deltatours.bg

Италия и Баварски замъци с автобус и самолет

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: П-356
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Дестинация: Бавария, Германия
Дати: 24.08.2020
Цена от: 965.00 лв.

 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
 • Полезна информация за Германия

Програма:

Ден 1

СОФИЯ – СЛОВЕНИЯ

В 05.00 ч. среща на автогара Сердика (Трафикмаркет), София. Отпътуване за Словения с лицензиран, комфортен автобус по маршрут София-Калотина-Белград-Загреб-Любляна (920 км/около 13 часа). Нощувка в хотел 3* в района на Любляна.

Ден 2

ВЕНЕЦИЯ

Закуска. Отпътуване за Италия и пристигане в Пунта Сабиони (220 км./около 3 часа), откъдето групата се качва на корабче (около 30-40 минути) до Венеция (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията). Туристическа програма – пешеходна обиколка (около 2 часа) с местен лицензиран екскурзовод с разглеждане на десетки световноизвестни забележителности – базиликата „Сан Марко”, Двореца на Дожите (отвън), Моста на въздишките, моста Риалто и др. Свободно време - ще имате възможност да се потопите в уникалната атмосфера на един от най-красивите градове на Европа. По желание (срещу допълнително заплащане) ще можете да се разходите по Канале Гранде с лодка или гондола. В късния следобед отпътуване обратно за Пунта Сабиони. Трансфер и нощувка в хотел 3* в курорта Лидо Ди Йезело.

Ден 3

ЗАЛЦБУРГ

Закуска. Отпътуване за Залцбург (410 км./около 6 часа). Пристигане около обяд. Разглеждане на забележителностите на града (около 1 ч.): градините на замъка Мирабел, “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, гробището „Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац”, “Моцартплац” и др. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург, който е най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Свободно време. Трансфер и нощувка в хотел 2*/3* в района на Залцбург.

Ден 4

ДВОРЕЦЪТ „ХЕРЕНХИМЗЕЕ” – МЮНХЕН

Закуска. Отпътуване Приен (65 км./около 1 час) – малък пристанищен град, разположен на брега на най-голямото езеро в Бавария и трето в Германия, от където групата се качва на корабче за посещение на двореца „Херенхимзее”, наричан „баварското копие на Версай” на Лудвиг II (билетът за корабчето и входният билет за двореца не са включени в пакетната цена на програмата).

Отпътуване за Мюнхен (85 км./около 1 час) и пешеходна разходка в центъра на баварската столица (около 1 ч.): “Мариенплац” с Колоната на Дева Мария; църквата “Св. Петър”; Старото кметство; Новото кметство - изключително творение на строителството; църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; “Хофбройхаус” – бирария с неповторима баварска атмосфера.

Свободно време. Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Гармиш Партенкирхен (80 км./около 1,5 часа).

Ден 5

ЗАМЪКЪТ „НОЙШВАНЩАЙН” – ДВОРЕЦЪТ „ЛИНДЕРХОФ” – ИНСБРУК

Закуска. Отпътуване за света на баварските замъци на “приказния крал” Лудвиг II. Посещение и разглеждане на замъка на рицарите – „Нойшванщайн„ (50 км./около 1 час), наричан „гордостта на Бавария”, всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци – последната фантазия на ексцентричния владетел (входният билет за замъка не е включен в пакетната цена на програмата).

От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има около 20-30 мин. ходене пеша. Възможност за придвижване с файтон – цената в посока нагоре е 6 EUR или със автобус, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на замъка, моля, имайте предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището на кулата). Усилията ще бъдат възнаградени – ще се почувствате като в приказка на Шарл Перо.

Отпътуване за двореца „Линдерхоф” (20 км./около 15 минути), любимо място за усамотение на Людвик II, шедьовър в стил барок и рококо, единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца и до “Пещерата на Венера”(входният билет за двореца не е включен в пакетната цена на програмата).

Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Гармиш Партенкирхен (50 км./около 1 час).

