deltatours.bg

ИСТИНСКАТА АЛБАНИЯ – ДРЕВНОСТ И СЪВРЕМИЕ

Вид транспорт: Автобус Автобус
Код на програма: E-201
6 дни / 5 нощувки
Маршрут: София--Охрид-Поградец-Елбасан-Тирана-Круя-Дуръс-Лежа-Шкодра-Берат-Скопие-София

Прикачен файл: 201DT-NorthAlbania obikolna 11.04.doc
Дати на отпътуване: 11.04.2020

Цена от: 390 лв.

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
11.04.2020 16.04.2020 от 390 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезна информация за Албания
ИСТИНСКАТА АЛБАНИЯ – ДРЕВНОСТ И СЪВРЕМИЕ

Обиколна екскурзия – Априлска ваканция- 6 дни/5 нощувки без нощен преход

Има една малка страна на брега на Средиземно море, с древна история, изстрадана в битки и обрати на съдбата. Надарена с великолепна природа, високи планини, кристални реки и обширни морски брегове. В нея живее любезен и трудолюбив народ, който строи своето нелеко бъдеще. Това е Албания, наричана от някои хора „Страната на орлите“, он други – „Страната на бункерите и мерцедесите“.Тази обиколна програма ще ви запознае с истинската Албания, страна съчетала в себе си древност и съвременна култура, ще ви доближи до нейните хора и ще ви потопи в бита и начина им на живот.
 
1-ви ден /11.04./: Отпътуване от София в 06:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Кюстендил-Гюешево-Охрид-Поградец. Дневен преход през Македония. Пристигане в Охрид, разгърнал своята прелест покрай едноименното езеро. Градът е пазител на многовековна история, култура, предшественик на древни селища и свидетел на героични сражения през вековете. Кратка разходка в централната част на Охрид, стария град и около красивото Охридско езеро, свободно време за снимки и обяд. Продължаване към Албания по панорамен път покрай езерото и Св. Наум. Преминаване на ГКПП Тушемишт. Пътя лъкатуши по самия бряг от към албанска страна до Поградец, красиво курортно градче, намиращо се точно срещу Охрид на брега на езерото. Името на градчето произлиза от наименованието на средновековната крепост Градец, която се е намирала на хълм над днешния албански курорт -  „под“ и „градец“ – град разположен под крепостта. На мястото, където през Средновековието е била изградена крепостта Градец, в по-древни времена пък е имало старо Илирийско селище. Днес от старото укрепление не е останало почти нищо, но пък от хълма, на който се е намирало има прекрасна гледка към околността. Курортът разполага с голям пясъчен плаж на брега на езерото, две православни църкви и две джамии. Има и голяма и приятна за разходки крайбрежна алея със зелен парк около нея.  Настаняване в хотел 4*, на брега на езерото. Вечеря.Нощувка.

2-ри ден /12.04./: Закуска. Отпътуване за Тирана – столицата на Албания. По пътя спирка в град Елбасан-индустриалното сърце на страната. Градът възниква през 1-ви век под името Масио Скампа – остър планински връх, заради кулите, които били построени на старите крепостни стени. На мястото на древното илирийско селище в 1466 год. Султан Мехмед II поставя началото на днешния град и изгражда крепостта на Елбасан. Кратка разходка в централната част на града с посещение на крепостта. Отпътуване за столицата Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Запознаването ни с албанската столица ще започне от птичи поглед. Първата ни спирка е известния кабинков лифт на планината „Дайти“, най-дългата кабинкова линия на Балканите от близо 5 км. С негова помощ само за 15 минути се изкачваме на 1000 метра надморска височина до втората станция, от която се открива прекрасна гледка към града и планината /билета за лифта се заплаща отделно/. Свободно време за снимки. Спускане с лифта и продължаване към централната част на Тирана за пешеходна и автобусна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center, Бункера-музей  и други забележителности Свободно време за самостоятелна разходка. Настаняване в хотел 4* в района на Тирана. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден /13.04./: Закуска. След закуска отпътуване за град Круя – градът, чието име значи „пролет“ е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски (входните такси се заплащат отделно). Свободно време за разглеждане на музея и посещение на типичен търговски „сокак“ с магазинчета за сувенири. Продължаваме към град Дуръс, най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км плажни ивици около града, Дуръс привлича всяка година хиляди туристи. Пешеходна обиколка и разходка в центъра на града: с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула, православната църква, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3 евро) .Настаняване в хотел 4 * в курортната част на брега на морето. Вечеря.Нощувка.

