Категории
Намаления

ТАЙЛАНД-ЛАОС-ВИЕТНАМ

Туроператор: Самолет
Код на програма: Product E-41
Наличност:
ДА
Цена: 5,704.00 лв. с ДДС: 5,704.00 лв.
Този продукт има минимално к-во на поръчка 2

ТАЙЛАНД-ЛАОС-ВИЕТНАМ

Мистериите на Златния триъгълник

Наричат този район на света с различни имена – от земите на изумрудения или падащия дракон до страните на нежния лотос. Общото между тези екзотични от наша гледна точка държави е почти фантастичния пейзаж, който ни очаква там. Храмове, паметници, пещери и пагоди, легенди за императори, дракони и хора със свръхестествени сили. Всичко това е гарнирано с една невероятна природа, много различна от всичко познато на стария континент. Приключението с чудесата на района наистина може да се превърне в спомен за цял живот.

16 дни/13 нощувки
Дата: 13.10.17 –28.10.2017

Цена от:  3125 USD + 1137 лева

1-ви ден: София- Банкок -Ханой
Среща на летище София за полет с Qatar Airways  до Доха. Пристигане в Доха и прекачване за полет до Ханой – Виетнам през Банкок.

2-ри ден: Банкок - Аютая – Фит Санулок - Сукотай
Посрещане на летището и отпътуване от Банкок за посещение на Кралската резиденция Банг Па Ен, прекрасен пример за тайска архитектура. Сградата се състои от различни комплекси, които съдържат елементи  на два архитектурни стила - китайски и европейски. Продължаваме към древната столица на Сиам Аютая, основана през 1350 год. Тя преживява своя разцвет през 17 век, но е била превзета и разрушена от Бирма в 1767. Въпреки нейната съдба, спомените за това величие остават в многото храмове, като например Ват Шри Санпет – разположен на островната част на Аютая, заобиколен отвсякъде с водни канали и послужил по-късно за модел на Храма на Изумрудения Буда в Банкок, храма Вихан Монгкон Борпит, в който се намира една от най-почитаните статуи на Буда с бляскави седефени очи, Ват Панан Чоенг, храм в който се помещава 19 метрова, позлатена статуя на Седящ Буда. Този Буда се е смятал за пазител на моряците. Легендата твърди, че при разрушаването на града от бирманците в 1767 год. от очите на статуята са течали сълзи. Отпътуване за Фит Санулок, където ще посетим храма с едно от най-почитаните изображение на Буда в Тайланд- Ват Пхра Си Ратана Махатхат. Изображението първоначално е било създадено от бронз и по-късно позлатено. Обяд в местен ресторант.Трансфер до хотела в Сукотай. Нощувка.

3-ти ден: Сукотай  - Чианг Рай
Закуска. Разглеждане на значимите храмове в района. Град Сукотай е основан от цар Сри Индратия през 1238 г., в чест на победата над кхмерските окупатори. Разположен близо до Чианг Май, днес останките на този древен град са превърнати в национален парк-комплекс с над 200 многовековни сгради. Тук има голям брой храмове и дворци, сред които са царският дворец и Ват Махатхат или Храмът на голямата реликва, издигнат по поръчка на Сри Индрадития. Огромен седящ Буда с ръце в традиционната поза се пази в пълната със стълбове зала на Ват Махатхат, който ще посетим по маршрута. Обяд в типичен тайландски ресторант. Пристигане в археологическия парк на Сукотай, първата столица на Кралство Сиам през 13 век. В Сукотай има стотици каменни надписи, които представляват исторически рекорд за тази ера.  Днес парка е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Местните хора почитат своето родно място като първия тайландски град.Обяд в местен ресторант. След обяда посещение на Ват Пра Сутон, храм с по-модерна, но пищна архитектура, повлиян от различните бирмански нашествия.Минаваме покрай Кван Пайо пристигаме в близост до Чианг Рай за посещение на известния Ват Ронг Ку, /по- известен като Белия храм/, издигнат през 1998 год. почти изцяло в бял цвят и декориран единствено с малки парченца отразително стъкло. Пристигане в Чианг Рай. Настаняване в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Чианг Рай - Чианг Май
Закуска. Отпътуване за Чанг Саен, провинция, която играе важна роля в търговията на Тайланд със страните в горната част на река Меконг. Отпътуване с моторна лодка съм мястото, известно като „Златния триъгълник”, където се събират границите на 3-те държави – Лаос, Мианмар и Тайланд.В исторически план то се свързва с пътя на опиума. Посещение в Музея на опиума, където е показана технологията на производството му. Опиумът е бил основен поминък на населението в Северен Тайланд до 1956 год., когато е въведена забрана за производстото и търговията с него. Ще посетим и музея Дам Баан, известен като Черната къща. Всичко в комплекса е черно, или най-малко изпуска тъмна аура, и всяка една от 15-те къщи е украсена и обзаведена с останки на животни. Обяд в местен тайландски ресторант.На път към Чианг Май през Дой Сакхет ще посетим и храма Ват Пратхат Дой Сутеп, намиращ се в планината Дой Сутеп и свързан с легендата за белия слон – свещенна реликва за местните жители. По вечерно време, след залез слънце, е възможно да чуем и пеене на будистки монаси. Пристигане в хотела в Чианг Май. Нощувка.