Ден 6

Отпътуване за Инсбрук (70 км./около 1,5 часа) и посещение на парк-музей „Кристалният свят на Сваровски” (входният билет не е включен в пакетната цена на програмата).

Отпътуване за Италия и нощувка в хотел 3* в района на Верона (270 км./около 3,5 часа).

Ден 7

ВЕРОНА – БОЛОНЯ – РИМИНИ

Закуска. Туристическа програма в историческия център на Верона – Арена ди Верона (отвън) – един от най-добре запазените римски амфитеатри в света, къщата на Жулиета, живописните площади Бра, Деле Ербе и Синьория, римският форум.

Отпътуване за Римини.

По пътя посещение Болоня (140 км./около 2 часа). Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – мястото, където ще видим едни от най-красивите наредени сгради: смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V век и светец покровител на града.

Трансфер и нощувка в хотел 3* в Римини (115 км./около 1,5 часа).

Ден 8

РИМИНИ – АНКОНА – СОФИЯ

Закуска в хотела. Трансфер до летище Анкона (95 км./около 1 час) за полет до София. Прибиране в София около 17,30 ч.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Bulgaria Air Charter

Анкона – София – Понеделник 15:30 / 17:30 ч.(местно време)

Трансфер: хотел – летище

Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.

 

Резервации:

Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договор.

Краен срок за плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:

 1. Минимален брой туристи: 100 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

 6. Туроператоът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран, комфортен автобус на отиване (София – Словения);
 • Самолетен билет Анкона – София с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter, с чекиран багаж до 20 кг и 1 ръчен багаж с размери 40х30х20см;
 • Летищни такси;
 • Всички трансфери и транспорт по програма;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна (Словения);
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Лидо Ди Йезело (Италия);
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Залцбург (Австрия);
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Гармиш Партенкирхен (Германия) ;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Верона (Италия);
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Римини (Италия);
 • Екскурзионна програма във Венеция, Залцбург, Мюнхен, двореца "Херенхимзее", замъка "Нойшванщайн", двореца "Линдерхоф", Инсбрук и парк-музей „Кристалният свят на Сваровски”, Верона и Болоня;
 • Трансфер хотел – летище с лицензиран автобус;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;
 • Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
 • За всички нови резервации от 04.02.2020 г. - включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.
Цената не включва:
 • Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
 • Такса престой в Италия - заплаща се на рецепцията при настаняване във всеки хотел: 2-4 ЕВРО в хотел 2*/3 * и 4-6 ЕВРО в хотел 4* на турист на ден;
 • Слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция - 3 ЕВРО на човек - заявяват се предварително, заплащат се на място;
 • Билет за корабче Пунта Сабиони – Венеция – Пунта Сабиони - 12 ЕВРО на човек в двете посоки - заплаща се предварително при записване;
 • Входна такса за замъка "Нойшванщайн" - 13,00 ЕВРО, за деца и ученици до 18 г - безплатно - заплаща се предварително при записване;
 • Входна такса за двореца "Линдерхоф" - 8,50 ЕВРО, за деца и ученици до 18 г. - безплатно - заплаща се предварително при записване;
 • Входна такса за двореца "Херенкимзее" - 8 ЕВРО, за деца и ученици до 18 г. - безплатно - заплаща се предварително при записване;
 • Двупосочен билет за корабче при посещението на двореца "Херенкимзее" - 7,20 EUR - заплаща се предварително при записване;
 • Родната къща на Моцарт в Залцбург – 11 ЕВРО за възрастен (3,50 ЕВРО за деца до 14 г.);
 • Крепостта Хоензалцбург в Залцбург – 12 ЕВРО за възрастен, 6,80 ЕВРО за деца до 14 г. (цената включва: изкачване и спускане с лифт, посещение на крепостните дворове и кули, Държавните стаи, Крепостния музей, музея Райнер, Кукления музей);
 • Входен билет за Парк-музей „Кристалният свят на Сваровски”, Инсбрук - 19,00 ЕВРО на човек, деца 6–14 г. - 7,50 ЕВРО, посочените цени са за групи с предварителна резервация - заплаща се предварително при записване;
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
 • Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 6,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.
Допълнителни екскурзии

