deltatours.bg

Баварски замъци 2020

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: П-321
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Дестинация: Бавария, Германия
Дати:
Цена от: 0.00 лв.

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
 • Полезна информация за Германия

Разписание на полетите:

От София

София – Меминген : Излита в 13:45 / Каца в 14:55 ч.

Меминген – София: Излита в 15:30 / Каца в 18:30 ч.

ДЕН-1

Събиране на летище София (Tерминал 1) 2 часа преди полета, за полет до Меминген. Пешеходна разходка в центъра на Мюнхен. Трансфер и настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен. Продължителност на трансфер – около 1 час и 30 минути. Нощувка.

ДЕН-2

Закуска.

По желание, срещу допълнително заплащане – целодневна екскурзия до замъците Нойшванщейн и Линдерхоф с включена входна такса. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН-3

Закуска.

По желание, срещу допълнително заплащане – целодневна екскурзия до Херенхимзее и Залцбург.

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН-4

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за директен полет с Уиз еър Меминген- София. Продължителност на трансфер – около 1 час и 30 минути.

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

ВАЖНО:

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомапнията, както и часовете на полетите.

 • Минимален брой за провеждане на програмата – 35 души.

 • Групата се потвърждава до 7 дни преди отпътуване.

 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 • Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходими лична карта или международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

 • Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“

   

  Условия за прекратяване на договор


  ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

  Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

  ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

  Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

  ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

  ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

  ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Цената включва:

 • Самолетен билет до/от Меминген с авиокомпания Уиз Еър;
 • Летищни такси;
 • Регистриран багаж 10 кг;
 • 3 нощувки в хотел 3* в района на Мюнхен;
 • Пешеходна разходка в центъра на Мюнхен;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
 • Представител от България по време на пътуването

Цената не включва:
 

 • Целодневна екскурзия до Херенхимзее и Залцбург с включен транспорт и екскурзоводство на български език – 130 лв./ 75 лв. за дете до 11, 99 г.;
 • Целодневна екскурзия Баварски замъци с включен транспорт, входни такси и аудио гайд- 130 лв./ 85лв. за дете до 11, 99 г.;
 • Max Trip пакет (всички екскурзии) - 240 лв./ 140 лв. за дете до 11,99 г.;
 • Входни такси и билети, които не са упоменати в програмата.
 • Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.(Цените са калкулирани с параметри 600 $/ тон и 1 евро = 1.10 долара.);
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туристи. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Екскурзия

 

Вид

Цена за възрастен/лева

Цена за дете 2-11.99 г./лева

Пешеходна разходка в центъра на Мюнхен

Полудневна

Включена в цената

Включена в цената

Ексурзия до Херенхимзее и Залцбург

Целодневна

130

75

Екскурзия до Нойшванщейн и Линдерхоф

Целодневна

130

 

85

 

Max Trip(всички екскурзии)

 

240

140

 

Целодневна екскурзия Баварски Замъци

Цена: 130лева за възрастен/85 лева за дете 02-11.99г.

Екскурзията включва посещение на Швангау и Нойшванщайн. Швангау е стария дворец, запазил спомени от детството на “лудия“ крал Лудвиг II Баварски. Следва посещение на замъка Нойшванщайн. Той е послужил като модел на приказния замък на Дисни. Съчетава в себе си контрасти, ирония и красота.

 

Цената включва: транспорт, аудио гайд на език по избор – без български, билет за замъците Швангау и Нейшванщайн.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Целодневна екскурзия Залцбург и Херенхимзее

Цена: 130 лева за възрастен /75 лева дете до 11,99 г.

Посещение на града на Моцарт- Залцбург.

Бароковият диамант на Северните Алпи се е сгушил в подножието на гранитения двухилядник Шеленбергер и оглежда белоснежните си фасади в река Залцах.

Обзорната обиколка ще започне от прочутите градини със скулптури на двореца Мирабел, след това продължава през стъкления мост над река Залцах- Макартстег, за да премине в старата част на града къдещо ще има възможност да се посети главната катедрала – Залцбургер и време за снимки на площад Резиденц Плац.

Вървейки по главната пешеходна улица Гетрейдгасе, няма как да бъде пропусната къщата на един от най- великите композитори на XVII век- Волфганг Амадеус Моцарт.

 

Цената включва: транспорт, екскурзоводска беседа.

Цената не включва: разходи от личен характер.


Германия – стожерът на стабилна Европа
Дълбоко в сърцето на Европа, Германия има плодотворно въздействие върху цялата континентална история. От Карл Велики и Свещената Римска Империя до Ото фон Бисмарк – немският райх, нацизмът, построяването и падането на Берлинската стена, нито една друга нация не е повлияла така на Европа, по начина, по който Германия го е направила. За нас българите тази голяма централно европейска страна е по-скоро свързана с благоденствие и с възможност за емиграция и работа в добре уредената държава. И това е благодарение на сухите факти, които показват една стабилна европейска страна, без чиято икономика и политика едва ли би имало обединена Европа.  Германия е най-голямата икономика в Европа и е една от водещите икономически сили в света, като заема четвърто място по брутен вътрешен продукт в номинално изражение и пето по паритет на покупателната способност. Страната е най-големият износител и вторият по големина вносител на стоки в света, жизненият стандарт е висок. В редица области на науката и техниката тя заема водещата позиция в света Но Германия е и всичко друго, което заслужава да се види. Елегантно – чаровни големи градове, малки живописни градчета, празници, богато изкуство и култура и целогодишно удоволствие от безкрайни гори и планини, възхитителни замъци и изтънчени вина и бира - всички те, събрани на едно място, за да бъдат усетени. 

Площ: 357 031 кв. км.
Население: 82 515 988 души, с това тя е  държавата с най-многобройно население в целия Европейски съюз.  От тях 93,4 % са  немци, останалото са етнически малцинства.
Столица: Берлин (3 800 хил. ж.). По-големи градове - Хамбург (1 700 хил. ж), Мюнхен (1 400 хил. ж.), Кьолн (1 100 хил. ж.), Франкфурт на Майн (750 хил. ж.), Есен (650 хил. ж.), Дортмунд (600 хил. ж.), Дюселдорф (600 хил. ж.), Щутгарт (600 хил. ж.), Лайпциг (550 хил. ж.), Дрезден (530 хил. ж.), Бон (300 хил. ж.)
Необходими документи: Германия е член на Европейския съюз и на Шенгенското споразумение, поради което пътуването на български граждани е с опростени изисквания, пътува се с лична карта или валиден задграничен паспорт.
Валута: Евро
Език: Офичиален език е немският, но се  използват и  диалекти в отделните области, предимно от швабите, хесенците, франките, баварците, мекленгбургци, саксонци и тюрингци.
Климат: умерен, в северните райони - морски.  По-големи реки - Рейн, Елба, Одер, Дунав,  Везер. Езера - Боденско, Хим, Мекленбургски и други.
Религия: Германия е люлката на Реформацията, започната от Мартин Лютер в началото на XVI век. В момента протестантството и католицизма имат равно влияние - по 33% от населението на страната. Поради емиграцията, в Германия има и значителни други общности, от които най-силна е мюсюлманската. Православните християни са представени от няколко църкви, обединени в Комисия на православните църкви в Германия.

Транспорт: шосета - 650 хил. км, от тях 12 хил. км са автомагистрали; ж.п. линии - 41 хил. км. Силно развит морски и речен транспорт (7 500 км). Главни морски пристанища - Хамбург, Бремен, Бремерхафен, Вилхемсхафен (нефтено пристанище), Емден, Любек, Рощок, Висмар. Речни пристанища - Дуйсбург, Хамбург, Кьолн, Манхайм.
Летища: В Германия има 36 летища, някой от които са само с локално значение. Повечето от големите бундес градове имат по 2 летища, едно международно и едно по-малко локално. Столицата Берлин или 2 големи международни летища. Други такива в големи градове са: Щутгард, Хамбург, Кьолн/Бон, Дортмунд, Франкфурт-Хан, Мюнхен, Дюселдорф и Франкфурт на Майн.
Наеми кола: Подобно на повечето европейски страни и в Германия наема на коли е доста разпространен и лесен. И тук не прави изключение правилото за по-високата цена на колите в зависимост от клас, възраст на шофьор и естри. В големите рент-а-кар фирми има изискване шофьора задължително да е навършил 21 години. Цените са много и различни от 60-70 евро на ден за по-малки и икономични коли до 250-270 евро за луксозни коли и лимузини с есктри. Летищата, ж.п.гарите, автогарите и по-големите градове са основно местата за наем на автомобили. Съществуват в по-малките градчета и локални фирми, където цените са малко по-ниски, но не предлагат същите условия и сигурност както големите компании Hertz,  Sixt, Europcar, Alamo.

