Категории
Намаления

ТАЙЛАНД-ВИЕТНАМ-КАМБОДЖА-ЛАОС

Туроператор: Самолет
Код на програма: Product E-29
Наличност:
ДА
Цена: 5,750.00 лв. с ДДС: 5,750.00 лв.
Този продукт има минимално к-во на поръчка 2

ТАЙЛАНД-ВИЕТНАМ-КАМБОДЖА-ЛАОС

Чудесата на Индокитай – обиколен тур

Наричат този район на света с различни имена – от земите на изумрудения или падащия дракон до страните на нежния лотос. Общото между тези екзотични от наша гледна точка държави е почти фантастичния пейзаж, който ни очаква там. Храмове, паметници, пещери и пагоди, легенди за императори, дракони и хора със свръхестествени сили. Всичко това е гарнирано с една невероятна природа, много различна от всичко познато на стария континент. Приключението с чудесата на района наистина може да се превърне в спомен за цял живот.

14 дни/12 нощувки
Дата: 07.10.17 – 20.10.2017

Цена от: 3095 USD + 1180 лева

1-ви ден: София-Доха-Банкок
Среща на летище София за полет с Qatar Airways  до Доха. Пристигане в Доха и прекачване за полет до Банкок – Тайланд.

2-ри ден: Банкок - Хо Ши Мин /Сайгон/
Полет от Банкок до Виетнам. Кацане на летището  Хо Ши Мин /Сайгон до 1975 г./.Трансфер до хотела. Настаняване и обяд.След обяда начало на туристическата обиколка на града: Първо ще се отправим към квартала Чолон, наречен "китайския" Сайгон. Ще посетим храма Тиен Хау, посветен на Небесната покровителка на търговците и моряците, потънал в дълбока религиозна тишина. След разходка по Трию Куанг Пук - улица, на която може да намерите традиционни китайски билки, ще продължим към църквата Ча Там - католическа църква на китайската общност построена през 1900 г. в еклектичен стил, смесица от на готика с нео-барок и  украсена с елементи китайски храм. Това също е един исторически обект, където бившият президент на Южен Виетнам Нго Дин Дием е задържан след бягството на президентския дворец в резултат на държавен преврат през ноември 1963 г.За финал ще имаме време за шопинг в оживения търговски район на пазара на френските заселници – Биг Бен Тханах. Вечеря в типичен виетнамски ресторант. Нощувка.

3-ти ден: Хо Ши Мин-Ку Чи- Виетконг
Закуска. Този ден е посветен на полудневно посещение на тунелите Ку Чи,  известният подземен град на Виетконг. Става дума за цяла мрежа от тунели на няколко нива, дълга общо около 200 километра. Входовете към нея са в покритата с тропическа гора местност Ку Чи, на около 70 км северозападно от някогашния Сайгон.Тунелите са останали непокътнати от бомбите и нападенията от страна на американските войски. Те са били първоначално построени по време на френската окупация, но по време на войната със САЩ  са били разработени. Някои съоръжения са направени достъпни за туристите. По време на посещението ще гледате документален филм, заснет от Виетконг. В следобедните часове, ще се върнем обратно към центъра на града за втората половина на деня.Обяд в типичен виетнамски ресторант. След обяд ще посетим Музея на останките от войната и площада, където се възражда колониалната епоха. Ще видим нео-готическата катедрала Нотр Дам, проектирана от Густав Айфел. Вечеря в типичен ресторант. Нощувка.

4-ти ден: Хо Ши Мин- Круиз до делтата на Меконг
Закуска. Целодневен тур по делтата на река Меконг с обяд на кораба. Рано сутринта отпътуване от хотела в посока Кай Бе, откъдето се предвижда разходка с лодка из оживения плаващ пазар с кипяща търговия по живописната делта на река Меконг, лъкатушийки между уникалната природна среда на каналите, овощни градини с тропически плодове и спокойни селца. Плаващите пазари предлагат всички видове плодове, зеленчуци и занаятчийски произведения около делтата. Ще пътуваме през колоритните и оживени канали на Тиен Гианг ( в южната част на Великата река Меконг) с моторна лодка, докато стигнем до брега,от където започва нашето пътуване през зеленината на делтата. Посещение на плантация за тропически плодове, където ще се запознаем с простия начин на живот на трудолюбивите фермери.В следобедните часове, ще отпътуваме за Кан Тхо. Вечеря на борда.