Разходка с корабче Пунта Сабиони – Венеция – Пунта Сабиони

12 евро на човек в двете посоки

Отпътуване за Италия и пристигане в Пунта Сабиони (220 км./около 3 часа), откъдето групата се качва на корабче (около 30-40 минути) до Венеция. Туристическа програма – пешеходна обиколка (около 2 часа) с местен лицензиран екскурзовод с разглеждане на десетки световноизвестни забележителности – базиликата „Сан Марко”, Двореца на Дожите (отвън), Моста на въздишките, моста Риалто и др. Свободно време – ще имате възможност да се потопите в уникалната атмосфера на един от най-красивите градове на Европа. По желание (срещу допълнително заплащане) ще можете да се разходите по Канале Гранде с лодка или гондола. В късния следобед отпътуване обратно за Пунта Сабиони. Трансфер на обратно.

Замъка “Нойшванщайн”

13 ЕВРО, за деца и ученици до 18 г – безплатно

Отпътуване за света на баварските замъци на “приказния крал” Лудвиг II. Посещение и разглеждане на замъка на рицарите – „Нойшванщайн„ (50 км./около 1 час), наричан „гордостта на Бавария”, всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци – последната фантазия на ексцентричния владетел (входният билет за замъка не е включен в пакетната цена на програмата).

От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има около 20-30 мин. ходене пеша. Възможност за придвижване с файтон – цената в посока нагоре е 6 EUR или със автобус, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на замъка, моля, имайте предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището на кулата). Усилията ще бъдат възнаградени – ще се почувствате като в приказка на Шарл Перо.

Отпътуване за двореца „Линдерхоф” (20 км./около 15 минути).

Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Гармиш Партенкирхен (50 км./около 1 час).

Двореца “Линдерхоф”

8,50 ЕВРО, за деца и ученици до 18 г. – безплатно

Отпътуване за света на баварските замъци на “приказния крал” Лудвиг II. Посещение и разглеждане на замъка на рицарите – „Нойшванщайн„ (50 км./около 1 час), наричан „гордостта на Бавария”, всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци – последната фантазия на ексцентричния владетел.

От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има около 20-30 мин. ходене пеша. Възможност за придвижване с файтон – цената в посока нагоре е 6 евро или със автобус, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на замъка, моля, имайте предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището на кулата). Усилията ще бъдат възнаградени – ще се почувствате като в приказка на Шарл Перо.

Отпътуване за двореца „Линдерхоф” (20 км./около 15 минути), любимо място за усамотение на Людвик II, шедьовър в стил барок и рококо, единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца и до “Пещерата на Венера”(входният билет за двореца не е включен в пакетната цена на програмата).

Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Гармиш Партенкирхен (50 км./около 1 час).

Двореца “Херенкимзее”

8 ЕВРО, за деца и ученици до 18 г. – безплатно

Отпътуване Приен (65 км./около 1 час) – малък пристанищен град, разположен на брега на най-голямото езеро в Бавария и трето в Германия, от където групата се качва на корабче за посещение на двореца „Херенхимзее”, наричан „баварското копие на Версай” на Лудвиг II (билетът за корабчето и входният билет за двореца не са включени в пакетната цена на програмата).

Отпътуване за Мюнхен (85 км./около 1 час) и пешеходна разходка в центъра на баварската столица (около 1 ч.): “Мариенплац” с Колоната на Дева Мария; църквата “Св. Петър”; Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; “Хофбройхаус” – бирария с неповторима баварска атмосфера.

Свободно време. Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Гармиш Партенкирхен (80 км./около 1,5 часа).

Разходка с корабче при посещението на Двореца “Херенкимзее” – 7,20 ЕВРО.

Парк-музей „Кристалният свят на Сваровски”, Инсбрук

19,00 ЕВРО на човек, деца 6–14 г. – 7,50 ЕВРО

Отпътуване за Инсбрук (70 км./около 1,5 часа) и посещение на парк-музей „Кристалният свят на Сваровски”.