Култура и традиции: Германия има значителен принос към световното културно наследство, страната е също така известна катоdas Land der Dichter und Denker (страната на поети и мислители). В Германия са родени композитори като Бетховен, Бах, Брамс, Шуман и Вагнер; поети като Гьоте, Шилер и Хайне; философи като Кант, Хегел, Маркс, Ницше; теолози като Лутер и Бонхофер; писатели като Хесе и Грас; учени като Айнщайн, Борн, Планк, Хайзенберг, Херц и Бунзен; инженери и изобретатели, сред които Ото, Даймлер, Бенц, Дизел и Линде. Също много художници, например ренесансовият Албрехт Дюрер, сюрреалистът Макс Ернст, експресионистът Франц Марк. В миналото немският език е бил сред най-говорените езици в Европа и все още е един от най-изучаваните след английския и френския.  Много исторически личности, въпреки че не са немци, имат значително влияние върху немската култура. Такива са Моцарт, Франц Кафка и Коперник. За разлика от повечето европейски страни, в исторически план Германия е създадена от много независими федерации и независими градове, които са развивали свои собствени културни политики и са имали множество установени културни институции.  При създаването на Немската империя (Първия Райх) през 1871 година, тези различни културни традиции, не са нито централизирани, нито асимилирани.  След приемането на новата конституция по време на Ваймарската република (1919-1933), обществената отговорност и подкрепа за изкуствата и културата се разпределя между Правителството на Райха, правителствата на отделните федерални провинции, градовете и общинските съвети. „Новата културна политика” на Германия се заражда през 70-те като част от цялостните процеси на демократизация в обществото, които рефлектират върху всички сфери на живот. Въпреки сложния момент след обединението на двете части на Германия през 90-те години, днес културната политика й  продължава да се базира на федералния модел. Тя се управлява от принципите на децентрализацията, субсидирането и множеството, традиция, установена от историческото развитие и утвърждаване на нейната Конституция. В Германия има 9 общоприети празника. Повечето от тях имат християнска основа: Разпети Петък, Велики Понеделник, Възнесение Христово, Петдесетница и Коледа. Празници без религиозна връзка са: Нова година, Денят на труда и Денят на Обединението.Има и празници, които са действащи само в отделни провинции или региони. В някои по скоро протестански провинции се празнува Денят на Реформацията (31. октомври). В католическите провинции — Тяло Господне и Вси Свеии (1. ноември).

По-важни исторически събития и дати - 1000 г. пр. Хр. - на територията живеят многобройни германски племена; VI в. - в състава на франкската държава; 843 г. - разделяне на франкската империя. Германия става Източно-Франкско кралство; 962 г. - крал Отон I става император на Свещената Римска империя; ХI-ХIV в. - феодална раздробеност на страната; 1517 г. - движение на М. Лютер против католическата църква - начало на Реформацията; 1618-1648 г. - Тридесетгодишна война - Германия е раздробена на 300 княжества; 1701 г. - Прусия става кралство и започва обединяване на Германия; 1806 г. - Напоен I разгромява Прусия; 1813 г. - поражение на французите при Лайпциг (Битката на народите); 1815 г. - създаден Германски съюз от 39 немски държави под егидата на Австрия (Хабсбургите); 1862 г. - канцлерът О. Бисмарк започва политическо обединение на немските земи около Прусия; 1866 г. - победа на пруските войски над австрийските; 1870-1871 г. - победа на Прусия във Франко-пруската война; 18 януари 1871 г. - провъзгласено образуване на Германската империя; 1914-1918 г. - поражение на Германия в Първата световна война; 1918 г. - Ноемврийска революция - сваляне на монархията; 1933 г- - Национал-социалистите начело с А. Хитлер идват на власт; 1938 г. - присъединяване на Австрия; 1939 г. - окупация на Чехия; 1 септември 1939 г. - нападение над Полша - начало на Втората световна война; 8 май 1945 г. - капитулация на Германия; 20 септември 1949 г. - образувана ФРГ; 7 октомври 1949 г. - създадена ГДР; 3 октомври 1990 г. - обединяване на Германия.

Страната и хората: Германецът кара Мерцедес и е много, ама много дисциплиниран и педантичен. Храни се предимно с картофи и кисело зеле, обича да пие бира, а после пее песни или марширува... Колко верни са тези масови представи? Според нас са доста изкривени. Наистина германеца е дисциплиниран и точен човек, който умее да разграничава работата от удоволствието, кара кола /не само Мердецес, в България дори има повече Мерцедеси на глава от населението/ и пие само в извън работно време. По природа са любезни хора, ако спазваш техните правила. Обичат да се оплакват, но в 90 % от случайте – напълно основателно. Пътуват с огромно удоволствие. След японците, това е може би най-пътуващата нация в света. Планират почивката си от рано и гледат да е добре уредена. Любим автомобил на германеца от години е Фолксваген голф, сребрист металик, като мъжът определя мощността, а жената цвета. Тук обаче има една изненада - жените са по-привързани към колата си, отколкото мъжете. Германците не умеят да се веселят – и тази представа е доста невярна. Те се веселят, особено младите хора, на които възрастта и младостта им го позволява, но обикновено на правилното време и място – по време на почивки, ваканции и празници. Нека се огладема по ваканционните летни комплекси в България и съседните страни през лятото, преди да ставаме скептични по отношение на това кой как се весели. Е да, в техните представи за веселие отсъстват бабаитските сбивания и спорове, които са харктерни за южните страни. С две думи германците са си доста приличен народ – вежливи, винаги поздравяващи, усмихнати, все пак доволни от живота в уредената си държава и с все още най-добрите икономически възможности. Много лоялни и внимателни са към своите близки и приятели. Това според нас ги прави както идеалните туристи, така и Германия – идеално място за туризъм.

Национална кухня: В миналото традиционната немска кухня е предпочитала тежките ястия. Съвременната немска кухня вече се е приспособила към международната. Вкусовите комбинации в ястията на немската кухня понякога ни се струват необичайни. Немците обичат ястия, приготвени със свинско (което обикновено се поднася със зеле) и с телешко месо. Обработката на птиците е подобна на чешките обичаи, но печената гъска например топла се поднася с компот, а в студено състояние - със салата. Рибите се приготвят по познатите ни вече начини и се поднасят с вкусни сосове. Най-обичани са щуката и шаранът. Като гарнитура най-често се предлагат картофи, при това пържени или варени. Ежедневно се приготвят различни зеленчуци, най-често се сервират във вид на салата. На най-голяма почит се радват прясното и киселото зеле, с което се гарнират пържоли. Най - използваните зеленчуци са картофи, моркови, ряпа, аспержи, спанак, зеле, карфиол и боб, като първото място се държи неоспоримо от картофите,  а ябълките, крушите, гроздето, ягодите и малините - най-употребяваните плодове в немската кухня.  Зеленчуците се приготвят често като яхния, или супа, но също така и като гарнитури. Германците обожават да пият кафето си с торта или кейк и това си личи по фигурите им. Немското кафе съдържа по-малко кофеин от австрийското и италианското. Много популярно в Германия е и кафето “Bluemchenkaffee”. Традицията му започва от войната, когато истинското кафе е заменено с печени корени от цикория, която има малки сини цветчета. Бирата е напитка номер 1 в Германия, Октоберфест - най-масовият народен празник на бирата в света, се провежда ежегодно на ливадите Терезия в Мюнхен, Германия от 1810 година. През XXI век посещаемостта му надхвърля 6 милиона души. За празника мюнхенските пивоварни правят специална бира (Wiesn Marzen) с по-високо алкохолно съдържание. На Октоберфест има много развлечения и разбира се, деликатеси..