5-ти ден: Тра Он- Кай Ранг- Хо Ши Мин – Сием Реп/Камбоджа/
На сутринта ще посетим плаващия пазар на Тра Он и оживения плаващ пазар на Кай Ранг с малки моторни лодки. Слизане от лодката. Трансфер до летището в Сайгон за полет към Сием Реп. Кацане в Сием Реп и трансфер до хотела. Отпътуване от хотела към бреговете на реката Сием Реп и езерото Тонле Сап. По тях има много лодки, които са плаващи домове на известно плаващо село,  общност от "номади на езерото", които плават по езерото Тонле Сап, за да следват риболовния сезон. Тези лодки са им домове, училище, църква, магазини, офиси, развъдници за риба. Вечеря в хотела. Нощувка.

6-ти ден: Сием Реп-Храмовете Ангкор
Закуска. Целодневна програма за посещение на храмовете Ангкор Том и Ангкор Ват,последната столица на царството на кхмерите. Ангкор Ват е построен от крал Джаяварман II (1112 -1152 г.), който приема името Сурияварман „Защитник на Слънцето”. Богът покровител му е Вишну - в негова чест построява този грандиозен религиозен комплекс, като използва камък – материал, който е вечен. Той заема площ от 1.950.000 квадратни метра и вътрешните стени са с размери 1300 на 800 метра. Храмът е масивна тристепенна пирамида, увенчана с пет кули, издигащи се на 65 метра от нивото на земята. Ангкор Том е бил  укрепен от Джаяварман VII в годината 1181 - 1185 с дебели стени и 5 монументални входа. Храмът Байон е в центъра - огромен будистки храм украсен с повече от 1200 метра барелефи, съдържащи повече от 11.000 фигури и с впечатляващите 54 кули, издълбани на върха. Северозападно от него се намира храмът Бапухон, който бил построен преди самия Ангкор Том. От източната страна през рова е разположена така наречената Тераса на слоновете. От нея кхмерските крале наблюдавали церемониите на главния площад. Посещение на Та Фром, построен през 1186 година от Джаяварман VII като будистки манастир. Този храм е оставен частично невъзстановен, масивни смокини и бенджамини растат от кулите и коридорите му. Бил е посветен от краля на майка си и е бил един от най-богатите, обитаван от повече от 12000 души с огромни складове за бижута и злато. Обяд в типичен ресторант. Връщане в хотела.Свободно време. Вечеря.Нощувка.

7-ми ден: Сием Реп-Храмовете Прасат Краван – Преах Кхан –Неак Поан
Закуска. Целодневна програма за посещение на храмовете около Сием Реп. Един от най-старите свещени строежи храмът Прасат Краван е построен през 921 год. Пет светилища с елегантни форми, посветени на култа към Вишну, построени върху една основа и подравнени на изток. Друг интересен по-малък храм е Мебон, построен в 962 год., хиндуистки храм, посветен на Шива, построен на малък остров в центъра на вече сухата река източна Барай. Девет години по-късно крал Раджендраварман издига Пре Руп – голям планински храм с топъл цвят охра. В златния период на Джаяварман VII са построени огромният будистки храм Преах Кхан - "Свещен меч" и храма Бантей Кдей - будистки монашески комплекс, както и Неак Поан - будистки храм, известен със своите "навити змии", представени тук. Малкият централния храм седи в центъра на модел на лотос,образуван от пет басейна. Малкия Барай Срах Сранг се е запазил за повече от девет века и предлага красиво, спокойно място, където да се отпуснете и насладите на залеза. Обяд в типичен ресторант, свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.

8-ми ден: Сием Реп-Луанг Прабанг /Лаос/
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане в Сием Реп. Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг.Пристигане в Луанг Прабанг, бившата столица на Лаос, разположен в долината на средното течение на река Меконг. На езика на лао името му означава „Кралския град на Златния Буда”. Поради несравнимата си красота и извънредното богатство на шедьоври на будистката религиозна архитектура, Луанг Прабанг е вписан в листата за културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Вечеря в хотела. Нощувка.

9-ти ден: Луанг Прабант -Храмове Ват Висун – Ват Сене- Ват Сиенг Тхонг
Закуска. Днес града е познат с повече от тридесет манастирски комплекси, които подържат мистичното усещане в района, с добре запазени колониални сгради  и шедьоври на традиционната лаоска архитектура. Обяд в типичен лаоски ресторант. Следобяд обиколка на Луанг Прабанг включваща храма Ват Висун – бившата резиденция на главата на лаоските будисти, храма  Ват Сене –наричан още „Храма на 100 000 съкровища”, един от най-красивите храмове в Луанг Прабанг, украсен в охра и блестящо злато. Храмът Ват Сиенг Тхонг – главната светиня на Луанг Прабанг, построен при сливането на реките Меконг и Кхан. Привечер изкачване на храма Пху Си, от където ще се насладите на залеза на слънцето над река Меконг. Връщане в хотела. Нощувка.

10-ти ден: Луанг Прабанг –круиз по река Меконг - Пак Оу
Закуска. Целодневен тур до пещерите Пак Оу, известни като Пещерите на хилядите Буди. Ще пътуваме по горното течение на река Меконг с моторна лодка сред градини и гъста растителност. Първата ни спирка е селото  Банг Ксанк Хай, където ще можете да опитате и прочутото оризово вино, което се произвежда от местните жители. Когато пътя на реката започне да се стеснява и скалите буквално надвиснат над лодката ще стигнем до началната точка на пътуването ни. Следва изкачване към входа на свещенните пещери Пак Оу. Още до появата на будизма, в двете карстови пещери в подножието на хълма местните жители ходели да се покланят на духовете. В двете пещери  се съхраняват повече от 4000 статуи на Буда, събирани през вековете от местното население, като Буда е изобразяван в най-различни пози – проповед, покой, медитация и др. Размерите на статуите варират от 10 см до 3 метра. Всяко местно семейство, което отива до там на поклонение, оставя своя статуя на Буда. Обяд в типичен ресторант. На връщане ще спрем на десния бряг на реката, срещу Луанг Прабанг, за да се изкачим към близкото село Ксиенг Маен, известно с варените си морски водорасли и древни пагоди. Връщане в Луанг Прабанг, където ще имате възможност  да се потопите в цветния свят на пазара на местните традиционни храни. Той се отваря само след залез на пътя, който минава между Пху Си и старият Кралски дворец. Връщане в хотела. Нощувка.

11-ти ден: Луанг Прабанг – Банкок /Тайланд/
Ако се събудите преди зазоряване може да излезете на главната улица на Луанг Прабанг, за да видите невероятно шествие. С издигането на слънцето на хоризонта дълги редици от повече от 200 монаси, облечени в оранжеви роби,  се събират и подреждат в мълчаливо очакване на дарове от жителите на града. Закуска в хотела. След закуска посещение на Националния музей, разположен в Кралския дворец построен през 1904 год. В него е разположена интересна колекция от предмети, принадлежащи на Кралското семейство, както и високата 83 см златна статуя на Фра Банг –символ на кралството Лансанг от XIII век. Трансфер до летището за полет до Банкок – Тайланд. Кацане на летището. Трансфер до хотела. Около 6 500 000 души живеят в главната част на Банкок, а заедно с предградията броят на жителите на тайландската столица достига близо 12 000 000 души. С това си население Банкок се счита за един от най-многолюдните градове в света. Тук се преплитат екзотично съвременните сгради и древните будистки храмове.  В превод Банкок означава "град на ангелите", известен още с другото си име – "Венеция на изтока", поради множеството канали с обща дължина над 100 км. Разположен от двете страни на река Менам /Чао Прайа/, на Тайландския залив, точно там, където течението на реката се влива в морските води. Денят е посветен на най-важните храмове в Банкок. Посещение на Храма на Полегналия Буда /Ват Пра Четупон/ - най-старият и най-голям храмов комплекс в Банкок от 16 век, с невероятно богата колекция от изображения на Буда. Във Ват По се помещава и център за традиционна тайландска медицина и училище за тайландски масаж. Разходката продължава с Храма на Златния Буда /Ват Тримит/. Статуята на Буда е направена от масивно злато с височина 4 метра и с тегло 5,5 тона. Това е най-големият известен златен Буда в света. Свободно време. Нощувка.