Отпътуване за Италия и нощувка в хотел 3* в района на Верона (270 км./около 3,5 часа).


Германия – стожерът на стабилна Европа
Дълбоко в сърцето на Европа, Германия има плодотворно въздействие върху цялата континентална история. От Карл Велики и Свещената Римска Империя до Ото фон Бисмарк – немският райх, нацизмът, построяването и падането на Берлинската стена, нито една друга нация не е повлияла така на Европа, по начина, по който Германия го е направила. За нас българите тази голяма централно европейска страна е по-скоро свързана с благоденствие и с възможност за емиграция и работа в добре уредената държава. И това е благодарение на сухите факти, които показват една стабилна европейска страна, без чиято икономика и политика едва ли би имало обединена Европа.  Германия е най-голямата икономика в Европа и е една от водещите икономически сили в света, като заема четвърто място по брутен вътрешен продукт в номинално изражение и пето по паритет на покупателната способност. Страната е най-големият износител и вторият по големина вносител на стоки в света, жизненият стандарт е висок. В редица области на науката и техниката тя заема водещата позиция в света Но Германия е и всичко друго, което заслужава да се види. Елегантно – чаровни големи градове, малки живописни градчета, празници, богато изкуство и култура и целогодишно удоволствие от безкрайни гори и планини, възхитителни замъци и изтънчени вина и бира - всички те, събрани на едно място, за да бъдат усетени. 

Площ: 357 031 кв. км.
Население: 82 515 988 души, с това тя е  държавата с най-многобройно население в целия Европейски съюз.  От тях 93,4 % са  немци, останалото са етнически малцинства.
Столица: Берлин (3 800 хил. ж.). По-големи градове - Хамбург (1 700 хил. ж), Мюнхен (1 400 хил. ж.), Кьолн (1 100 хил. ж.), Франкфурт на Майн (750 хил. ж.), Есен (650 хил. ж.), Дортмунд (600 хил. ж.), Дюселдорф (600 хил. ж.), Щутгарт (600 хил. ж.), Лайпциг (550 хил. ж.), Дрезден (530 хил. ж.), Бон (300 хил. ж.)
Необходими документи: Германия е член на Европейския съюз и на Шенгенското споразумение, поради което пътуването на български граждани е с опростени изисквания, пътува се с лична карта или валиден задграничен паспорт.
Валута: Евро
Език: Офичиален език е немският, но се  използват и  диалекти в отделните области, предимно от швабите, хесенците, франките, баварците, мекленгбургци, саксонци и тюрингци.
Климат: умерен, в северните райони - морски.  По-големи реки - Рейн, Елба, Одер, Дунав,  Везер. Езера - Боденско, Хим, Мекленбургски и други.
Религия: Германия е люлката на Реформацията, започната от Мартин Лютер в началото на XVI век. В момента протестантството и католицизма имат равно влияние - по 33% от населението на страната. Поради емиграцията, в Германия има и значителни други общности, от които най-силна е мюсюлманската. Православните християни са представени от няколко църкви, обединени в Комисия на православните църкви в Германия.

Транспорт: шосета - 650 хил. км, от тях 12 хил. км са автомагистрали; ж.п. линии - 41 хил. км. Силно развит морски и речен транспорт (7 500 км). Главни морски пристанища - Хамбург, Бремен, Бремерхафен, Вилхемсхафен (нефтено пристанище), Емден, Любек, Рощок, Висмар. Речни пристанища - Дуйсбург, Хамбург, Кьолн, Манхайм.
Летища: В Германия има 36 летища, някой от които са само с локално значение. Повечето от големите бундес градове имат по 2 летища, едно международно и едно по-малко локално. Столицата Берлин или 2 големи международни летища. Други такива в големи градове са: Щутгард, Хамбург, Кьолн/Бон, Дортмунд, Франкфурт-Хан, Мюнхен, Дюселдорф и Франкфурт на Майн.
Наеми кола: Подобно на повечето европейски страни и в Германия наема на коли е доста разпространен и лесен. И тук не прави изключение правилото за по-високата цена на колите в зависимост от клас, възраст на шофьор и естри. В големите рент-а-кар фирми има изискване шофьора задължително да е навършил 21 години. Цените са много и различни от 60-70 евро на ден за по-малки и икономични коли до 250-270 евро за луксозни коли и лимузини с есктри. Летищата, ж.п.гарите, автогарите и по-големите градове са основно местата за наем на автомобили. Съществуват в по-малките градчета и локални фирми, където цените са малко по-ниски, но не предлагат същите условия и сигурност както големите компании Hertz,  Sixt, Europcar, Alamo.

