Категории
Намаления

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ВИЕТНАМ-КАМБОДЖА

Туроператор: Самолет
Код на програма: Product E-31
Наличност:
ДА
Цена: 5,601.00 лв. с ДДС: 5,601.00 лв.
Този продукт има минимално к-во на поръчка 2

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ВИЕТНАМ-КАМБОДЖА

В земите на нежния лотос

Наричат този район на света с различни имена – от земите на изумрудения или падащия дракон до страните на нежния лотос. Общото между тези екзотични от наша гледна точка държави е почти фантастичния пейзаж, който ни очаква там. Храмове, паметници, пещери и пагоди, легенди за императори, дракони и хора със свръхестествени сили. Всичко това е гарнирано с една невероятна природа, много различна от всичко познато на стария континент. Приключението с чудесата на района наистина може да се превърне в спомен за цял живот.

12 дни/9 нощувки
Дата: 15.10.17 – 26.10.2017

Цена от: 2315 USD + 1137 лева

1-ви ден: София- Банкок -Ханой
Среща на летище София за полет с Qatar Airways  до Доха. Пристигане в Доха и прекачване за полет до Ханой – Виетнам през Банкок.

2-ри ден: Ханой
Кацане на летището в Ханой.Трансфер до хотела.Обяд и настаняване.След обяда начало на туристическата обиколка на града: Първата половина на деня е посветена на посещение на някой от най-известните места в столицата на Виетнам.Минавайки пред внушителния мавзолей на Хо Ши Мин, ще влезем в парк, който някога е бил резиденция на генерал-губернатора на Индокитай, както и къщата, в която се помещава президента.
Не  далеч от тук се намира и възхитителената Едноколонова пагода на Лотоса, "One Pillar Pagoda.", построена през 1049 год. Уникалният храм е построен на основите на една единствена каменна колона с диаметър 1.25 м. Идеята е била пагодата да наподобява цветето лотос. Пред нея се намира Пагодата Диен Ху и Храма на литературата, който е един от най-старите университети в Азия и датира от 1070 год. В сърцето на града се намира  и езерото Суорд  /Sword lake/. Легендите разказват, че именно от водите на това езеро владетелят Лю Тай То през 13 век получава магически меч, благодарение на който печели важна битка срещу китайската династия Минг. В памет на това чудо в средата на езерото има малък остров, на който е издигнат величествен монумент -Пагодата на костенурката /Хоан Кием/, който е и сред основните забележителности на града.  Денят ще завърши с около единочасово Куклено шоу във вода .Това шоу е единствено по рода си в света. Актьорите са дървени кукли, които разказват древни истории, адаптирани към съвременните житейски ситуации на базата на популярни традиционни легенди.  съвременните ежедневните житейски ситуации, на базата на разстояние популярните традиционни легенди. Действието се развива на сцена във водата и не бива да се пропуска. Вечеря в типичен виетнамски ресторант. Нощувка в Ханой.

3-ти ден: Ханой- Круиз в залива Халонг
Закуска. Денят е посветен на очарованието на залива Халонг /UNESCO/. Отпътуване от хотела в Ханой през областта на делтата на Червената река към залива Халонг, смятан от мнозина за „осмото чудо на света”. Попътна спирка в търговски център, известен с производството си на коприна, керамика и каменни скулптури.   Разходка с лодка из т. нар. Залив на спускащия се дракон, между многобройните зелени острови с тайнствени пещери и езера. Някои от островите са дом на цели плаващи селища на местни рибари, а прекрасната природа и плитките лазурни води на кроткото море галят погледа и предлагат спокойствие и отмора. Обяд – прясна морска храна на борда на кораба. Посещение на пещерите Райския дворец и Дау Го с ботаството от хиляди сталактити и сталагмити с различни цветове, форми и размери. Продължаваме  круиза между многобройни острови и островчета с различни имена на костенурка, каменно куче, купа, бойни петли и т.н. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

4-ти ден: Халонг – Ханой – Дананг- Хой Ан
Закуска.Сутринта е посветена на посещение на безкрайните атракции в залива Халонг, изумителни гледки и закътани заливчета – нещо което не може да се опише, а трябва да се преживее. Брънч на борда. Пристигане в пристанището и слизане от корабчето. Трансфер до летището за полет до Дананг, четвъртия по големина град във Виетнам, с приятен климат и плаж. Там се намират и 5-те хълма, наречени Мраморната планина, всеки един от които носи името на някой от 5-те елемента – вода, дърво, огън, метал и земя. Отпътуване за Хой Ан. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

