно в Средиземно море от височина около 40 метра и образува красиви дъги над водата при слънчево време. Старата част на Анталия, описана още през   ХІV в. мароканският пътешественик Ибн Батута, като най-красивият град, който някога бихте могли да видите. В цената е включен трансфер и обяд.
Вечеря и анимация в хотела Нощувка.
 
29 май (петък)
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Обяд в хотела. По желание /срещу допълнително заплащане/ Далян Краб Тур - Посещение на "Турската Венеция" – реката Далян, в чийто води предпочитан транспорт са лодките. Разходка по реката с яхта, посещение на руините на древногръцки град Каунос. В скалите над реката са разположени фасадите на Ликийските гробници, изрязани в скалата около 4 век пр.н.е. Ще позетим известния Плаж на костенурките Изтузу - плажът от ситен бял пясък, който се разгръща на цели 5 километра и влиза в границите на природен резерват. Всяка година рядък вид морски костенурки идват по тези места, за да излюпят своите малки. Време за къпане на това райско място, ловене на раци (срещу допълнително заплащане и приготвяне), за финал – посещение на винарска изба и фабрика за изделия от оникс. Закуска, обяд и вечеря са включени в цената.
Вечеря и анимация в хотела Нощувка.
 
30 май (събота)
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Обяд в хотела. По желание /срещу допълнително заплащане/ Еднодневна екскурзия до Памуккале – Замъка на памука. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес в миналото са се случвали множество земетресения. Вследствие се получават множество минерални извори. Водни струи идващи от древния град Хиераполис, богати на минерални соли, падат от голяма височина и създават причудливи, вкаменени, ослепително бели каскади, които се дължат на калциевия карбонат. Така се образува Памуккале- единствените в света снежно бели вкаменени тераси от варовик. Мястото наподобява замръзнал водопад и е изключително красиво. Според легендите Клеопатра е посещавала Памуккале, като е използвала един от най-красивите и закътани басейни в местността. Посещение на античния град  Хиераполис, древния Амфитеатър, Некропола, басейна на Клеопатра (срещу доп. заплащане), текстилна фабрика, фабрика за обработка на оникс и винарска изба. В цената са включени закуска, обяд и вечеря.

Друга възможност за любителите на големи Аквапаркове – посещение на „Land of Legends”- Най-съвременния и голям тематичен воден парк в Турция. Посещение на аквапарка, шоу с делфини, водни американски пързалки, 5D кинотеатър, атракционни. Изхранване и напитки срещу допълнително заплащане. Ако се посещава с дете се изисква обезателно копие на паспорт на детето.
Вечеря и анимация в хотела Нощувка.
 
31 май (неделя)
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Обяд в хотела.По желание /срещу допълнително заплащане/ Еднодневен историко-поклоннически тур Демре-Мира-Кекова. Древнохристиянския град Мира - град в област Ликия и един от шестте  в Ликийския  съюз. Днешното му име е Демре. Древноликийския скален Некропол, намиращ се тук е изключително археологическо богатство на югозападна Турция. Гордост на Мира е и фактът, че тук е служил като епископ свети Николай Мирликийски Чудотворец, известен със  способността си  да лекува. Тук той умира и е погребан, но векове по-късно италиански търговци разкопават гробницата и местят останките в Бари. Църквата „Св.Николай Мирликийски Чудотворец” стои и до днес в града, с гроба на свeтеца (342 г.сл. Хр.), Круиз на яхта към потъналия град Симена в островния архипелаг Кекова. На северния бряг на острова някога е бил разположен древният град Аполония. Поради множеството силни земетресения градът е пропаднал под морското равнище и днес  останките му могат да се видят под бистрите морски води. Време за къпане в лазурните води на Средиземно море. Обяд, посещение на иконна галерия, фабрика за обработка на оникс и винарска изба.
Вечеря и анимация в хотела Нощувка.
 