5-ти ден: Чианг Май
Закуска. Отпътуване от Чианг Май в ранните сутрешни часове и пристигане в дресировъчен  лагер за слонове, където имате възможност да наблюдавате шоу с тези величествени животни и по желание ще може да яздите един от тях. ( ездата е по желание и не е включена в цената). Следва посещение на етническо село, известно като селото на жените с дълги шии. Племето има обичай, някои от жените да носят големи железни пръстени около шията, за да създадат впечатление на дълъг врат. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

6-ти ден: Виентян
Закуска. Трансфер до летището за полет до Виентян – столицата на Лаос. Трансфер до хотела.  Свободно време до обяд за почивка. Обяд. След обяда – туристическа програма в града. Виентян, столицата на Лаос, е разположен на левия бряг на река Меконг и на местен език означава „Лунен град”. Градът е запазил очарованието на  стар френски колониален град и има какво да предложи на своите гости: елегантната и малко старомодна сграда  на Историческия музей, строгия силует на Президентския дворец, широки булеварди , безбройните цветове на пазара Талат Сао, космополитния живот, който се върти около площада Нам Пху с ротондата и фонтана във френски стил, мистериозния чар на Тхат Дам – черната ступа, за която местните вярват, че е била покрита с чисто злато. След разходка покрай пъстрите кафенета и ресторанти край реката, прибиране н хотела. Нощувка.

7-ми ден: Виентян - Луанг Прабанг
Закуска. Трансфер до летището за вътрешен полет до Луанг Прабанг. Трансфер до хотела. Бившата столица на Лаос е разположена в долината на средното течение на река Меконг. На езика на лао името му означава „Кралския град на Златния Буда”. Поради несравнимата си красота и извънредното богатство на шедьоври на будистката религиозна архитектура, Луанг Прабанг е вписан в листата за културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Днес града е познат с повече от тридесет манастирски комплекси, които подържат мистичното усещане в района, с добре запазени колониални сгради  и шедьоври на традиционната лаоска архитектура. Обяд в типичен лаоски ресторант. След обяд обиколка на Луанг Прабанг включваща храма Ват Висун – бившата резиденция на главата на лаоските будисти, храма  Ват Сене –наричан още „Храма на 100 000 съкровища”, един от най-красивите храмове в Луанг Прабанг, украсен в охра и блестящо злато. Храмът Ват Сиенг Тхонг – главната светиня на Луанг Прабанг, построен при сливането на реките Меконг и Кхан. Привечер изкачване на храма Пху Си, от където ще се насладите на залеза на слънцето над река Меконг. Връщане в хотела. Нощувка.

8-ми ден: Луанг Прабанг –круиз по река Меконг - Пак Оу
Закуска. Целодневен тур до пещерите Пак Оу, известни като Пещерите на хилядите Буди. Ще пътуваме по горното течение на река Меконг с моторна лодка сред градини и гъста растителност. Първата ни спирка е селото  Банг Ксанк Хай, където ще можете да опитате и прочутото оризово вино, което се произвежда от местните жители. Когато пътя на реката започне да се стеснява и скалите буквално надвиснат над лодката ще стигнем до началната точка на пътуването ни. Следва изкачване към входа на свещенните пещери Пак Оу. Още до появата на будизма, в двете карстови пещери в подножието на хълма местните жители ходели да се покланят на духовете. В двете пещери  се съхраняват повече от 4000 статуи на Буда, събирани през вековете от местното население, като Буда е изобразяван в най-различни пози – проповед, покой, медитация и др. Размерите на статуите варират от 10 см до 3 метра. Всяко местно семейство, което отива до там на поклонение, оставя своя статуя на Буда. Обяд в типичен ресторант. На връщане ще спрем на десния бряг на реката, срещу Луанг Прабанг, за да се изкачим към близкото село Ксиенг Маен, известно с варените си морски водорасли и древни пагоди. Връщане в Луанг Прабанг, където ще имате възможност  да се потопите в цветния свят на пазара на местните традиционни храни. Той се отваря само след залез на пътя, който минава между Пху Си и старият Кралски дворец. Връщане в хотела. Нощувка.

9-ти ден: Луанг Прабанг
Ако се събудите преди зазоряване може да излезете на главната улица на Луанг Прабанг, за да видите невероятно шествие.С издигането на слънцето на хоризонта дълги редици от повече от 200 монаси, облечени в оранжеви роби,  се събират и подреждат в мълчаливо очакване на дарове от жителите на града. Закуска в хотела. След закуска посещение на Националния музей, разположен в Кралския дворец построен през 1904 год. В него е разположена интересна колекция от предмети, принадлежащи на Кралското семейство, както и високата 83 см златна статуя на Фра Банг –символ на кралството Лансанг от XIII век. Трансфер до летището за полет до Ханой. Кацане на летището в Ханой.Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

10-ти ден: Ханой
Закуска.Свободно време до обяд в Ханой. Обяд в хотела.След обяда начало на туристическата обиколка на града: Първата половина е посветена на посещение на някой от най-известните места в столицата на Виетнам.Минавайки пред внушителния мавзолей на Хо Ши Мин, ще влезем в парк, който някога е бил резиденция на генерал-губернатора на Индокитай, както и къщата, в която се помещава президента. Не  далеч от тук се намира и възхитителената Едноколонова пагода на Лотоса, "One Pillar Pagoda.", построена през 1049 год. Уникалният храм е построен на основите на една единствена каменна колона с диаметър 1.25 м. Идеята е била пагодата да наподобява цветето лотос. Пред нея се намира Пагодата Диен Ху и Храма на литературата, който е един от най-старите университети в Азия и датира от 1070 год. В сърцето на града се намира  и езерото Суорд  /Sword lake/. Легендите разказват, че именно от водите на това езеро владетелят Лю Тай То през 13 век получава магически меч, благодарение на който печели важна битка срещу китайската династия Минг. В памет на това чудо в средата на езерото има малък остров, на който е издигнат величествен монумент -Пагодата на костенурката /Хоан Кием/, който е и сред основните забележителности на града.  Денят ще завърши с около единочасово Куклено шоу във вода .Това шоу е единствено по рода си в света. Актьорите са дървени кукли, които разказват древни истории, адаптирани към съвременните житейски ситуации на базата на популярни традиционни легенди.Действието се развива на сцена във водата и не бива да се пропуска. Вечеря в типичен виетнамски ресторант. Нощувка в Ханой

11-ти ден: Ханой- Круиз в залива Халонг
Закуска. Денят е посветен на очарованието на залива Халонг /UNESCO/. Отпътуване от хотела в Ханой през областта на делтата на Червената река към залива Халонг, смятан от мнозина за „осмото чудо на света”. Попътна спирка в търговски център, известен с производството си на коприна, керамика и каменни скулптури.   Разходка с лодка из т. нар. Залив на спускащия се дракон, между многобройните зелени острови с тайнствени пещери и езера. Някои от островите са дом на цели плаваща селища на местни рибари, а прекрасната природа и плитките лазурни води на кроткото море галят погледа и предлагат спокойствие и отмора. Обяд – прясна морска храна на борда на кораба. Посещение на пещерите Райския дворец и Дау Го с ботаството от хиляди сталактити и сталагмити с различни цветове, форми и размери. Продължаваме  круиза между многобройни острови и островчета с различни имена на костенурка, каменно куче, купа, бойни петли и т.н. Вечеря и нощувка на борда на кораба.

12-ти ден: Залива Халонг-Хо Ши Мин
Закуска. Сутринта е посветена на атракциите в залива Халонг с невероятната му природа. След брънч на борда, след обяд се отправяме към летището на Ханой за полет до Хо Ши Мин /Сайгон/.Трансфер от летището до хотела в Сайгон. Вечеря в хотела. Нощувка.