5-ти ден: Хой Ан - Дананг- Хай Ван - Хюе
Закуска. Половината ден ще бъде посветен на посещение в Хой Ан с рикша. Града е известен като архитектурен и културен център, разположен на двата бряга на река Ту Бон. Очарователните улици са изпълнени с десетки магазини, бутици, художествени галерии и прекрасни сгради. Ще посетим Японския мост, Китайския храм и ще продължим обиколката с бившия дом на известен търговец от миналите векове. За финал ще разгледаме фабрика за производство на коприна, с хиляди изкусителни изделия, които се правят в този район. Обяд в типичен виетнамски ресторант. След обяд посещение на Дананг и музея Чам, построен през 1961 год. В залите му може да откриете шедьоври на едни от най-финните скулптури от камък от периода VII до XIV век. Трансфер до град Хюе – бившата столица на Виетнам от 1805 до 1945 г. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на гледката към Мраморните планини. Пристигане и начало на туристическата обиколка, в която едни от основните акценти са Цитаделата и Императорският град. Посещение на Комплекса, построен около 1800 г. по заповед на император Джиа/Гиа/ Лонг за нуждите на неговия двор. В много отношения т.н. Пурпурен забранен град, скрит зад крепостта с форма на квадрат и дължина на стените 10 км, където се намирали кралските покои, е сравняван със прочутия Забранен град в Пекин.  Градът съдържа Залата на Петте феникси,Върховния храм,  и храма на династията Тай Мю, както и портата Нго Мон. Големите сгради са подредени в хармонична последователност, според  принципите, залегнали в китайската наука. Вечеря в типичен виетнамски ресторант. Нощувка.

6-ти ден: Хюе-Парфюмената река -Сайгон
Закуска. Денят продължава с круиз по Парфюмената или Ароматната река. Ще достигнем до императорските мавзолеи Ту Дук и Кай Дин, Пагодата на Небесната дама, Тиен Му – една от най-старите религиозни постройки в страната и гробницата на император Мин Манг, намираща се на левия бряг на реката. Приятната разходка завършва при големия пазар Донг Ба. Трансфер до летището за вътрешен полет до Сайгон /около 1 час и 30 мин/.След трансфера до хотела в Сайгон, обяд в типичен виетнамски ресторант. След обяд ще направим обиколка на града. Ще посетим храма Тиен Хау, посветен на Небесната покровителка на търговците и моряците, потънал в дълбока религиозна тишина. След разходка по Трию Куанг Пук - улица, на която може да намерите традиционни китайски билки, ще продължим към църквата Ча Там - католическа църква на китайската общност построена през 1900 г. в еклектичен стил, смесица от готика с нео-барок и  украсена с елементи на китайски храм. Това също е един исторически обект, където бившият президент на Южен Виетнам Нго Дин Дием е задържан след бягството от президентския дворец в резултат на държавен преврат през ноември 1963 г.Ще завършим с кратък шопинг на улица Донг Кхой – модерно и оживено място в големия град. Вечеря в хотела. Нощувка.

7-ми ден: Сайгон – Круиз по река Меконг – Кан Тхо
Закуска. Целодневен тур по делтата на река Меконг с обяд на кораба. Рано сутринта отпътуване от хотела в посока Кай Бе, откъдето се предвижда разходка с лодка из оживения плаващ пазар с кипяща търговия по живописната делта на река Меконг, лъкатушейки между уникалната природна среда на каналите, овощните градини с тропически плодове и спокойните селца. Плаващите пазари предлагат всички видове плодове, зеленчуци и занаятчийски произведения около делтата.Ще се запознаем с малък семеен бизнес, който използва стари техники за производство на захарни изделия –бонбони от палмово дърво, оризови питки и други. Обяд в типичен виетнамски ресторант. Трансфер на запад към Кан Тхо. По пътя си ще срещнем друг традиционен плаващ пазар за скариди за разплод. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден:  Кан Тхо- Пном Пен /Камбоджа/
Закуска. Отпътуване от Кан Тхо с моторна лодка по канала, свързващ долен Меконг, която ще ви отведе до брега, за да преминете граничните пунктове между Виетнам и Камбоджа. Пътуването продължава покрай красиви  пейзажи по реката, села, и посеви по двата бряга. Тяхното разнообразие става обяснимо,по време на преминаването между двете държави, наблюдението над две култури или още повече, на  два начина на живот. След 5 часово пътуване, пристигане в Пном Пен /Камбоджа/.Трансфер до хотела. Обяд в типичен местен ресторант. Полудневна програма в Пном Пен –столицата на Камбоджа, която включва посещение на Националния музей. В него се съхранява ценно ковчеже с прекрасни образци на миниатюрната скулптура на кхмерите от периода 5 до 13 векове. Обиколката продължава с посещение на кралския дворец, тронната зала и за финал Сребърната пагода. Нощувка.

9-ти ден: Пном Пен – Компонг Том – Сием Реп
Закуска. Прекосявайки Тонле Сап, ще достигнем до  Скун, родината на "Пържените Паяци". След това ще продължим до светилището на Нокор Кук, храм от 11 век на червените кхмери. Ще пътуваме през красива местност, която се  пресича от притоците на голямото езерото, докато пристигнем в Компонг Том. Следва посещение на археологическия обект на Самбор Прей Кук, древната столица на Кралство Исанапура от 7-ми век.Това е огромен археологически район, заобиколен от храсти, който  не е често посещаван от туристи. Една от класическите ценности на района е големият манастир Йеай Поан, намиращ се в южната част на комплекса. Обяд в типичен местен ресторант. Продължаваме през лагуните на Прей Прос докато не пристигнем до Конпонг Кдей, където Джаяварман VII построил мост от пясъчник. Пристигане в Сием Реп вечерта. Нощувка.

10-ти ден: Сием Реп – Прасат Краван – Преах Кхан
Закуска. Целодневна програма за посещение на храмовете около Сием Реп. Един от най-старите свещени строежи храмът Прасат Краван е построен през 921 год. Пет светилища с елегантни форми, посветени на култа към Вишну, построени върху една основа и подравнени на изток. Друг интересен по-малък храм е Мебон, построен в 962 год., хиндуистки храм, посветен на Шива, построен на малък остров в центъра на вече сухата река източна Барай. Девет години по-късно крал Раджендраварман издига Пре Руп – голям планински храм с топъл цвят охра.Обяд в типичен ресторант. В златния период на Джаяварман VII са построени огромният будистки храм Преах Кхан - "Свещен меч" и храма Бантей Кдей - будистки монашески комплекс, както и Неак Поан - будистки храм, известен със своите "навити змии", представени тук. Малкият централния храм седи в центъра на модел на лотос,образуван от пет басейна. Връщане в хотела. Нощувка.

11-ти ден: Сием Реп – Ангкор Том – Банкок-Доха
Закуска. Посещение на цитадела на Ангкор Том, която е била  укрепена от Джаяварман VII в годината 1181 - 1185 с дебели стени и 5 монументални входа. Храмът Байон е в центъра - огромен будистки храм, украсен с повече от 1200 метра барелефи, съдържащи повече от 11 000 фигури и с впечатляващите 54 кули, издълбани на върха. Северозападно от него се намира храмът Бапухон, който бил построен преди самия Ангкор Том. Този храм е бил посветен от краля на майка му и е бил един от най-богатите храмове, обитавани от повече от 12000 души с огромни магазини за бижута и злато.Обяд в типичен камбоджански ресторант. Трансфер до летището за международен полет до Банкок-Доха с Qatar Airways.

12-ти ден: Доха - София
Кацане в Доха и полет до България. Пристигане в София около обяд.

Пакетни цени:

 

На човек на пакет в двойна стая

От 2 до 10 туристи

2715 USD / 6456 лева

Над  10 туристи

2315 USD / 5601 лева

Доплащане за единично настаняване

1115  USD/ 2136 лева

Цената включва:
1 нощувка със закувка и вечеря в Ханой;
Туристическа програма в Ханой – Пагодите на лотоса и костенурката, езерото Суорд и други;
Куклено шоу на вода;
1 нощувка на двудневен круиз в залива Халонг със закуска, обяд, вечеря и брънч на кораба;
Самолетен билет Ханой – Дананг с трансфер до Хой Ан /включени такси и 20 кг чекиран багаж/;
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в Хой Ан;
Туристическа програма в Хой Ан с трансфер до Хюе – бившата столица на Виетнам;
Туристическа програма в Хюе с посещение на Императорския дворец;
1 нощувка със закуска и вечеря в Хюе ;
Круиз по Парфюмената река, посещение на императорските мавзолеи;
Самолетен билет Хюе – Сайгон/Хо Ши Мин/включени такси и 20 кг чекиран багаж/;
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в Хо Ши Мин /Сайгон/;
Туристическа програма в Хо Ши Мин;
Целодневен круиз по река Меконг с обяд в типичен ресторант;
1 нощувка със закуска и вечеря в Кан Тхо;
Трансфер от Виетнам до Пном Пен /Камбоджа/ с моторна лодка по река Меконг;
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в Пном Пен;
Туристическа програма в Пном Пен;
Посещение на Тонле Сап, Самбор Прей Кук, Нокор Кук, манастир Йеай Поан и Конпонг Кдей;
2 нощувки със закуски и вечери в Сием Реп;
Туристическа програма в Сием Реп, посещение на Прасат Краван, Храма на свещенния меч -Преах Кхан, Храма Бантей Кдей и Храма на змиите - Неак Поан;
Посещение на храмов комплекс Ангкор Том;
Всички трансфери от и до летищата в съответните страни;
Транспорт с климатизиран автобус по време на туровете в страните;
Всички входни такси в посещаваните обекти по програмата;
Местен екскурзовод по време на туровете на английски език;
Водач – преводач на български език по време на цялото пътуване при група над 10 човека.

