Категории

Златна възраст 55+

Златна възраст 55 + - Очарованието на третата възраст

Когато сте приключили с всички основни задължения в живота, като създаване на поколение, бизнес кариера и много други и се огледате, установявате, че вече сте прехвърлили 50-те години. Какво Ви остава  да свършите освен да се насладите на едни от най-хубавите години, прекарвайки ги в пътуване и активни забавления. Ако вече сте навършили 55 години, може да се възползвате от нашите супер предложения за почивки за Златна възраст 55 + и приятели.

На разположение на европейските граждани над 55-годишна възраст е една цялостна програма за прекарване на почивката в Испания по време на неактивния туристически сезон. Мек климат, всякакви занимания, любезно обслужване, различна и разнообразна кухня, култура, природа ... и всичко това при най-добри условия и с максимални удобства, в организирано пътуване, с група, с включен транспорт, 4-звездни хотели, издръжка, развлекателни дейности и застраховка за пътуване.Заедно с други възрастни европейци ще прекарате хубави моменти в среда, която е създадена с мисъл за Вашия комфорт и активна трета възраст.За да бъде всичко лесно и достъпно за всички, испанското правителство и автономните области Андалусия, Балеарски острови и Валенсианска област плащат част от разходите по пътуването – инициатива, която се вписва в така наречения социален туризъм. Забавлявайте се, срещайте се с хора и почивайте.

Родината на тези програми е Испания. Испанската държава се стреми да направи максимално достъпни възможностите за отдих и затова Ви предлага активна почивка през зимата в Испания, като изцяло организира пътуването Ви и покрива част от разходите.Това е първата цел на тази новаторска програма - да Ви предложи възможности за отдих, за да се възползвате от свободното време, с което сега разполагате. От друга страна, туризмът е добър начин да се опознават и популяризират различните култури, които съжителстват в Европа. За това, пътуванията на “Eвропейски туризъм за възрастни” имат за цел и да допринесат за утвърждаване на понятието “европейско гражданство”.

Друга от целите, които преследва програмата, е справянето с тежкия проблем, от който страда туристическият отрасъл - сезонността. “Eвропейски туризъм за възрастни” е формула за оживяването на икономическата дейност по време на неактивния сезон в испанските курорти, които разполагат както с инфраструктура, така и с подготвен персонал, за да посрещат гости през зимата. Освен това, по този начин се стимулира заетостта чрез активни политики, които подпомагат запазването и създаването на работни места.

Две са изисквания за да се включите:

Да имате навършени най-малко 55 години. Освен това, като придружител, с Вас може да пътува при същите условия още едно лице, макар и да е под изискуемата възраст.

Ако желаете да почивате в Андалусия, на Балеарските острови или във Валенсианска област, да сте жител на някоя от следните страни от Европейския съюз: Австрия, Кипър, Дания, Словения, Естония, Франция, Гърция, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Португалия, България, Словакия, Унгария, Полша, Чехия, Румъния.

Какво е включено във Вашето пътуване: билети за отиване и връщане, транспорт от летището на тръгване до хотела и от хотела до летището на тръгване (това, от което е започнало пътуването), настаняване в четиризвездни хотели , пълен пансион, включени напитки (вода и вино), ежедневна програма със занимания, една екскурзия в района, екскурзовод с езика на групата, здравна помощ и застраховка за пътуване.

Към програмата има включени и редица занимателни дейности: Социокултурни кръжоци, Кръжоци по ръчна работа, Различни видове групови игри, Спортна програма за добра форма, Вечерни забавления и представления.

През 21 век, когато имаме вече една по-голяма средна продължителност на живот, тази група хора все повече нараства и става все по-активна. Програмата "Европейски Туризъм за Възрастни " е създадена за така наречените „мапита”. Понятието „мапи“ е съкращение, идващо от английското "mature, affluent, pioneering people" (в превод: зрели, благоденстващи, иновативно настроени хора). Това е социална група от активни и обичащи забавленията хора от възрастовата категория на 50- и 60-годишните.

Програмата “Eвропейски туризъм за възрастни” има подчертано европейско призвание и в следващите издания ще се стреми да включи и да участват и останалите страни, които образуват Европейския съюз. Желанието, в този смисъл, е да се подпишат договори за сътрудничество с различни държави. Намерението е да стане един съвместен проект и не само поради участието на другите заинтересовани европейски страни, а като активно се включат и синдикати, организации на работодателите и други обществени, регионални и местни институции. Ето защо бъдещето на тази програма е ясно очертано и тя ще се разпростира към все повече европейски страни, предлагащи туристически услуги.

Възползвайте се от големите намаления, направени специално за хората от Златна възраст 55+. Очакват Ви много дестинации и позитивни преживявания!