Категории
Намаления

ОМАГЬОСВАЩИТЕ МЕСТА НА ЮЖНА ИТАЛИЯ

530.00 Brand New 6 In stock! Order now!
Туроператор: Автобус
Код на програма: Product E-179
Наличност:
ДА
Цена: 530.00 лв.
Price in Euro: 268.07€ с ДДС: 530.00 лв.
Този продукт има минимално к-во на поръчка 2

ПРОГРАМА: БАРИ – АЛБЕРОБЕЛО – МАТЕРА – НЕАПОЛ – ПОМПЕЙ

01.04 – 06.04.2018
6 дни / 3 нощувки

1-ви ден:  София – Игуменица / 615 km /
Рано сутринта отпътуване от София по маршрут Кулата – Игуменица. Пристигане в Игуменица и  отпътуване с ферибот за Бари през нощта. /продължителност на пътуването - 9-10 ч./.

2 –ри ден:  Бари – Алберобело – Матера – Неапол / 375 км /
Пристигане в Бари сутринта. Отпътуване за Алберобело - прекрасен град познат още като столица на трулите – сухи каменни жилища. Освен че е включен в списъка на световното културно наследство, Алберобело е наследник на древни традиции и е един от градовете, запазили собствената си култура векове наред. 1500 трули ще ви накарат да се замислите дали не се намирате в някакво приказно царство, а атмосферата на тази закътана част от Южна Италия ще Ви покори завинаги. В слабо известната, но очарователна област Апулия, токът на италианския „ботуш“, се намира Алберобело, град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Историческата част на града се състои от конусовидни варосани къщички трули и приема посетители като в детска книжка с приказки. Тези чудновати, твърде мистериозни забележителности на най-южния италиански регион не се срещат никъде другаде в страната. Тяхната примитивна форма създава впечатлението, че са древни, но всъщност най-старите датират от ХVІІІ в. Днес трулите се използват като домове, магазини, складове – дори местната църква „Сант Антонио“ е във формата на труло. Свободно време за разходка сред каменните трули. Отпътуване за Матера - едно от най-омагьосващите места в света, за което до скоро малцина бяха чували, разположено в провинция Базиликата, Южна Италия. Матера е уникално съчетание на културна традиция и цивилизация, съхранили се до нас чак от епохата на Неолита. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели там, които са преобразили естествения пейзаж в причудливи архитектурни форми. Скалното градче е приютявало първите си обитатели преди повече от 9000 години. След свободно време в изумителния град отпътуване към Неапол. Вечерта настаняване в хотел в района на Неапол. Нощувка.

