Категории
Филтър
 • Видове транспорт
Търсене

В Гранд Канария и Тенерифе

В Гранд Канария и Тенерифе
Гран Канария се намира на около 210 км от брега на Африка. Островът е разположен сред водите на Атлантическия океан, между островите Тeнерифе и Фуертевентура. Подобно на Тенерифе, Гран Канария има централно местоположение спрямо останалите Канарски острови. Заема площ от 1560 кв км и в най-дългата си част се простира на повече от 54 км. Тъй като се намира на същата географска ширина както американския щат Флорида, Гран Канария се радва на перфектно време през цялата година. Островът попада в тропическия климатичен пояс, но без да страда от мощни тропичски бури и твърде високи температури. Летни температури над 28°C са рядкост, а през зимата, особено на южното крайбрежие, е най-често около 21°C с много слънце и чудесни условия за плаж. Маспаломас е малък град, който се намира на южното крайбрежие на остров Гран Канария. Той се слави като един от най-добрите курорти на Канарския архипелаг. Известен е с внушителните си пясъчни дюни на брега на Атлантическия океан. Те буквално приличат на едно едно умалено подобие на пустинята Сахара. Пясъкът произхожда от кораловите рифове – раздробени фини златни зърна от варовик, смлени от действието на ледниците в продължение на хиляди години  Това внушително пясъчно формирование е покрито на места с рядка пустинна растителност. Маспаломас вероятно не е най-зеленото място, което някога сте виждали, но за сметка на това излъчва много екзотика. Околните пейзажи слно наподобяват на тези в Южна Калифорния. Разликата е, че тук през зимата е малко по-топло и виреят кокосови палми.

Подреждане по:
Показване:
ТРАНСПОРТ
Показване: Списък Икони
 • ЛЯТНА ПОЧИВКА В ХОТЕЛ KASSANDRA MARE 3*
  ХОТЕЛ  "KASSANDRA MARE" 3* - Неа Потидеа - Касандра Предимства: ► Малък хотел, разположен на брега на морето. ► Приятна и отлично поддържана градина, живописни природни пейзажи, мек средиземноморски климат, уютни стаи, сателитна телевизия, ресторант, барове, басейн..
  345.00 лв. с ДДС: 345.00 лв.
 • ЛЯТНА ПОЧИВКА В "IOLI APARTMENTS FOURKA BEACH"
  "IOLI APARTMENTS FOURKA BEACH"-Скала Фурка-Касандра Предимства: ► Малък хотел, разположен само на няколко крачки от пясъчен плаж. ► Предлага просторни апартаменти с кухнeнски бокс, ресторант, зелена територия с градина, интернет. ► Магазини, ресторанти, гръцки таверни се намират на б..
  475.00 лв. с ДДС: 475.00 лв.