4-ти ден /14.04./: Закуска. Свободен ден за почивка и самостоятелна разходка, или ♥по желание, срещу заплащане-целодневна екскурзия до Лежа и Шкодра – католическото сърце на Албания, познато като владенията на Скендербек. Отпътуване за град Лежа – център на католическата общност в Албания. Градът е разположен на река Дрин. Възникнал като илирийско селище в античността, той преминава през владичеството на Древна Гърция, Римската Империя, Първото българско царство и Венецианската Република. През средновековието градът придобива известност най-вече с основаната тук през 1444 год. от Скендербег Лежка Лига, чиято цел е борба срещу османските нашественици на Балканите и в частност в албанските владения. Именно в Лежа Скендербег намира смъртта си след тежко заболяване и бива погребан в църквата Св. Никола, която макар и в руини в наши дни е превърната в мемориал. Посещение на централната част на града, мемориала на Скендербег, паметника на майка Тереза, Францисканската църква. Свободно време за изкачване по желание до руините на Акропола на Лежката крепост. Шкодра – град в Албания в близост до границата с Черна гора, разположен на Шкодренското езеро, в красива местност, при сливането на река Дрин с река Бояна, които образуват красиви водни огледала.  На 130 метров каменист хълм в близост до град Шкодра се простират руините на шкодренската крепост Розафа, основана от илирите, възстановен от венецианците и османците. Легендата разказва, че Розафа е била жена, доброволно жертвана и погребана в укрепленията,за да подържа  здравината и структурата на техните стени. Посещение на крепостта и свободно време за снимки в красивата местност. Самата Шкодра е град с богата история, датираща още от бронзовата епоха, преди 2000 до 3000 години до наши дни. В средата на III век пр.н.е. той е бил столица на първото царство на илирийското племе на Ардиай, който се е заселил на Адриатическото крайбрежие. През XV век Шкодра се откроява като най-важната крепост на Венецианската република в Албания. Шкодра и околните райони са благословени с голямо разнообразие от природни и културни елементи. Най-атрактивните части на Шкодра са центъра на града, намиращ се между статуите на Майка Тереза и Луиджи Гурукучи и Гжахадол, както и кварталът около една от най-живописните улички, свързващи Катедралата на източната страна на града с центъра на града. Много посетители смятат, че Шкодра е душата на Албания. Характерният облик на града се състои от съчетание на древни къщи и тесни улички, свързани с каменни стени и модерни сгради. Кратка пешеходна разходка в централната част на града. Свободно време за разходка, в което може да посетите и музея на стари фотографии “Маруби”, снимани от началото на века. Ще посетим и Шкодренското езеро, при излива на река Бояна, място, известно с множество заведения с вкусни рибни ястия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден /15.04/: Закуска.Свободен ден за почивка и самостоятелна разходка, или ♥по желание, срещу заплащане-целодневна екскурзия до Берат и манастира Арденица. Отпътуване за Берат/Белиград/ –наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Отпътуване за манастира Арденица, който носи името "Рождество Богородично" и  в миналото е бил истински духовен център на Православната църква. Манастирът е издигнат от византийския император Андроник II Палеолог  през 1282 год. в чест на победата на възстановената Палеологова Византия  над Кралство Сицилия в битката при Берат. През X век, на мястото на езическия храм е построен храм на Света Троица. На 21 юли 1451 годшна Скендербег се венчава в манастира за Доника Кастриоти. На това паметно събитие присъстват всички участници в т.нар. лежка лига, както и представители на Неаполитанското кралство, Венецианската република и република Рагуза. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 год. След падането на комунистическия режим в Албания целият манастир е реставриран с личното съдействие на архиепископ Анастасиос през 1999 год. След посещението на светата обител отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.
 