01 юни (понеделник)
Закуска. Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Обяд в хотела.
По желание /срещу доплънително заплащане/ сутринта посещение на ANTALYA AQUARIUM очаква ви един от най-дългите тунели в света с дължина  131 м и ширина 3 м. Разполага с над 40 тематични морски и океански аквариума. Срещу отделно заплащане може да посетите още: терариум, OCEANRIDE XD кинотеатър; снежната стая.
За любителите на големи Аквапаркове, които са пропуснали тази възможност – посещение на „Land of Legends”- Най-съвременния и голям тематичен воден парк в Турция. Посещение на аквапарка, шоу с делфини, водни американски пързалки, 5D кинотеатър, атракционни. Изхранване и напитки срещу допълнително заплащане. Ако се посещава с дете се изисква обезателно копие на паспорт на детето.
Вечеря и анимация в хотела Нощувка.
 
02 юни (вторник)
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Обяд в хотела.
По желание /срещу доплънително заплащане/ втора възможност за вечерно посещение на ANTALYA AQUARIUM очаква ви един от най-дългите тунели в света с дължина  131 м и ширина 3 м. Разполага с над 40 тематични морски и океански аквариума. Срещу отделно заплащане може да посетите още: терариум, OCEANRIDE XD кинотеатър; снежната стая.
Вечеря и анимация в хотела Нощувка.
 
03 юни (сряда)
Закуска. Освобождаване на хотела.Трансфер до летище Анталия. Полет с авиокомпания  SUN EXPRESS 08.00 ч.Пристигане в София 09:50 ч.Край на програмата.
 
Цена 820 лв.
Цената е на човек настанен в двойна стая

 
Цена в лева за пакет на All inclusive Цени по ранни записвания до дата 31.03.2020
На човек двойна стая 820 лева
3-ти възрастен в двойна стая 780 лева
1-во дете от 2 до 12 год. с възрастен в единична стая 640 лева
2-ро дете от 0 до 1 год. с възрастен в единична стая /без място в полета/ 60 лева
1-во дете от 2 до 12 год. с 2ма възрастни в двойна стая 440 лева
Доплащане за единично настаняване 250 лева
2-ма възрастни + 2 деца се настаняват само във фамилни стаи – на запитване

Забележки:
*Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване.
Важно: Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата.
**Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Анталия: 700 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Ако има такова изменение, туристите ще бъдат уведомени  за това  20 дни преди датата на съответния полет,  и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 10 дни преди пътуването в агенцията. За записвани  по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава.
***Обявеното полетно разписание подлежи на препотвърждение от авиокомпанията до 45 дни преди дата на полета.
****Допълнителните екскурзии се заплащат на място при представителя на партньорите в Турция, със съдействието на водача на групата. Туристическите обиколки се извършват на български език от местен екскурзовод. Обявените цени са ориентировъчни и турската страна си запазва правото за промени в тях. Всички мероприятия с лодки и яхти се провеждат само при подходящи метеорологични условия.
 
Информация за хотела:
Реновация на хотела 2020 година!
Местоположение:  Хотел Land of Paradise Beach се намира в Анталия / Алания / Тюрклер, един от най-красивите плажове на Средиземно море. Хотелът е разположен на обща площ от 8000 м2 на брега на морето. Хотелската част е на около 250 метра от морето и разполага с 250 стаи – стандартни и фамилни.  Със своето професионално обслужване, любезно обслужване и очарователната красота на дълбокото синьо Средиземно море, ще преживеете незабравима почивка. 
Удобства в стаите: сейф: в стаята, платено, под: теракота, Интернет: Wi-Fi, душ, телефон, сешоар, балкон, почистване на стаите: ежедневно, климатик: индивидуален, телевизор,
смяна на спално бельо: 3 пъти седмично, мини-бар 
В хотела: барове: 3, хавлии при басейна: безплатно, замяна платено, при басейна чадъри, шезлонги, матраци: безплатно, Ресторанти a la carte: 1, закрити басейни: 1, Магазини, водни пързалки: 2, фризьорски салон, основен ресторант: 1, конферентни зали: 2, басейни: 2, екарски кабинет, Wi-Fi
За децата:  детска площадка, детски басейн, детски клуб 
Плаж: на плажа чадъри, шезлонти, матраци: безплатно, хавлии на плажа: безплатно, замяна платено, пясъчен собствен плаж.
 