3-ти ден: Помпей – Еркулано  
Закуска. Отпътуване за Помпей.Руините на древния Помпей са разположени в италианския регион Кампания, в подножието на вулкана Везувий. Най-известното изригване на вулкана е през 79 г., когато унищова градавете Помпей и  Херкулан. Жителите на Помпей, които са жертви на изригването, умират от задушаване, от изхвърлените от вулкана отровни газове. Заедно с това Везувий изхвърля огромни количества вулканична пепел, скални късове и парчета пемза, която лети с разрушителна скорост от около 200 km/h към градовете в подножието на вулкана. Градът е открит през 1748г. когато са проведени и първите археологически разкопки.След преоткриването му през XVIII век Помпей става световноизвестен като най-добре съхранения античен град. В момента е музей под открито небе и част от от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на античния град с местен екскурзовод: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, къщите на любовта. Свободно време. Отпътуване за Херкуланеум – древен град, който както Помпей и Стабии е бил затрупан при избухването на вулкана Везувей през 79 год. Днешният град се казва Еркулано. Разположен в сянката на Везувий, Херкуланеум е древен римски град, разрушен първо от земетресение през 62 г., а след това покрит в кал и прах от вулканичното изригване през 79 г., които по същество го вкаменяват. Според легендата е  Основан  от Херкулес на мястото, където убива Какук – огромен огнедишащ великан, човекоядец. През 307 г. пр. Н. е.  е под римско владение. По време на избухването на Везувий e бил малък пристанищен град с 4 000 жители. Богати римляни са имали в него вили, където са живели с робите си.  Разглеждане на античния град. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Неапол
Закуска. Деня е посветен на Неапол. Столицата на регион Кампания е и третият най-населен град в Италия.  Съществува от VI век пр.Н.е. Неапол е градът с най-голям стар исторически център в света. Освен това е и градът с най-много религиозни храмове с историческо значение – 448. Първите заселници в района са гърците, които му дават името Неа Полис или Нов Град. Съвременният град е пъстра смесица от история и ежедневие. Той е прашен, хаотичен, но и един от най-очарователните градове в Италия. Тук през 19 век се ражда прочутата италианска пица и неаполитанците са превърнали приготвянето й в изкуство.  Обиколка на Неапол с местен екскурзовод: кметството; Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия "Умберто I"; операта "Сан Карло", която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа; пл. Плебишито. ♥По желание следобед - посещение на един от най- значимите музей в света - Националния Археологически музей, побрал находките от Помпей, Херкуланеум и част от античния Рим (входната такса за музея се заплаща допълнително - 12 евро). Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден: Неапол – Бари / 255 км /
Закуска. Отпътуване за Бари. Бари е пристанищен град, столица на региона Пулия. В основата на икономиката му стоят търговията, транспортът и туризмът. Пулия пък е най-големият производител на селскостопанска продукция в Италия. Затова попадне ли човек в тази част на Ботуша, задължително трябва да опита от кулунарните скусотии и емеблематичните местни вина.  Старият град, познат като Бари Векио, очарова с тесни криволичещи уличкир в които се усеща колорита на Юга. Разходка из стария град, посещение на базиликата „Св. Никола”, в която се съхраняват мощите на светеца, покровител на моряците. Свободно време за разходка и шопинг по Corso  Cavour и Via Sparano. Вечерта – отпътуване с ферибот за Игуменица. 

6-ти ден: Игуменица – София / 615 км /
Пристигане в Игуменица. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

 ЦЕНА: 530 лeва на човек 

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;
3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Неапол;
Двупосочен фериботен билет Игуменица – Бари с осигурено място според заплатената пакетна цена и заявката;
Туристическа програма в Неапол с екскурзовод на български език и аудио система;
Туристическа програма в Помпей с екскурзовод на български език и аудио система;
Посещение и разглеждане забележителностите на Алберобело, Матера и Бари;
Гранични, магистрални такси и фериботни такси;
Медицинска застраховка
Водач по време на пътуването.

Цената не включва:
Входните такси за посещаваните обекти;
Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер;
Застраховка – 8 лв.;
Доплащане за кресло тип самолетна седалка на ферибота – 15 лв. в посока;
Доплащане за каюта на ферибота – 50 лв. в посока в зависимост от вида на каютата.
Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-3 евро на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 3-4 евро на турист на ден (в хотел 4*);
Доплащане за мед.застраховка зa лица от 2 до 5 год. и от  64 до 75 год. години - доплащане на застрахователна премия – 6.00 лева за целия престой. Лица до 2 год. И над 75 год. Се застраховат по индивидуално изчислена застрахователна премия

Настаняването на ферибота Игуменица – Бари на отиване и Бари – Игуменица на връщане е на дек / палуба /, и означава, че туристите нямат запазено място на ферибота и се настаняват на дивани, фотьойли и други , в зависимост от свободните места в ресторантите или на палубата на ферибота. Продължителност на пътуването – 9-10 часа в посока.

Ориентировъчни входни такси:
Входна такса за руините на Помпей (12 евро);
Входна такса за Херкуланеум – 11 евро;
Входна такса за Националния Археологически музей в Неапол – 23 евро;
Музей Каподимонте, Неапол – 7,50 евро;
Наионален музей Сан Мартино, Неапол – 6 евро;
Средновековен замък Нуово, Неапол – 6 евро;
Средновековна крепост Сан Елмо, Неапол – 5 евро.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началната дата
Необходими документи: валидена лична карта или задграничен паспорт, за деца до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те родител/и, че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България.Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит 30 % и доплащане до 10 дни преди отпътуване.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Италия или страните по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните ни партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ с  „Групама Застраховане“ ЕАД и номера на застрахователната полица е: 7500170000566.

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу: