Категории
Намаления
Филтър
  • Видове транспорт
Търсене

ЯПОНИЯ – МИСТИКАТА НА САМУРАИТЕ В МОДЕРНИЯ СВЯТ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ

6272.00 Brand New 4 In stock! Order now!
Туроператор: Самолет
Код на програма: Product E-249
Наличност:
ДА
Цена: 6,272.00 лв.
Price in Euro: 3,173.63€ с ДДС: 6,272.00 лв.
Този продукт има минимално к-во на поръчка 2

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ –мистиката на самураите в модерния свят на технологиите

ТОКИО - ОСАКА – КИОТО – КАНАЗАВА – ТАКАЯМА - ПЛАНИНАТА ФУДЖИ – ТОКИО – КАМАКУРА – ЙОКОХАМА

22.03 – 01.04.2017
8 нощувки, 11 дни

Ден 1 - 22.03.2017 / София – Истанбул: Излитане от София в 21:35 ч. с Turkish Airlines.

Ден 2 –23 .03.2017 / Истанбул – Токио: Кацане в Истанбул в 00:10 ч. Кратък престой на летище Истанбул. Излитане от Истанбул в 02:25 ч. за Токио. Кацане на летище Narita, Токио в 19:50 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотел в центъра на Токио (около 1,50ч). Настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен). Нощувка

Ден 3 - 24.03.2017 / Токио – Осака (около 500км, около 2,30 ч пътуване с влака стрела): Закуска в хотела в Токио. Трансфер до гарата за пътуване с влака стрела Nozomi до Осака (09:00 – 11:33ч). Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Осака, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч). Пристигане на гарата в Осака. Посрещане от нашия екскурзовод на място. Полудневна обиколка на Осака (12:00 – 18:00ч) с включен обяд в местен ресторант.  Отправяме се към квартала на развлеченията Дотомбори. Ще обядваме типичното за Осака Okonomiyaki (зелев омлет) в местен ресторант.Обиколката на Осака започва след обяда с посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка. Следва разходка с корабче по каналите на Осака. Ще минем покрай Общината, Националния музей на изкуствата и лъскавите административни и фирмени сгради, разположени по каналите на града. След края на круиза, се придвижваме към хотел Hearton Hotel Nishi Umeda 3* (или подобен)  в Осака – настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 4 - 25.03.2017 / Осака – Нара - Киото (57км, около 0,50 ч трансфер): Закуска в хотела в Осака. Денят ни ще започне с качване на най-високата сграда в Осака – Umeda Sky Building. Продължаваме към Нара и полудневна обиколка на града. Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710 г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. Ще посетим храмовете Todaiji и Kasuga, разположени в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Храмът Todaiji е построен през 752 г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784 г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот. Ще имаме свободно време за обяд в парка (за собствена сметка).Следващата спирка е шинтоиския храм Kasuga Taisha. Kasuga Taisha е най-важния шинтоиск храм в Нара и е посветен на божеството, което е и закрилник на града, а също и години наред е служил за семейна гробница на една от най-влиятелните фамилии на града. Храмът е известен с това, че е бил посторяван наново на всеки 20 години до края на периода Едо, когато тази традиция е прекъсната. Храмът е известен и с типичната архитектура на покривите на отделните сгради, както и със стотиците бронзови фенери, които ще видите по стрехите на сградите – дарени от поклонници. Продължаваме към Киото. Пристигане и настаняване в хотел Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3* (или подобен). Свободно време и нощувка.

Ден 5 - 26.03.2017 / Киото: Закуска в хотела в Киото. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (09:00 – 16:30 ч). Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Последният храм за днес е Kiyomizu (в превод – Храмът на чистата вода) , който е известен като един от най-посещаваните и чествани храмове в Япония. Най-известна е дървената му тараса, която се извисява на 13 м височина над хълм с прекрасна панорамна гледка към града. Част от храмовия комплекс е шиноисктото светилище Jishu, което е посветено на Бога покровител на любовта. Там има два свещени камъка, за които се смята, че ако прекосите разстоянието от единия до другия със затворени очи без проблем, тогава ще намерите и истинската любов. В комплекса ще видите и водопада Otowa, около който се заражда храма през 780 г. Водопадът е разделен на три отделни струи, които се смята, че допринасят, сътоветно, за дълъг живот, успех в училище и сполука в любовта. Пиенето и от трите, обаче се смята за признак на алчност. Следобеда – свободно време за разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.Свободно време (след 17:00 ч). Нощувка в Киото.

