Категории

Летни почивки 2018

Любим сезон на повечето от нас е лятото! Чакаме го с нетърпение,колкото повече наближава, толкова повече се усеща еуфорията от предстоящите ваканции,отпуски и почивки. Нямаме търпение да отидем на море или планина, да се отдадем на заслужената си почивка и да поизхарчим събраното през годината за заслужена ваканция.

Предложенията, които сме подготвили за Вас са специално подбирани. Нашият съвет е пръво внимателно да ги разгледате, за дасте наясно, как точно искате да протече Вашата лятна ваканция. Ето и няколко съвета от нас, с които се надямаме да помогнем при избора:

Специалистите са категорични: най-полезна е почивката в родната климатична зона. Летният отдих в умерения климат лекува всичко, което може да се излекува със слънце, въздух и вода. Здравословното физическо натоварване, достатъчното пребиваване на чист въздух и обичайните климатични условия са най-необходимите оздравителни фактори.
Здравето се влошава не от местните условия, а от начинът на живот, който водим. Въпреки съществуващото мнение, че рязката смяна на климата тренира адаптивната система на организма, това не е най-подходящия вариант за годишната отпуска, особено за възрастни или отпаднали хора. 
Ако сте над 40-те и страдате от хронични заболявания, можете да се спрете на комфортните курорти в умерен климат, без резки смени на температурата и атмосферното налягане. Същото се отнася и за пътуването с малки деца, за които прекомерно високите температури не са особено полезни.

Мек субтропичен климат
Това е не само средиземноморското крайбрежие и егейските острови, но и например южният бряг на Крим, западна Калифорния, югозападна Африка и югозападна Австралия, където през цялата година можете да ходите с летни дрехи.
Мекият климат, близостта с морето, силното слънце, морските храни, леките и вкусни плодове и зеленчуци осигуряват приятната и полезна почивка. Но трябва да бъдете внимателни и да не се излагате веднага под парещите слънчеви лъчи. Не забравяйте за златните правила на аклиматизирането, според които слънчевите бани и къпането е добре да започнат до 3-5 дни след пристигане и то рано сутрин или на залез слънце.
Горещината на такива места е главното изпитание за хората, свикнали с умерения климат. Тя може да причини слънчев или топлинен удар, обезводняване на... организма. Не забравяйте за шапката и постепенно увеличавайте постепенно времето за пребиваване навън, въздържайте се от активна дейност и продължителни разходки по обяд.

Изборът на хотел, в който да отседнем по време на нашата лятна ваканция често е свързан с редица фактори. Някои от тях имат по-голяма стойност, а други по-малка, като в крайна сметка идеята е да открием вариант, който удовлетворява нашите потребности и очаквания. В зависимост дали търсим просто място, където да спим или луксозен комплекс, който предоставя широка гама възможности, то опциите за избор на хотел могат да се различават значително. Това ,разбира се, важи и за цените на услугите. По-долу ще обобщим някои от основните моменти, които ни помагат да изберем най-подходящия хотел за нас и нашето семейство.

Локация

Разположението на един хотел може да е ключово за нашия избор. Това важи в пълна степен, ако говорим за големите курорти, където разстоянията не са никак малки. Мнозина предпочитат да наемат стая или апартамент в хотелски комплекс, който се намира на една крачка от морето на т.нар. първа линия, за да могат лесно да достигат до плажа дори пеш.

Ниво на обслужване

Както уточнихме в началото, има огромна разлика между обикновените места, където просто се прибираме след ден на плажа и наистина луксозните и изискани хотелски комплекси. Сред топ приоритетите на всеки уважаван хотел е да поддържа отлично ниво на обслужване в услуга на своите гости. Това не е просто въпрос на избор за администрацията, а начин да се оправдае реномето на един първокласен хотел.

Възможности

Ако държите да се настаните в луксозен хотел, то със сигурност за вас е важно той да предлага редица удобства, до които да имате лесен и бърз достъп. Това включва басейни, SPA центрове, ресторанти, барове и дори шопинг центрове. Колкото по-реномиран е избраният хотел, толкова по-широка гама удобства предлага той на своите гости, което е съществено за тяхното комплексно преживяване в него.

Цена

Няма смисъл да се заблуждаваме, че високото качество е на цената на елементарното такова. Добрите хотели предлагат редица предимства пред по-евтините варианти за отсядане по време на нашата ваканция. Те са предназначени за по-взискателни гости, които държат на високото качество и не искат да правят никакви компромиси.

Стъпки при избор на подходящ хотел за ваканция

Предлагаме Ви някои препоръки за това как може да изберете най-ефективно хотел за лятната  ваканция:

1. Формирайте своите изисквания към мястото т.е. дали имате нужда от стая или апартамент, включете и допълнителните изисквания, които имате.

2. Преценете своя бюджет. Бъдете наясно с това колко финансов ресурс е допустимо да вложите в своята почивка и преценете каква част от него ще отделите за наемането на хотел по ваш избор.

3. Какъв тип хотел предпочитате? Това отговаря на въпроса дали търсите изискано място или сте склонни да направите компромис  с избора на по-малки семейни хотели.

4. Ако пътувате с деца, преценете дали хотела, който сте избрали е подходящ за тях и какви са условията и отстъпките, които предлага. Някои хотели имат много добра политика по отношение на децата като цени и допълнителни услуги.

5. След като сте изпълнили горните препоръки, то можете спокойно да потърсите в Интернет и да разгледате различните предложения на хотелите, отговарящи на изискванията ви.

6. Резервирайте стаята или апартамента си предварително, за да сте сигурни, че всичко ще протече гладко и безпроблемно, когато пристигнете на място.

7. Ако все пак не можете да се ориентирате сами, обърнете се към компетентен травел агент, който би могъл да препоръча подходящо място по горните критерии.

 

 

 

Подреждане по:
Показване:
Показване: Списък Икони
  • ПОЧИВКИ НА ЙОНИЙСКО МОРЕ И ОМАГЬОСВАЩИТЕ ГРЪЦКИ ОСТРОВИ
    ПОСЕТЕТЕ  ЙОНИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ И ТАЙНСТВЕНИЯ ЕПИР! ЖИВОПИСТНИ ГРАДЧЕТА И МНОГО ПРИКЛЮЧЕНИЯ СРЕД  ЛАЗУРНИТЕ ВОДИ НА ЙОНИЙСКО МОРЕ! ПРЕЗ ТАЗИ ПОЧИВКА ЩЕ ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА 10 ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ ОСТРОВИ НА ГЪРЦИЯ ПРОГРАМА: СОФИЯ-ЛИГИЯ-ПРЕВЕЗА-ЛЕФКАДА-ПАРГА-КОРФУ-ЯНИНА-СОФИЯ ..
    579.00 лв. с ДДС: 579.00 лв.