12-ти ден: Банкок- Чао Прайа – Ват Арун
Закуска. Тръгване в ранните сутрешни часове към кея на Дамнер Садуак в Ратчабури където се намира един от най-оживените и цветни плаващи пазари в Азия. Тук може да се насладите на стотици традиционни "плоскодънни китайски лодки", натоварени с плодове, зеленчуци и други продукти,които местните предлагат от своите градини. Може да видите и доста хора, които пазаруват, сякаш това е обикновен пазар. Обяд в типичен ресторант. След обяд трансфер до кея за пътуване  по оживенита река Чао Прайа  и тихите канали в трационна лодка и за наблюдение на кипящия край реката живот.Пътуването ще ви отведе до места с  по-традиционен начин на живот, далеч от високото строителство и модерните сгради в центъра на Банкок, ще преминете през жилищни райони докато стигнем целта на последната спирка в Храма на Зората /официално наречен Ват Арун/. Той е  известен с 79-метрова му пагода, украсена с разноцветни керамични плочки и порцелан от средата на 19 век.Връщане в хотела.Нощувка.

13-ти ден: Банкок – Ват Пра Кео
Закуска. Посещение на най-голямата забележителност на нацията в Банкок- Кралския дворец, където се намира Храмът на Изумрудения Буда /Ват Пра Кео/ най-важният будистки храм в страната. Други интересни обекти в двореца са Златния Чеди /място за молитва на будистки монаси/, Пантеона на царете Чакри, и осемцветната кула. /Снимките са разрешени на територията на двореца, но не и вътре в сградите. Изисква се подходящо прилично облекло като за храм, дълги панталони, покрити рамене. В неделя някои части на двореца са затворени за обществеността/.Обяд в типичен ресторант. След обяд Посещение на музея - Къщата на Джим Томпсън, американски офицер от специалните части във френска Северна Африка, архитект, колекционер, предприемач, възродил производството на рисувана коприна и бивш резидент на ЦРУ в Тайланд.Той става известен с  търговията на тайландската коприна, докато на Великден през 1967 год. не изчезва мистериозно по време на експедиция в джунглите на планината Камерон в Малайзия. Връщане в хотела. Нощувка.

14-ти ден: Банкок - София
Закуска. Трансфер до летището за полет към България – Банкок – Доха- София. Пристигане в София вечерта.

Пакетни цени:

 

На човек на пакет в двойна стая

От 2 до 10 туристи

3555 USD / 6605 лева

Над  10 туристи

3095 USD / 5750 лева

Доплащане за единично настаняване

1270  USD/ 2360 лева

Цената включва:
Самолетен билет Банкок – Хо Ши Мин с включен ръчен и чекиран багаж до 20 кг;
2 нощувки със закуски, обеди и вечери в Хо Ши Мин /Сайгон/;
1 круиз по река Меконг с нощувка и пълен пансион на кораба;
Туристическа програма в Хо Ши Мин, Ку Чи,Виетконг;
Самолетен билет Хо Ши Мин –Сием Реп с включен ръчен и чекиран багаж до 20 кг;
3 нощувки със закуски и вечери в Сием Реп;
Туристическа програма в Сием Реп, храмовете Ангкор,храмовете Прасат Краван, Преах Кхан, Неак Поан, езерото Тонле Сап;
Самолетен билет Сием Реп- Луанг Прабанг с включен ръчен и чекиран багаж до 20 кг;
3 нощувки със закуски и вечери в Луанг Прабанг;
2 обяда в типичен ресторант в Лаос;
Туристическа програма в Луанг Прабанг,храма на Златния Буда, Храмове Ват Висун, Ват Сене, Ват Сиенг Тхонг;
Целодневен тур до пещерите Пак Оу с Круиз по река Меконг;
Самолетен билет Луанг Прабанг – Банкок включен ръчен и чекиран багаж до 20 кг;
3 нощувки със закуски и вечери в Банкок;
2 обяда в типичен ресторант в Тайланд;
Туристическа програма в Банкок с посещение на най-известните храмове, включително Кралския дворед и храма на Изумрудения Буда;
Посещение на  Ратчабури и Ват Арун /Храма на зората/;
Всички трансфери от и до летищата в съответните страни;
Транспорт с климатизиран автобус по време на туровете в страните;
Всички входни такси в посещаваните обекти по програмата;
Местен екскурзовод по време на туровете на английски език;
водач – преводач на бълг. език по време на цялото пътуване при група над 10 човека.