Ден 6 - 27.03.2017 / Киото – Каназава (260 км, трансфер: 2 ч с влак):  (Туристите се умоляват да приготвят двудневен багаж за пребиваването си в Каназава и Такаяма, тъй като багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио. Необходимо е да оставите багажа си на рецепцията на хотела до 07:30ч).Закуска в хотела в Киото. Напускане на хотела.  Сутринта ще вземем участие в чаена церемония.Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка. На обяд отпътуване за Каназава с влак (12:40-14:56ч). След пристигането в Каназава – посрещане от местния екскурзовод и полудневна обиколка на града (15:00 – 18:00ч). Ще започнем с една от най-красивите традиционни японски градини - Kenrokuen Garden. Тук можете да видите майсторството на японските градинари и да пиете чай в някоя от многобройните чайни в парка. Един от  най-добре запазените райони с типични самурайски къщи в страната, е следващата ни спирка. Разположен в район Nagamachi в билзост до замъка на Каназава, Nomura е една от добре запазените самурайски къщи на просперираща самурайска фамилия от времето на периода Мейджи в Япония. Ще видите къде и как са живели самурайските семейства, ще се докоснете да тяхното ежедневие и бит. Настаняване в хотел Kanazawa New Grand Hotel Annex 3* (или подобен) в Каназава. Нощувка.

Ден 7 - 28.03.2017 / Каназава – Такаяма (138 км, около 2,3 ч с автобус): Закуска в хотела в Каназава. Целодневна екскурзия до Такаяма (08:30 – 17:30 ч).Днешната ни обколка започва с посещение на типично японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО  в местността Shirakawago. Намира се високо в планината Хаку, по пътя между Каназава и Такаяма. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi. Ще посетим къщата Wada (най-голямата къща от музея на открито), принадлежала на най-богатата фамилия в Ogimachi, която днес е превърната в музей. Обяд в местен ресторант с най-вкусно приготвеното традиционно телешко в страната (включен в цената).Продължаваме към Такаяма. Ще посетим сградата Yatai Kaikan, където могат да се видят 11 от известните и добре запазени фестивални платформи в Япония, които и днес се използват по време на третия по големина фестивал в Япония – Takayama Festival, който се провежда ежегодно през април. Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство. Настаняване в хотел Hida Takayama Washington Hotel Plaza 3* (или подобен) в Такаяма.  Нощувка.

Ден 8 - 29.03.2017 / Такаяма – Планината Фуджи - Токио (около 530 км, пътуване около 5,50 ч): Ранна закуска в хотела. В 08:00ч отпътуване от Такяма към Нагоя и след това прехвъряне на влака за Планината фуджи (08:00-12:37ч). Около 14:30ч пристигане и фото пауза с най-високата планина в Япония и върха Фуджи (3776м). Планината е смятана за свещена. Всеки японец, поне веднъж в живота си, трябва да я изкачи, за да достигне до духовно извисяване. Пристигане в Токио около 18:00ч и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен) в центъра на Токио. Нощувка.

Ден 9 - 30.03.2017 / Токио:  Закуска в хотела. Полудневен панорамен тур на Токио (09:00 – 14:30ч) – ще видим най-високата сграда в столицата – Tokyo Tower, Императорският дворец – тихо и спокойно кътче в забързания град; Асакуса Канон – най-старият храм в Токио и разходка по улицата със сувенири Накамисе. На връщане ще минем покрай Акихабара (Акиба) – електронният квартал на Токио, сградата на парламента на Япония (National Diet Building), Одайба – квартал, създаден върху огромен изкуствен остров в залива и Гинза – най-богатият квартал в града. Връщане в хотела в 14:30ч. Свободно време в японската столица. Нощувка.

Ден 10 - 31.03.2017 / Токио – Камакура и Йокохама (67 км, около 0,50 ч трансфер с автобус):Закуска в хотела. Напускане на хотела (багажът ще бъде натоварен в автобуса) и целодневен тур (08:00 – 18:00ч) до Камакура – една от старите столици на Япония и Йокохама.Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио , в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е не само исторически град, но и популярен със своите плажове и фестивалът Kamakura Matsuri. Продължаваме обиколката с храма Котоку-ин (Kotoku-in Temple) - известен със своята бронзова статуя на „Великия Буда“; храмът Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието.Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859г.Ще се разходим в крайбрежния парк Yamashita, от където ще видим в далечината и архитектурното чудо на града – пристанището Minato Mirai, което в превод означава „Пристанище на бъдещето“. Тук има множество бизнес сгради, центрове за пазаруване, увеселителен парк, заведения и хотели. Ще имаме свободно време в района на пристанището.След приключване на екскурзията трансфер до международното летище Нарита. Полет от Токио за Истанбул в 22:30ч.

Ден 11 - 01.04.2017Токио – Истанбул – София: Пристигане в Истанбул в 04:40 ч.  Полет от Истанбул за София в 07.50 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.

Дата на заминаване/
Цена на човек

Човек в двойна стая

Единично настаняване

22.03.2017 год.

3200 евро/6272 лв

3550 евро/6958 лв

Цената  включва:
Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени летищни такси на авиокомпания Turkish Airlines;
Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
3 нощувка в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
1 нощувка в хотел Hearton Hotel Nishi Umeda 3* (или подобен);
2 нощувки в Киото в хотел Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3* (или подобен);
1 нощувка в Каназава в хотел Kanazawa New Grand Hotel Annex 3* (или подобен);
1 нощувка в Такаяма в Hida Takayama Washington Hotel Plaza 3* (или подобен);
8 закуски в хотелите в Осака, Киото, Каназава, Такаяма, Токио;
2 обяда по програмата – в Осака и Такаяма (японска кухня);
Участие в чаена церемония в Киото;
Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд) ;
Целодневна обиколка на Киото;
Полудневна обиколка на Каназава с автобус;
Целодневна обиколка на област Shirakawago и Такаяма с автобус (с включен обяд);
Фото пауза с върха Фуджи;
Полудневна панорамна обиколка на Токио;
Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус;
Билет за влака стрела от  Токио до Осака (Nozomi);
Билет за високоскоростния влак  от Киото до Каназава (западната линия Thunderbird);
Билет за високоскоростния влак от Такаяма до Нагоя (линия Wideview-Hida);
Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Одавара (линия Hikari);
Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;
Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
Водач на групата от туроператора при минимум 15 човека;

Цената не включва:
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини ;
Лични разходи и напитки по време на храненията

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
от 59 дни до 31 дни-депозита;
от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.

Разписание на полетите:
TK1030 22.03  СОФИЯ  21:35 ИСТАНБУЛ 00:10+1 (кацане на 23.03)
TK 052  23.03  ИСТАНБУЛ  02:25 ТОКИО 19:55  
TK 053  31.03 ТОКИО  22:30 ИСТАНБУЛ 04:40+1 (кацане на 01.04)
TK1027 01.04  ИСТАНБУЛ  07:50 СОФИЯ 09:05 

Минимален брой туристи: Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 21 дни преди отпътуване. 
Начин на плащане: депозит 1000 евро/2000 лева от пакетната цена, доплащане – в срок до: 22.02.2017 г.
Необходими документи: копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/  За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Япония няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страната, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.  Цените са изготвени при курс 100¥=1.2232 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“със ЗД „Евроинс“ АД  и номерът на застрахователната полица е: 03700100001051/08.10.2016.

Делта Турс препоръчва сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“. За подробности се моля свържете се с нас.

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:Свързани продукти