Култура и традиции: Германия има значителен принос към световното културно наследство, страната е също така известна катоdas Land der Dichter und Denker (страната на поети и мислители). В Германия са родени композитори като Бетховен, Бах, Брамс, Шуман и Вагнер; поети като Гьоте, Шилер и Хайне; философи като Кант, Хегел, Маркс, Ницше; теолози като Лутер и Бонхофер; писатели като Хесе и Грас; учени като Айнщайн, Борн, Планк, Хайзенберг, Херц и Бунзен; инженери и изобретатели, сред които Ото, Даймлер, Бенц, Дизел и Линде. Също много художници, например ренесансовият Албрехт Дюрер, сюрреалистът Макс Ернст, експресионистът Франц Марк. В миналото немският език е бил сред най-говорените езици в Европа и все още е един от най-изучаваните след английския и френския.  Много исторически личности, въпреки че не са немци, имат значително влияние върху немската култура. Такива са Моцарт, Франц Кафка и Коперник. За разлика от повечето европейски страни, в исторически план Германия е създадена от много независими федерации и независими градове, които са развивали свои собствени културни политики и са имали множество установени културни институции.  При създаването на Немската империя (Първия Райх) през 1871 година, тези различни културни традиции, не са нито централизирани, нито асимилирани.  След приемането на новата конституция по време на Ваймарската република (1919-1933), обществената отговорност и подкрепа за изкуствата и културата се разпределя между Правителството на Райха, правителствата на отделните федерални провинции, градовете и общинските съвети. „Новата културна политика” на Германия се заражда през 70-те като част от цялостните процеси на демократизация в обществото, които рефлектират върху всички сфери на живот. Въпреки сложния момент след обединението на двете части на Германия през 90-те години, днес културната политика й  продължава да се базира на федералния модел. Тя се управлява от принципите на децентрализацията, субсидирането и множеството, традиция, установена от историческото развитие и утвърждаване на нейната Конституция. В Германия има 9 общоприети празника. Повечето от тях имат християнска основа: Разпети Петък, Велики Понеделник, Възнесение Христово, Петдесетница и Коледа. Празници без религиозна връзка са: Нова година, Денят на труда и Денят на Обединението.Има и празници, които са действащи само в отделни провинции или региони. В някои по скоро протестански провинции се празнува Денят на Реформацията (31. октомври). В католическите провинции — Тяло Господне и Вси Свеии (1. ноември).

По-важни исторически събития и дати - 1000 г. пр. Хр. - на територията живеят многобройни германски племена; VI в. - в състава на франкската държава; 843 г. - разделяне на франкската империя. Германия става Източно-Франкско кралство; 962 г. - крал Отон I става император на Свещената Римска империя; ХI-ХIV в. - феодална раздробеност на страната; 1517 г. - движение на М. Лютер против католическата църква - начало на Реформацията; 1618-1648 г. - Тридесетгодишна война - Германия е раздробена на 300 княжества; 1701 г. - Прусия става кралство и започва обединяване на Германия; 1806 г. - Напоен I разгромява Прусия; 1813 г. - поражение на французите при Лайпциг (Битката на народите); 1815 г. - създаден Германски съюз от 39 немски държави под егидата на Австрия (Хабсбургите); 1862 г. - канцлерът О. Бисмарк започва политическо обединение на немските земи около Прусия; 1866 г. - победа на пруските войски над австрийските; 1870-1871 г. - победа на Прусия във Франко-пруската война; 18 януари 1871 г. - провъзгласено образуване на Германската империя; 1914-1918 г. - поражение на Германия в Първата световна война; 1918 г. - Ноемврийска революция - сваляне на монархията; 1933 г- - Национал-социалистите начело с А. Хитлер идват на власт; 1938 г. - присъединяване на Австрия; 1939 г. - окупация на Чехия; 1 септември 1939 г. - нападение над Полша - начало на Втората световна война; 8 май 1945 г. - капитулация на Германия; 20 септември 1949 г. - образувана ФРГ; 7 октомври 1949 г. - създадена ГДР; 3 октомври 1990 г. - обединяване на Германия.