Цената не включва:
Самолетен билет София – Банкок – София с Qatar Airways – 602 евро /1180 лева/ с включени летищни такси /290 евро/, подлежи на актуализация към момента на записване;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 20 лева;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 64 год. – 20 лева;
Доплащане за мед. застраховка с покритие – 25 000 евро – 25 лева;
Виза за Камбоджа - 30 USD, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6 см;
Еднократна виза за Виетнам - 60 USD, издава се предварително от посолството на Виетнам в София, цветна снимка с размери 4x6 см, направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;
виза за Тайланд – 30 EUR;
виза за Лаос – 30 USD (полага се на място);
бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи- около 50 евро.
Застраховка Отмяна на пътуване /предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване/

Обявените цени са при курс на щатския долар – 1 USD = 1,82 лева. При драстично повишаване на курса цената се преизчислява.

Хотели по програмата:

Хо Ши Мин

EASTIN GRAND HOTEL SAIGON или подобен

Круиз Меконг

Кораб BASSAC 1 или подобен

Сием Реп

SILK D'ANGKOR BOUTIQUE HOTEL или подобен

Луанг Прабанг

VILLA SANTI RESORT или подобен

Банкок

MA HOTEL или подобен


Полетно разписание: 
СОФИЯ/ДОХА – 13:25 – 18:05
ДОХА/БАНКОК – 20:55 – 07:20 /8.10.17/
БАНКОК/ХО ШИ МИН – 11:20 – 12:55
ХО ШИ МИНИЕМ РЕП – 16:25 – 17:30
СИЕМ РЕП/ЛУАНГ ПРАБАНГ – 16:55 – 18:20
ЛУАНГ ПРАБАНГ/БАНКОК – 12:45 – 14:50

БАНКОК/ДОХА – 09:20 – 12:20
ДОХА/СОФИЯ – 14:15 – 19:15

Aнулационни срокове и неустойки:
до 60 дни пред датата на отпътуване – глоба за самолетните билети, определена от авикомпанията;
от 60 до 30 дни преди отпътуване – неустойка 70 % от общата сума;
под 30 дни преди отпътуване – неустойка 100 % от общата сума.

Валута:
Виетнам -1 USD = 22658 VND (Виетнамси донг)
Камбоджа - 1 USD = 4027 KHR (Камбоджански риел)
Лаос - 1 USD = 8158 LAK (Лао Кип)
Тайланд - 1 USD = 36 THB (Тайландски бат)

Часова разлика: спрямо България + 5 часа

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Програмата е индивидуална.
Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници за  определена дата.
Пакетните цени са калкулирани на база най-ниската тарифа на авиокомпанията.
Цената на самолетните билети може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им. При евентуална съществена промяна в цената им Туроператорът си запазва правото на промяна в пакетната цена със съответната разлика; 

Ако желаете можем да изготвим програмата за дати по ваш избор.

Посолство на Република България в Ханой, Виетнам
Адрес: №5 Nui Truc str., Van Phuc Hanoi; P.O.Box 10
Тел.: +844 3845 2908
Факс: +844 3846 0856
Работно време на консулската служба: По - Пт, 9:00 -12:00 ч.
Е-mail: 
Embassy.Hanoi@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/vietnam

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Необходими документи: Задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца преди датата на отпътуване, попълване на формуляри и 8 актуални снимки с размер 4см/6 см.  За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители допълнително - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чиито родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За страните по маршрута се изискват визи. Туроператора не поема отговорност при отказ за издаване на виза; при отказ на виза таксата за услугата и цената на визата не се възстановяват; 

Няма санитарни, медицински ограничения, ваксини или специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ с „Групама Застраховане“ ЕАД и номера на застрахователната полица е: 7500170000566.

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:Свързани продукти