6-ти ден /16.04./: Закуска. Отпътуване за България през Македония. По пътя кратка спирка в македонската столица Скопие. Пристигане в София късно вечерта.

Отстъпка за ранно записване до дата 29.02.2020 г. – 30 лева за възрастен и 20 лева за дете до 12 години.
Цена: 420 лева на човек в двойна и тройна стая
Дете от 0 до 6 год. в стая с 2-ма възрастни – 170 лева
Дете от 6 до 12 год. в стая с 2-ма възрастни – 370 лева
Доплащане за единично настаняване – 100 лева

Валута: Албански леки
1 лев = 60 албански леки /ALL/
1 евро = 125 албански леки /ALL/


Минимален брой записани туристи: 35 човека    
Начин на плащане: Заплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 40% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 5 работни дни след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страните по маршрута.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до страните по маршрута поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии.  Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“  със ЗД „Евроинс“ и номерът на застрахователната полица е: 03700100002300/26.09.2019 год.
По желание, можем да предложим Застраховка „Отмяна на пътуване“. За повече информация, моля да се свържете с офиса.


 
Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • Всички пътни и магистрални такси;
 • 5 нощувки на закуски и вечери / 1 нощувка в Поградец, 1 нощувка  в района на Тирана, 3 нощувки в района на Дуръс/ в хотели 4*;
 • Туристическа програма в Поградец;
 • Туристическа програма в Тирана;
 • Туристическа програма в Круя;
 • Туристическа програма в Дуръс;
 • Бонус – посещение на Елбасан;
 • Бонус – Туристическа програма в Охрид;
 • Бонус – Посещение на Скопие;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
 • Екскурзия до Шкодра и Шкодренското езеро–50 лева/всички входни такси се заплащат на място в албански леки/, деца до 11,99 год . – 20 % отстъпка.
 • Екскурзия до Берат и манастира Арденица  –40 лева /всички входни  такси се заплащат на място в албански леки/, деца до 11,99 год. – 20 % отстъпка.
 • Гарантирано настаняване на първите седалки до 3-та седалка – доплащане 30 лева.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год. - 6 лева
Други:
- Пакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
- Настаняването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. Изключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
- За нощувките в Дуръс не се гарантира настаняване в стаи изглед море, настаняването става в зависимост от свободните наличности на хотела.

Ориентировъчни входни такси на някои интересни обекти в Албания:
-Крепостта в Берат - 100 албански леки /≈ 1,5лв./
-Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
-Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
-Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /≈ 3лв./

-Крепост Роасафа Шкодра – 200 албански леки /≈ 3лв./
-Музея на фотографията „Маруби“ – 700 албански леки /≈ 12лв./, групов билет 12+ - 500 албански леки /≈ 8лв./
- Билет за кабинков лифт „Дайти“ двупосочен – 800 албански леки /≈ 13,00 лв./, групов билет /над 20 човека – 700 албански леки /≈ 12,00 лв./, деца 6-14 год. – 500 леки /≈ 8,00 лв./, деца под 6 год. – безплатно.

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзиите – 20 човека
Забележка: При по-малък брой туристи по преценка на туроператора и със съгласието на туристите, допълнителните екскурзии могат да се проведат, като цената се преизчислява спрямо броя туристи. Туроператорът не носи отговорност за промяна във входните такси на местните музеи и обекти.

 

Албания –  Страната на орлите или бункерът на Европа

Наричат Албания Страната на орлите. Странното е, че това е страната, за която човек може да изброи най-много епитети без да се замисли! Може да е и Страната на мерцедесите, Страната на най-многото бункери на глава от населението, Страната на най-многото бензиностанции на глава от населението, Страната на абсурдите.Независимо от всичко това, тази малка балканска страна се превърна в последните години в доста популярна туристическа дестинация.