Забележителности: Германия е една от най-безопасните страни за пътуване в света и третата най-посещавана дестинация на Стария континент. Тя ни привлича с подредените си градове, богатата история и култура и изобилие от атракции и забележителности, които изпълват всяко пътуване с незабравими мигове. 
Страната ни поднася вълшебен микс, който ни потапя в приказен свят, съчетаващ романтиката на градове като Хайделберг, Ваймар, Бремен, Дрезден и Бамберг и космополитната атмосфера на мегаполиси като Мюнхен, Франкфурт, Дюселфорф и Берлин, особеното усещане за стабилност в старите градове на Ханзата – Хамбург и Хановер, високите планини, леденото Балтийско море.  За българите Германия се състои от столицата и Бавария- да те са безспорно изключителни, но има и стотици други кътчета, които заслужават вниманието на нашия турист. Тук имаме възможност само да изброим някои от тях, като се надяваме да предизвикаме вашит интерес:
Кьолн и Кьолнската катедрала – невероятен архитектурен шедьовър в един град с много атмосфера.
Берлин, Бранденбугската врата и Телевиозната кула – символите на столицата и Германия в сърцето на страната.
Замъкът Нойшванщайн - наричан още „Замъкът на лебедовата скала“, вдъхновилмного представители на музиката, културата и даже киното. Нойшванщайн е един от най-посещаваните замъци в Европа. 1,3 милиона души годишно посещават приказния замък.
Мюнхен – прекрасната баварска столица и нейните околности са силен притегателен център за туристите. Освен множеството красиви замъци там ще открием и други любими туристически маршрути: Романтичният път, Немският алпийски път, Римският граничен път, който минава през Вюрцбург, Бамберг и Регенсбург.
Хамбург с едно от най-големите  пристанища в Европа с  Църквата „Св. Михаил” и многобройните канали, които го правят да прилича на малка Венеция.
Айзенах и замъкът Вартбург - включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Лайпциг и Паметника на битката на народите издигнат в чест на битката на народите през 1813 година (най-голямото сражение по време на Наполеоновите войни).
Любек и Холстентор – една от най-интересните готически сгради, запазена до наши дни.
Дрезден с прочутия Цвингер, операта Земпер и църквата Фрауенкирхе,  но и за Брюлската тераса и Резиденцията, за замъците по Елба в Лошвиц, града-градина Хелерау  - места изпълнени с романтика и световни достижения на изкуството.
Триер и крепостта Порта Нигра - уникален исторически паметник от римската епоха, част от световното наследство на ЮНЕСКО.
Улм с неговата величествена катедрала - най-високата църква в света.
Бремен – гостоприемен град с внушителен  бароков и ренесансов ансамбъл на площад Марктплац с кметството, което е под закрила на ЮНЕСКО и статуята на Роланд.
Немският югъл при град Кобленц – мястото където реза Мозел се влива в река Рейн, известен още със своя великолепен паметник, който е издигнат в чест на император Вилхелм І. Той е изобразен яхнал кон и днес се тачи като символ на немското единство.
Градове по крайбрежието на Боденското езеро и езерото Констанс – Фридрихсхафен, Линдау, Радолфцел.  

Ще спрем до тук, не защото няма какво да изброим, а защото се надяваме сами да откриете някои от онези прекрасни места,които страната предлага на своите гости.  За едни тя ще покаже своята романтична страна с най-приказните замъци и уютни  малки градове, за други – суровата си природа, пълноводни реки и високи планини, за трети – ще е просто хубава бира с добро мезе. Както и да я откриете, все ще е добре. В едно сме сигурни, веднъж ако я посетите винаги ще искате да се връщате за още. А ние с удоволствие ще Ви помогнем да я опознаете!

 

 

Оферта № П321
Абонирайте се за нашите специални предложения