Страната и хората: Германецът кара Мерцедес и е много, ама много дисциплиниран и педантичен. Храни се предимно с картофи и кисело зеле, обича да пие бира, а после пее песни или марширува... Колко верни са тези масови представи? Според нас са доста изкривени. Наистина германеца е дисциплиниран и точен човек, който умее да разграничава работата от удоволствието, кара кола /не само Мердецес, в България дори има повече Мерцедеси на глава от населението/ и пие само в извън работно време. По природа са любезни хора, ако спазваш техните правила. Обичат да се оплакват, но в 90 % от случайте – напълно основателно. Пътуват с огромно удоволствие. След японците, това е може би най-пътуващата нация в света. Планират почивката си от рано и гледат да е добре уредена. Любим автомобил на германеца от години е Фолксваген голф, сребрист металик, като мъжът определя мощността, а жената цвета. Тук обаче има една изненада - жените са по-привързани към колата си, отколкото мъжете. Германците не умеят да се веселят – и тази представа е доста невярна. Те се веселят, особено младите хора, на които възрастта и младостта им го позволява, но обикновено на правилното време и място – по време на почивки, ваканции и празници. Нека се огладема по ваканционните летни комплекси в България и съседните страни през лятото, преди да ставаме скептични по отношение на това кой как се весели. Е да, в техните представи за веселие отсъстват бабаитските сбивания и спорове, които са харктерни за южните страни. С две думи германците са си доста приличен народ – вежливи, винаги поздравяващи, усмихнати, все пак доволни от живота в уредената си държава и с все още най-добрите икономически възможности. Много лоялни и внимателни са към своите близки и приятели. Това според нас ги прави както идеалните туристи, така и Германия – идеално място за туризъм.

Национална кухня: В миналото традиционната немска кухня е предпочитала тежките ястия. Съвременната немска кухня вече се е приспособила към международната. Вкусовите комбинации в ястията на немската кухня понякога ни се струват необичайни. Немците обичат ястия, приготвени със свинско (което обикновено се поднася със зеле) и с телешко месо. Обработката на птиците е подобна на чешките обичаи, но печената гъска например топла се поднася с компот, а в студено състояние - със салата. Рибите се приготвят по познатите ни вече начини и се поднасят с вкусни сосове. Най-обичани са щуката и шаранът. Като гарнитура най-често се предлагат картофи, при това пържени или варени. Ежедневно се приготвят различни зеленчуци, най-често се сервират във вид на салата. На най-голяма почит се радват прясното и киселото зеле, с което се гарнират пържоли. Най - използваните зеленчуци са картофи, моркови, ряпа, аспержи, спанак, зеле, карфиол и боб, като първото място се държи неоспоримо от картофите,  а ябълките, крушите, гроздето, ягодите и малините - най-употребяваните плодове в немската кухня.  Зеленчуците се приготвят често като яхния, или супа, но също така и като гарнитури. Германците обожават да пият кафето си с торта или кейк и това си личи по фигурите им. Немското кафе съдържа по-малко кофеин от австрийското и италианското. Много популярно в Германия е и кафето “Bluemchenkaffee”. Традицията му започва от войната, когато истинското кафе е заменено с печени корени от цикория, която има малки сини цветчета. Бирата е напитка номер 1 в Германия, Октоберфест - най-масовият народен празник на бирата в света, се провежда ежегодно на ливадите Терезия в Мюнхен, Германия от 1810 година. През XXI век посещаемостта му надхвърля 6 милиона души. За празника мюнхенските пивоварни правят специална бира (Wiesn Marzen) с по-високо алкохолно съдържание. На Октоберфест има много развлечения и разбира се, деликатеси..

