Категории

Бизнес пътувания

Бизнес туризъм – пестене на време и нерви

Повечето бизнес туристи смятат, че могат по-добре от травел мениджъра да се справят с организирането на пътуването си – да си намерят най-евтиния и удобен полет, да си осигурят подходящ хотел и да наемат автомобил. Дали са прави?

Според експертите сред ръководителите на компаниите е дълбоко вкоренено погрешното мнение, че мениджмътът е най-ефективен, когато на подчинените ясно се каже какво и как да правят. Точно обратното са доказали в Google. Компанията е стартирала нова травел-политика, в съответствие с която служителите й могат да харчат за делови пътувания неограничени суми. Въпреки скептицизма на експертите относно успеха на подобна политика мярката проработила: харесват я както самите служители, така и ръководителите на компанията. Последните установили, че разходите за пътувания рязко са намалели.

В същото време именно бизнес-пътуванията, организирани от туроператори или специални отдели в компаниите, се считат за по-безопасни, припомнят от GBTA. Около 90% от инцидентите се случват заради това, че никой в компанията не знае къде се намира в момента служителят, който самостоятелно си е организирал пътуването.

Бизнес туризмът е един от водещите и най-динамично развиващия сфери на световната икономика, тъй като един успешен бизнес е невъзможно без контактите, обмена на технологии и информация, изложби, конгреси и бизнес пътувания. Бизнес туризъм или бизнес пътуване е строго ограничен подвид на регулярния туризъм.  По време на бизнес пътуванията, хората  работят и за това им се плаща, но те го правят далеч от работното си място и от дома. Някои дефиниции на туризма са склонни да се изключат бизнес пътувания като подвид туризъм. Въпреки това, Световната туристическа организация (СТО) определя туристите като хора ", които пътуват и престояват на места, извън тяхната обичайна среда за не повече от една последователна година за почивка, бизнес и други цели ".

Основните дейности на бизнес туризъмът включват срещи и посещения на конференции и изложби. Независимо, че понятието „бизнес” в бизнес туризма, предполага стопанска дейност и цел, когато лица от правителствени или организации с нестопанска цел се ангажират с подобни дейности, те също се категоризират като бизнес пътувания.

В последните години голяма известност в България придоби и градският и бизнес туризъм, а страната ни започна да се утвърждава като предпочитана дестинация за провеждане на срещи и конгреси на международно и национално ниво. Предпоставка за това са елитните хотели, атрактивни цени и приятна атмосфера.

България е доста примамливо място за конферентни срещи, провеждане на важни събития и мероприятия, тъй като до столицата ни полетът със самолет от главните европейски икономически центрове отнема само няколко часа. След това придвижването от столицата до известните курорти и по-големи градове у нас също не отнема много време, а и главните пътища са сравнително добри.

В бизнес хотелите се предлагат всички необходими удобства и могат да бъдат задоволени и най-високите изисквания. Обслужването е на най-високо ниво, обстановката в големите и луксозни конферентни зали предразполага към вършене на служебни дела, а хотелските стаи, които са обзаведени с вкус и стил - към пълен комфорт.Обикновено бизнес хотелите разполагат и с фитнес център, спа, ресторанти, барове и нощни клубове. Да се съчетае приятното с полезното е една от главните цели на бизнес хотелите.

И така, ако според Вашият бизнес план Ви предстои някое от следните мероприятия: посещение на конгрес, изложение, конференция, среща с партньори в или извън пределите на страната, ако желаете да мотивирате хората във фирмата с кратко или по-дълго пътуване – ние сме в състояние да Ви помогнем при вземане на правилното решение.

Организирането на служебно пътуване понякога отнема много време, ангажира Ви с дела извън служебните и Ви губи ценно време. Освободете се от тези грижи и ни гласувайте доверие да се заемем с това вместо Вас.Достатъчно е да ни ориентирате във Вашите представи, очаквания и основни изисквания, за да Ви предложим не един възможен вариант за провеждането на пътуването. Услугата, която искате от нас може да бъде както за цялостната организация, така и за частично обслужване, работим гъвкаво с всеки клиент по индивидуално задание.