Информация за превозвача:
авиокомпания: SunExpress (www.sunexpress.com)
тип самолет: Boeing 737-800 или друг от предлаганите от АК SunExpress
Регистрационен номер: / Tic.Sic. No:12563

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
- депозит при записване в размер на 300 лева/30 % на човек от общата цена на всички услуги, включени в договора за туристически пакет/;
- доплащане до 30 дни преди датата на пътуване.

2.Необходими данни за всички пътуващи:
2.1. Три имена на латиница по международен паспорт.
2.2. Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
2.3. Номер на международен паспорт и дата на валидност. Необходимо е паспорта да е с валидност, не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване. Същият може да бъде предоставен и по-късно, до 20 дни преди датата на полета.
 
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването;
3.2. При анулация от 60 до 35 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
3.3. При анулация от 35 до 20 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 80% от цената на пътуването;
3.4. При анулация от 20 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.
 
Други:
•   Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100.
•   Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 35 дни преди датата на отпътуване.


 
 
 
 

 
Цената включва:
 • Самолетен билет София-Анталия-София;
 • Чекиран багаж до 20 кг.+ ръчен багаж до 8 кг.с авиокомпания АК SunExpress;
 • Летищни такси;
 • Трансфер (летище-хотел-летище);
 • Седем нощувки на база ALL INCLUSIVE  в хотел Land of Paradise 5***** http://landofparadisebeach.com/tr/;
 • Медицинска застраховка Асистанс с покритие 10 000 евро;
 • Водач-придружител от България в същия хотел с групата.
Цената не включва:
Екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Анталия):
 • Двудневна екскурзия до Кападокия –възрастен 125 $, дете от 7 до 11,99 г. – 85 $, дете от 0-6,99 г. – 30 $
 • Екскурзия Перге-Дюден-стария гран Анталия – възрастен 45 $, дете от 7 до 11,99 г. – 25 $, дете от 0-6,99 г. – безплатно
 • Река Далян с Плажа на костенурките- възрастен 60 $, дете от 7 до 11,99 г. – 45 $, дете от 0-6,99 г. – 10 $
 • Еднодневна екскурзия до Памуккале- възрастен 55 $, дете от 7 до 11,99 г. – 35 $, дете от 0-6,99 г. – 10 $
 • Еднодневен тур до Демре- Мира-Кекова- възрастен 45 $, дете от 7 до 11,99 г. – 25 $, дете от 0-6,99 г. – безплатно
 • Посещение на Аквапарк “Land of Legends”- възрастен 45 $, дете от 4 до 16 г. – 55 $, дете от 0-4 г. – 15 $
 • Посещение на ANTALYA AQUARIUM - възрастен 60 $, дете от 7 до 11,99 г. – 45 $, дете от 0-6,99 г. – 15 $
ДРУГИ:
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 30 лева за 8 дни;
 • Задължително се заплаща евентуална горивна такса.**;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Евроинс'' ЕАД".

Турция – южняшки чар и западни традиции
Географията е отредила на Турция ролята на свързващо звено между Европа, Балканите и афро-азиатския масив. Страната е известна с неизброимото си богатство от паметници на изкуствата и архитектурата. Югоизточната съседка на България съхранява документални свидетелства за цивилизациите на хети и урарти, руини от елинската и римската епохи, ранни свидетелства за християнството, шедьоври на селджукското и османското изкуства. По протежение на цялото егейско и средиземноморско крайбрежия са запазени много археологически центрове, което прави страната изключително привлекателна за туризъм.

Площ: 783 562 кв. км.
Население: 75 627 384 души
Столица: Анкара
Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване; за лица под 18 години е необходима нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуването.
Валута: турска лира
Език: Официален е турският, но английският и немският са масови в туристическите райони.
Климат: Средиземноморското крайбрежие, Източна Тракия и западната част на Мала Азия се характеризират със средиземноморски климат, където лятото е горещо и сухо, а зимата - мека и влажна. Полупустинен е в Централен Анадол и континентален в източната част.
Религия: Близо 99% от населението са мюсюлмани. Въпреки че повечето турци са със светски мироглед, много от тях все още спазват строгите правила на исляма и съпътстващите ги традиции.