Забележителности: Германия е една от най-безопасните страни за пътуване в света и третата най-посещавана дестинация на Стария континент. Тя ни привлича с подредените си градове, богатата история и култура и изобилие от атракции и забележителности, които изпълват всяко пътуване с незабравими мигове. 
Страната ни поднася вълшебен микс, който ни потапя в приказен свят, съчетаващ романтиката на градове като Хайделберг, Ваймар, Бремен, Дрезден и Бамберг и космополитната атмосфера на мегаполиси като Мюнхен, Франкфурт, Дюселфорф и Берлин, особеното усещане за стабилност в старите градове на Ханзата – Хамбург и Хановер, високите планини, леденото Балтийско море.  За българите Германия се състои от столицата и Бавария- да те са безспорно изключителни, но има и стотици други кътчета, които заслужават вниманието на нашия турист. Тук имаме възможност само да изброим някои от тях, като се надяваме да предизвикаме вашит интерес:
Кьолн и Кьолнската катедрала – невероятен архитектурен шедьовър в един град с много атмосфера.
Берлин, Бранденбугската врата и Телевиозната кула – символите на столицата и Германия в сърцето на страната.
Замъкът Нойшванщайн - наричан още „Замъкът на лебедовата скала“, вдъхновилмного представители на музиката, културата и даже киното. Нойшванщайн е един от най-посещаваните замъци в Европа. 1,3 милиона души годишно посещават приказния замък.
Мюнхен – прекрасната баварска столица и нейните околности са силен притегателен център за туристите. Освен множеството красиви замъци там ще открием и други любими туристически маршрути: Романтичният път, Немският алпийски път, Римският граничен път, който минава през Вюрцбург, Бамберг и Регенсбург.
Хамбург с едно от най-големите  пристанища в Европа с  Църквата „Св. Михаил” и многобройните канали, които го правят да прилича на малка Венеция.
Айзенах и замъкът Вартбург - включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Лайпциг и Паметника на битката на народите издигнат в чест на битката на народите през 1813 година (най-голямото сражение по време на Наполеоновите войни).
Любек и Холстентор – една от най-интересните готически сгради, запазена до наши дни.
Дрезден с прочутия Цвингер, операта Земпер и църквата Фрауенкирхе,  но и за Брюлската тераса и Резиденцията, за замъците по Елба в Лошвиц, града-градина Хелерау  - места изпълнени с романтика и световни достижения на изкуството.
Триер и крепостта Порта Нигра - уникален исторически паметник от римската епоха, част от световното наследство на ЮНЕСКО.
Улм с неговата величествена катедрала - най-високата църква в света.
Бремен – гостоприемен град с внушителен  бароков и ренесансов ансамбъл на площад Марктплац с кметството, което е под закрила на ЮНЕСКО и статуята на Роланд.
Немският югъл при град Кобленц – мястото където реза Мозел се влива в река Рейн, известен още със своя великолепен паметник, който е издигнат в чест на император Вилхелм І. Той е изобразен яхнал кон и днес се тачи като символ на немското единство.
Градове по крайбрежието на Боденското езеро и езерото Констанс – Фридрихсхафен, Линдау, Радолфцел.  

Ще спрем до тук, не защото няма какво да изброим, а защото се надяваме сами да откриете някои от онези прекрасни места,които страната предлага на своите гости.  За едни тя ще покаже своята романтична страна с най-приказните замъци и уютни  малки градове, за други – суровата си природа, пълноводни реки и високи планини, за трети – ще е просто хубава бира с добро мезе. Както и да я откриете, все ще е добре. В едно сме сигурни, веднъж ако я посетите винаги ще искате да се връщате за още. А ние с удоволствие ще Ви помогнем да я опознаете!

 

 

Изберете хотели за резервация по програмата


Оферта № П356
Абонирайте се за нашите специални предложения