Площ  28 748 кв.км.
Население:  3 620 000 жители
Климат субтропичен, средиземноморски. Средните температури за януари са 8-9 градуса, за юли 24-25 градуса. Главни реки - Дрин, Семани, Вьоса. Езера - Шкодренско, Охридско, Преспанско.
Столица - Тирана (430 хил. ж.). По-големи градове - Дуръс (85 хил. ж.), Албасан (83 хил. ж.), Шкодра (82 хил. ж.), Вльора (74 хил. ж.)
Парична единица: Албански лек.
Официален език: албански, но можете да се разберете на приличен английски.
Необходими документи: С Решение №330 от 29.05.2003 г. на МС на Р Албания българските граждани, притежатели на валидни паспорти (най-малко 6 месеца след датата на влизане), могат да влизат и пребивават в Република Албания без визи (според информация на сайта на Министерство на Външните Работи на Албания, българските граждани могат да влизат в страната и само с лична карта). Престоят е ограничен до общо 90 дни в рамките на 1 година. Максималният еднократен престой не може да надвишава 30 дни. При пребиваване в страната за по-продължителен период, следва да се получи разрешение, издавано от органите на албанското вътрешно министерство. До 25.10.2008 г. при влизане в Албания се заплащаше входна такса от 10 евро, която вече е премахната. При самостоятелно влизане в страната, на граничните контролно-пропускателни пунктове се попълва установен образец на статистическа карта за влизане, която сте длъжни да представите на границата при напускане на Република Албания. 

Транспорт: шосета - 7.5 хил. км; ж.п. линии - 720 км. Националната пътна мрежа на страната е в сравнително добро състояние. С влак може да се стигне само до някои градове в северната и югоизточната част на страната. С автобус може да се стигне почти навсякъде. Редовни фериботни линии с Италия и Гърция има от пристанищата на Дуръс, Вльора и Саранда. 
Летища: международно летище в Тирана – Ринас
Наеми кола: Няма някакви специални по-различни изисквания за това. Предлагат се различен клас автомобили, като са застъпени и луксозни модели. Цените на обикновените класове варират от 25 – 30 евро на ден. Значение има и периода на ползване.Луксозни автомобили и джипове са с цени от 55 – 125 евро на ден. В летния сезон цените се вдигат с до 10 % нагоре.

Култура и традиции: Най-древен художествен занаят на албанците по всеобщо признание е обработката на сребро - изкуство, чиито корени се проследяват в илирийската епоха. В средните векове и в ново време художествени отливки се практику­ват в Елбасан (катарами за колани, инкрустации за оръжие и др.), в Тирана и Шкодра се изработват фини украшения за мъжкия и женски тоалет: верижки, висулки, обици, гривни (този вид приложно изкуство процъфтява и сега).Примитивното производство на вълнени тъкани е породило килимарското изкуство. Големи гладки килими, пухкави „Велендзи", малки влакнести „санджаде", калъфки за въз­главници, дамски чанти и други подобни вещи изпълват съвременния бит. През по-голямата част от съществуването си, албанската култура се развива почти изолирана от останалите култури. До идването на комунистите на власт след края на Втората световна война, обществото има предимно родово-кастов характер. В някои райони на Албания кръвната вендета все още се практикува.
Грамотността в Албания е 93% — сравнително висока в световен мащаб, но все пак най-ниската в Европа.


По-важни исторически събития и дати - 2000 г. пр. Хр. - територията е обитавана от илирийски племена; II в. пр. Хр. - включена в римската провинция Далтамация; V в. - включена в състава на Византия; 1205 г. - по крайбрежието се настаняват венецианци; ХIV в. - завоювана от сръбската държава; 1443-1468 г. - борба против османското нашествие-Скендербег; 1479 г. - в състава на Османската империя; 28 ноември 1912 г. - провъзгласена независимостта; 1928 г. - Ахмед Зогу се обявява за крал; 1939 г. - Албания е окупирана от италиански войски; 1943 г. - немска окупация; 2 януари 1946 г. - провъзгласена Албанска народна република - комунистически режим; 1990 г. - начало на демократизацията на страната.

Страната и хората: Албанците се делят на две основни групи: геги и тоски. Тоските населяват предимно южната част на страната, а гегите обитават северната. Между тези две групи не съществуват разлики по отношение на диалекта и начина им на живот. 2% от населението на Албания са съставени от гърци, българи, македонци, сърби и роми. 
Езикът на албанците се отнася към индоевропеиското семейство, но не се включва към никоя от групите на това семейство. Някои изследователи откриват в него илирийски, други - тракийски елементи, посочвайки лексиката която го сближава с румънския език.


Национална кухняКухнята на Албания, макар че е повлияна от турската, гръцката и италианската кухни, силно запазва своите напълно специфични вкусове. Основната храна на албанците е обядът. Обядът обикновено състои от "gjelle" (основно ястие на месна основа), придружен от салата от пресни зеленчуция, като домати, краставици, зелени чушки и маслини. Салатата е подправена с леки подправки (маслиново масло, оцет и сол). Морските дарове и специалитетите от тях са често приготвяни в крайбрежните райони или градове с езера, като Шкодра. Албански зеленчуков пай, е традиционна албанска рецепта. Албанските пайове обикновенно са направени от тънки тестени листа, които могат да се разточат у дома или да се купят от супермаркета. Повечето пайове, приготвени от албанските готвачи не са сладки.Така, парче от такъв пай може да послужи като основно ястие.Hasude е традиционен албански десерт, приготвен от захар, царевично нишесте, масло и вода. Друго типично албанско ястие е byrek. Това е ястие от точени кори с плънка от спанак или сирене. Тирана fergese с чушки е също традиционно албанско ястие, а един от най-вкусните десерти е Treleche, приготвен от 3 вида мляко на пластове и обикновено полят с карамел.

Забележителности: Албания е известна като страната на бункерите. По времето на Енвер Ходжа са построени над 700 хиляди бункера на цялата й територия в случай на ядрена атака, които приличат на огромни бетонени гъби. Тирана не се различава особено от другите европейски градове. Там е пълно с модерно строителство, облагородени паркове и алеи, широки булеварди, скъпи магазини, заведения и голям брой високи сгради. Сред забележителностите си заслужава да видите площада “Скендербей", Операта, Джамията Етем бей, Националната библиотека, символът на града – Часовниковата кула, руините на Юстиниановата крепост, Националния исторически музей. Сред атракциите са зоологическата и ботаническата градина. Но най-силно впечатление прави лифтът “Дайти” в северната част на столицата, който отвежда туристите за минути в един запазен планински кът. Отгоре на 1000 м височина се вижда цяла Тирана и дори Адриатическо море.
На около 86 км от Тирана в делтата на река Дрин, покрай Шкодренското езеро е друг именит град в Албания – Шкодра.Той е много близо до Черна Гора. В района основна забележителност е средновековната крепост Розафа, от чиито крепостни кули се открива гледка към езерото, града и на юг към морското крайбрежие.
Най-голямото пристанище в страната и бивша нейна столица по време на Втората Световна война е град  Дуръс. През комунизма той е символ на свободата, защото е портата на емигрантите към запада. Градът е разположен на  Адриатическо море и е популярен сред туристите морски курорт. Намира се на около половин час от Тирана. В него интересни са руините на крепостната стена, амфитеатърът от римско време, джамията Фатух, културния център и старите бункери около плажа.
Вльора е второто по големина пристанище в Албания. Намира се на залив със същото име на Адриатическо море. Има фериботна връзка, която ще ви отведе директно до италианските градове Бриндизи и Отранто. Албанците го наричат перлата на своите курорти, тъй като там има всичко, от което един почиващ се нуждае – красиви плажове, активен нощен живот и много заведения с вкусна храна. Когато отидете там, посетете джамията Мурадие и Музеят на независимостта в сградата на първото албанско правителство.
Достоен за списъка на ЮНЕСКО е град Саранда. В последните години той изживява строителен бум. Свързан е с ферибот с остров Керкира и много от туристите на гръцка територия си правят разходки за един ден до Албания. Саранда е с красив и чист пясък. По крайбрежието има луксозни хотели и градът предлага атрактивен нощен живот, като особено популярна е дискотеката на яхта. В околията има маслинови гори, а белите пясъчни ивици са на 10 мили в южна посока.
Крайбрежието около Саранда е осеяно с малки пясъчни заливи с тропическа растителност и палми, което й е спечелило прозвището Тропическия рай на Албания. Сред тях са Крореж, Какоме и най-вече известният като албанското Бали плаж на Ксамил, който е истинска перла и прилича с своите заливи, островчета, бяр пясък и кристална вода на тропически остров. За любителите на гръцката кухня и култура –остров Корфу е на около час и половина път с ферибот. Известно място в региона е древният град Бутринтиум или както го наричат местните Бутринт. Той е разположен между едноименното езеро, Адриатическо море и река Павла и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Местността е обособена в национален парк “Бутринт”. Градът датира отпреди 2500 години и е разположен на 11 кв. мили. Вторият обект, признат от ЮНЕСКО за световно значим, е град Гирокастра, заседнал в долината на Дринос. Това е запазен османски град с турски къщи  отпреди 3 века. В него е роден най-големият любител на бункерите в историята Енвер Ходжа. В планинската част е разположен старият град, който е архитектурен резерват. Над него има крепост, създадена от византийците, в която се архивират всякакви оръжия от далечни времена до днес. Сред атракциите са танк и самолет, качен на крепостта.