Летища: В Турция има множество летища, разположени в близост до основните туристически дестинации като Алания, Анталия, Бодрум, Мармарис и други. А за по-голямо удобство всяко от тях предлага и международни полети.
Наеми кола: При наемането на автомобил винаги избирайте добре познати компании и проверявайте всяка една малка част от колата. Важно е да посочите всяка една нередност, дори и малките драскотини, преди да потеглите. 

Култура и традиции: Районът на Турция е бил заселен от древни времена. Тук са се сменяли различни държави и цивилизации - хетска, фригийска и лидийска. По времето, когато гърците основават своите първи колонии по бреговете на Егейско море, персите наложили контрол над всички региони (VI - V век до новата ера). През втората половина на IV век пр.н.е. в резултат от похода на Александър Велики се образували много елинистични държави, които след това били погълнати от Римската империя. По-късно Константинопол станал столица на Византийската империя - била написана една от най-блестящите страници в историята на бъдещия Истанбул. Градът се нарежда до най-великите в древната история - Картаген, Вавилон и Рим. По времето на византийския император Юстиниан (527-565 г.) в Константинопол е бил построен най-големият храм в света за онези времена - "Св. София" ("Айя София"). Храмът е един от най-забележителните паметници на византийската и европейската култури, най-посещаваното и може би най-скъпото украшение днес за Истанбул.

Страната и хората: Местните жители са много позитивно настроени. Те са винаги усмихнати и никога не отказват помощ. За тях няма нищо невъзможно и проблем, който да не може да бъде решен. Турция е идеалното място за почивка, независимо дали с половинката или семейството си. В Турция се почитат всички големи празници и съпровождащите ги традиции като постите по време на Рамадан, а двата най-известни празника като „Шекер Байрам“ и „Курбан Байрам“ определят менюто за голяма част от годината на всички жители.  

Традиционна кухня: Турската кухня е известна из цяла Европа.  Тя е смесица от арабски, средиземноморски и дори балкански ястия. Едни от най популярните гозби са баклавата, локумът, кебапът и още много други. А силното турско кафе, както и плодовият чай са всеизвестни по цял свят. Ако сте любители на морските дарове и риби Ви препоръчваме да посетите някой от многобройните рибни ресторанти по крайбрежието.
Важна забележка! Препоръчваме да не пиете чешмяна вода в Турция, по-добре си вземете минерална, която можете да намерите в близкия супермаркет. 

Забележителности: Турция като любима туристическа дестинация, предлага голямо разнообразие от места, които можете да посетите, от такива, които проследяват историята на човечеството до най-иновативните изобретения на човешкия ум. Само част от тях са църквата Света София, една от най-големите джамии в света – Синята джамия, известният по цял свят пазар Капалъ чаршия, древногръцкият град Троя, небостъргача Сапфир, както и още много други. По Егейското крайбрежие близо до Чанаккале (местността Хисарлъка) са открити руините на древна Троя. Първите разкопки са направени през 1870 г. от прочутия германски археолог Шлиман, който бил убеден, че съществува древен град близо до Хисарлъка. До този момент Троя била само мит от Омировата "Одисея". Разкопките потвърждават съществуването на девет нива на Троя, които западат и изчезват напълно. В момента пред руините има една въображаема реконструкция на дървения кон, който гърците използват, за да завладеят полиса.История от войни запазил в себе си и град Одрин (Едирне), който бил четири пъти завладяван от българските войски. Градът е западната врата на Турция към Балканите и Европа, една от първите столици на Османската империя. Одрин е известен с паметника на пехливаните (борците), около който всяка година се провеждат традиционни фестивали на борбата. В града се издига грандиозната джамия "Селимие".Интересна е историята и на град Бергама, разположен в подножието на Пергамон. Той бил римско селище, основано през VІІІ век пр.н.е., в което един от генералите на Александър Велики създава Пергамоновото царство. В най-високата част на града е разположен акрополът. В близост до него се намира древният асклепион - първата психоболница в света. Според легендата в нея най-напред се е лекувал самият Асклепий (богът на лечението и медицината), който е син на Аполон. Впечатляващ е най-древният храм на Атина, който е бил украсен с изображения на свещени птици - совите на Атина и орела на Зевс.