Цената не включва:
Самолетен билет София – Банкок - Ханой– София с Qatar Airways – 380 евро /745 лева/ с включени летищни такси /223 евро/, подлежи на актуализация към момента на записване, ръчен и чекиран багаж до 30 кг;
Самолетен билет Сием Реп – Банкок с Bangkok Airways – 200 евро /392 лева/ с включени летищни такси /223 евро/, подлежи на актуализация към момента на записване ръчен и чекиран багаж до 20 кг ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 20 лева;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 64 год. – 20 лева;
Доплащане за мед. застраховка с покритие – 25 000 евро – 25 лева;
Виза за Камбоджа - 30 USD, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см;
Еднократна виза за Виетнам - 60 USD, издава се предварително от посолството на Виетнам в София, цветна снимка с размери 4x6 см, направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;
виза за Тайланд – 30 EUR;
бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи- около 50 евро.
Застраховка Отмяна на пътуване /предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване/

Обявените цени са при курс на щатския долар – 1 USD = 1,82 лева. При драстично повишаване на курса цената се преизчислява.

Хотели по програмата:

Ханой

ROSALIZA или подобен

Круиз залива Халонг

JUNK DELUXE или подобен

Хой Ан/Дананг

ROYAL RIVERSIDE или подобен

Хюе

MOONLIGHT HUE или подобен

Хо Ши Мин /Сайгон/

VISSAI SAIGON или подобен

Кан Тхо

VICTORIA NUI SAM LODGE или подобен

Пном Пен

SUNWAY HOTEL или подобен

Сием Реп

ANGKOR PALACE RESORT & SPA или подобен

Полетно разписание: 
СОФИЯ/ДОХА – 20:15 – 00:55 /16.10.17/
ДОХА/БАНКОК – 02:2012:40
БАНКОК/ХАНОЙ – 14:25 – 16:15
СИЕМ РЕП/БАНКОК – 16:00 – 17:15
БАНКОК/ДОХА – 21:1500:00

ДОХА/СОФИЯ – 07:05 – 12:05 /26.10.17/

Aнулационни срокове и неустойки:
до 60 дни пред датата на отпътуване – глоба за самолетните билети, определена от авикомпанията;
от 60 до 30 дни преди отпътуване – неустойка 70 % от общата сума;
под 30 дни преди отпътуване – неустойка 100 % от общата сума.

Валута:
Виетнам -1 USD = 22658 VND (Виетнамси донг)
Камбоджа - 1 USD = 4027 KHR (Камбоджански риел)
Тайланд - 1 USD = 36 THB (Тайландски бат)

Часова разлика: спрямо България + 5 часа

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Програмата е индивидуална.
Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници за  определена дата.
Пакетните цени са калкулирани на база най-ниската тарифа на авиокомпанията.
Цената на самолетните билети може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им. При евентуална съществена промяна в цената им Туроператорът си запазва правото на промяна в пакетната цена със съответната разлика; 

Ако желаете можем да изготвим програмата за дати по ваш избор, както и с същата програма с по-висока категория хотели.

Посолство на Република България в Ханой, Виетнам
Адрес: №5 Nui Truc str., Van Phuc Hanoi; P.O.Box 10
Тел.: +844 3845 2908
Факс: +844 3846 0856
Работно време на консулската служба: По - Пт, 9:00 -12:00 ч.
Е-mail: 
Embassy.Hanoi@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/vietnam

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Необходими документи: Задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца преди датата на отпътуване, попълване на формуляри и 8 актуални снимки с размер 4см/6 см.  За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители допълнително - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чиито родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За страните по маршрута се изискват визи. Туроператора не поема отговорност при отказ за издаване на виза; при отказ на виза таксата за услугата и цената на визата не се възстановяват; 
Няма санитарни, медицински ограничения, ваксини или специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ с „Групама Застраховане“ ЕАД и номера на застрахователната полица е: 7500170000566.

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:Свързани продукти