Според повечето европейци и американци посетили страната, тя е една от най-евтините страни за туризъм и почивка в Европа. В последните години страната с най-много мерцедеси на глава от населението изживява истински икономически и туристически апогей. Стотици хиляди туристи се стичат, за да станат свидетели на бързото изграждане на една модерна дестинация, която има какво да покаже на своите гости. Това повиши чувствително равнището на цените и въпреки всичко доста български туристи в последните години посетиха Албания, за да се уверят с очите си, как една малко изостанала и изолирана страна се превръща в истинска туристическа държава с прекрасна природа и добре уредени курортни центрове.

 
Видео

Карта

Етикети екскурзия албания екскурзия албания 2020 албания 2020 екскурзия до албания ваканция албания обиколна албания 2020 плажове в албания албанска ривиера албания промоции албания промоция оферти за албания албания оферта албания с делта турс албания с делта турс 2020 почивка албания почивка албания 2020 автобусна екскурзия албания автобусна екскурзия до албания автобусна почивка албания автобусна почивка в албания почивки албания 2020 екскурзии албания 2020 обиколна албания обиколна албания 2020 обиколна северна албания ранни записвания албания ранни записвания за албания ранни записвания албания 2020 ранни записвания 2020 албания пролетна ваканция 2020 пролетна ваканция в албания пролетна ваканция в албания 2020 ekskurzia albania ekskurzia albania 2020 albania 2020 ekskurzia do albania vakantsia albania obikolna albania 2020 plazhove v albania albanska riviera albania promotsii albania promotsia oferti za albania albania oferta albania s delta turs albania s delta turs 2020 pochivka albania pochivka albania 2020 avtobusna ekskurzia albania avtobusna ekskurzia do albania avtobusna pochivka albania avtobusna pochivka v albania pochivki albania 2020 ekskurzii albania 2020 obikolna albania obikolna albania 2020 obikolna severna albania ranni zapisvania albania ranni zapisvania za albania ranni zapisvania albania 2020 ranni zapisvania 2020 albania proletna vakantsia 2020 proletna vakantsia v albania proletna vakantsia v albania 2020

Оферта № Е201
Абонирайте се за нашите специални предложения