Известни турски курорти:Древната история на страната и дългата брегова ивица по Егейско и Средиземно море правят Турция много привлекателна за летен туризъм. Това важи най-вече за курорта Кушадасъ, който се наложи с близостта си до забележителни паметници на човешката цивилизация като къщата на Дева Мария, храмът на Артемида и древното селище Ефес. Курорта предлага комфортни хотели, многобройни барове и магазини. Съвременната турска Ривиера на Средиземно море - Анталия, представлява друга картина. Водите на залива са обгърнати от величествената планинска верига Таурус. Сред масивите, обрасли с червен бор, кипарис и кедър, се простират стотици километри плажни ивици с богата инфраструктура. Голфовите игрища край Белек привличат запалени маниаци от цял свят. В Анталия близо 300 дни от годината са слънчеви. Още през март и април в следобедните часове водата става за къпане, тъй като температурата не пада под 17 градуса. Мармарис, Бодрум, Айвълък и Измир през последните години са най-използваните туристически дестинации от българите. Добра посещаемост на български туристи има на нови места в Турция, като курортното градче Чешме.
В курортите има удобни маршрутни таксита на приемливи цени, които обикалят всички хотели и най-известните места. За обикновените таксита можете и да се пазарите. В Турция може да почивате по всяко време на годината, но най-атрактивно е от април до октомври.

 
Видео

Карта


Етикети екскурзия турция екскурзия в турция почивка турция почивка в турция обиколен тур турция обиколен тур на турция пътуване турция пътуване в турция пътуване до турция оферта турция оферта за турция оферти за турция оферти турция промоции за турция промоция турция турция на промоция турция ниски цени ранни записвания турция ранни записвания 2020 турция самолетна екскурзия турция самолетна почивка турция почивка в анталия почивка анталия екскурзия анталия екскурзия в анталия оферта анталия оферта за анталия почивка анталия 2020 почивка анталия лято 2020 почивка в алания почивка алания екскурзия алания екскурзия в алания оферта алания оферта за алания нова година алания нова година в алания нова година 2020 алания почивка почивка от делта турс почивка от делта турс 2020 почивки почивки от делта турс почивки от делта турс 2020 лятна почивка лятна почивка от делта турс лятна почивка от делта турс 2020 летни почивки от делта турс летни почивки от делта турс 2020 почивка в турция с водач от българия ekskurzia turtsia ekskurzia v turtsia pochivka turtsia pochivka v turtsia obikolen tur turtsia obikolen tur na turtsia patuvane turtsia patuvane v turtsia patuvane do turtsia oferta turtsia oferta za turtsia oferti za turtsia oferti turtsia promotsii za turtsia promotsia turtsia turtsia na promotsia turtsia niski tseni ranni zapisvania turtsia ranni zapisvania 2020 turtsia samoletna ekskurzia turtsia samoletna pochivka turtsia pochivka v antalia pochivka antalia ekskurzia antalia ekskurzia v antalia oferta antalia oferta za antalia pochivka antalia 2020 pochivka antalia lyato 2020 pochivka v alania pochivka alania ekskurzia alania ekskurzia v alania oferta alania oferta za alania nova godina alania nova godina v alania nova godina 2020 alania pochivka pochivka ot delta turs pochivka ot delta turs 2020 pochivki pochivki ot delta turs pochivki ot delta turs 2020 lyatna pochivka lyatna pochivka ot delta turs lyatna pochivka ot delta turs 2020 letni pochivki ot delta turs letni pochivki ot delta turs 2020 pochivka v turtsia s vodach ot bulgaria
Оферта № П331
Абонирайте се за нашите специални предложения