Категории

Спортни прояви

Спортни прояви – развлечение за милиони хора

Думата спорт води началото си от френското desport, което означава буквално „свободно време“. Френската дума за спорт се основава на персийската дума bord, което означава „победа“. Китайският еквивалент за спорт означава физическа подготовка. Модерният гръцки термин за спорт е  athlitismos, означаващо атлетизъм.

Най-старото определение на спорт в английски език (1300 г.) е „всичко, което хората намират за забавно или развлекателно“.

Спортът е съвкупност от всякаква физическа дейност или физически упражнения, които се изпълняват с определена цел и в условия, различни от всекидневните. Хората може да спортуват заради съзтезанието само по себе си, заради удоволствието, за да се усъвършенстват, за да развият умения, или някаква смесица от посочените фактори.

Големите международни спортни прояви предизвикват небивал интерес сред хората от различни страни, националности и възрасти. Те се посещават индивидуално или органинизирано от милиони хора по света, за които тези активности представляват върхът на събитията.

Като такива можем да споменем:

-      Олимпийските игри,

-      Европейски първенства,

-      Световни първенства, като сред последните най-популярно е това по футбол,

-      Различни футболни квалификации на държави, известни като футболните сили в света,

-      Престижни тенис турнири,

-      Съзтезания па лека атлетика,

-      Боксови турнири и съзтезания по борба,

-      Волейбол, баскетбол,

-      Ски съзтезания ,

-      Формула 1 и рали състезания

И разбира се много други, които по различен начин привличат своите почитатели по всяко време на годината.

Дали подобен род мероприятия са заплаха или престиж за туристическата индустрия не се наемаме да прогрнозираме. Като цяло страна-домакин на подобно голямо спортно събитие в последствие бива посещавана от по-голям брой хора, нямащи връзка с тези събития. Това важи с особена сила за екзотичните дестинации.

Това, което ние можем да направим за Вас е да ви предоставиме предложения за някои световни и европейски международни спортни прояви. В това число транспорт, пакети за хотелско настаняване, билети за самата проява. От Вас остава да си изберете спортно събитие по интереси и да решите дали да присъствате там.

Няма добавени продукти в тази категория.