13-ти ден: Хо Ши Мин- Виетконг
Закуска. Този ден е посветен на полудневно посещение на тунелите Ку Чи,  известният подземен град на Виетконг. Става дума за цяла мрежа от тунели на няколко нива, дълга общо около 200 километра. Входовете към нея са в покритата с тропическа гора местност Ку Чи, на около 70 км северозападно от някогашния Сайгон.Тунелите са останали непокътнати от бомбите и нападенията от страна на американските войски. Те са били първоначално построени по време на френската окупация, но по време на войната със САЩ  са били разработени. Някои съоръжения са направени достъпни за туристите. По време на посещението ще гледате документален филм, заснет от Виетконг. В следобедните часове, ще се върнем обратно към центъра на града за втората половина на деня.Обяд в типичен виетнамски ресторант. След обяд ще посетим Музея на останките от войната и площада, където се възражда колониалната епоха. Ще видим нео-готическата катедрала Нотр Дам, проектирана от Густав Айфел. Ще посетим и  най-свещенното даоистко място за поклонение на Чуа Нгок Хоанг и нефритената императорска пагода, чийто интериор, обзавеждане, декорации, и статуи са символи на властта и божествеността на императора. След това ще имаме свободно време за шопинг в оживения търговски район Донг Кхой, "The Rue Catinat" – пазара на  на френските  заселници и пазара Биг Бен Танх. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Сайгон.

14-ти ден: Круиз по река Меконг – Кан Тхо
Закуска. Целодневен тур по делтата на река Меконг с обяд на кораба. Рано сутринта отпътуване от хотела в посока Кай Бе, откъдето се предвижда разходка с лодка из оживения плаващ пазар с кипяща търговия по живописната делта на река Меконг, лъкатушийки между уникалната природна среда на каналите, овощни градини с тропически плодове и спокойни селца. Плаващите пазари предлагат всички видове плодове, зеленчуци и занаятчийски произведения около делтата. Ще пътуваме през колоритните и оживени канали на Тиен Гианг ( в южната част на Великата река Меконг) с моторна лодка, докато стигнем до брега,от където започва нашето пътуване през зеленината на делтата. Посещение на плантация за тропически плодове, където ще се запознаем с простия начин на живот на трудолюбивите фермери.В следобедните часове, ние ще отпътуваме за Кан Тхо. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка в Кан Тхо.

15-ти ден: Кан Тхо – Хо Ши Мин - Банкок
Закуска. На сутринта ще посетим Кан Тхо, аграрната столица на делтата на Меконг.Това е плодороден селскостопански регион, който се развива покрай лечебните води на голямата река. Трансфер до летището на Хо Ши Мин в късния след обяд за полет до Доха.

16-ти ден: Доха – София
Полет в ранните часове за България. Пристигане в София около обяд.

Пакетни цени:

 

На човек на пакет в двойна стая

От 2 до 10 туристи

3460 USD / 6315 лева

Над  10 туристи

3125 USD / 5704 лева

Доплащане за единично настаняване

1300  USD / 2373 лева

Цената включва:
3 нощувки със закуски и обеди в Тайланд /1 нощувка в Сукотай, 1 нощувка в Чианг Рай, 2 нощувки в Чианг Май/;
Туристическа програма в Банкок – Полегналия Буда, Златния Буда, Кралския дворец, Храма на Изумрудения Буда;
Туристическа програма в Сукотай-столицата на древен Сиам /ЮНЕСКО/ - Седящия Буда,Белия храм и други
Туристическа програма в Чанк Рай, посещение на Златния триъгълник - където се събират границите на 3-те държави – Лаос, Мианмар и Тайланд
Посещение на дресировъчен лагер на слонове в Чианг Май
3 нощувки със закуски и обеди в Лаос /1 нощувка във Виентян, 2 нощувки в Луанг Прабанг/;
Туристическа програма във Виентян  ;
Туристическа праграма в Луанг Прабанг с посещение на важните храмове около града;
Целодневен круиз по река Меконг с пощение на пещерите на Буда Пак Оу;
6 нощувки със закуски, обеди и вечери във Виетнам /2 нощувки в Ханой, 1 нощувка на борда на кораб, 2 нощувки в Сайгон, 1 нощувка в Кан Тхо/;
Туристическа програма в Ханой с посещение на куклено шоу на вода;
Двудневен круиз по залива Халонг;
Туристическа програма в Сайгон, посещение на тунелите Ку Чи и Виетконг;
Самолетен билет с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг Тайланд /Чианг Май/ - Лаос /Виентян/
Самолетен билет с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг Лаос /Луанг Прабанг/ - Виетнам /Ханой/
Самолетни билети с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг за вътрешните полети: Виентян – Луанг Прабанг и Хайной-Сайгон
Всички трансфери от и до летищата в съответните страни;
Транспорт с климатизиран автобус по време на туровете в страните;
Всички входни такси в посещаваните обекти по програмата;
Местен екскурзовод по време на туровете на английски език;
Водач – преводач на бълг. език по време на цялото пътуване при група над 10 човека.

Цената не включва:
Самолетен билет София – Банкок-Сайгон – София с Qatar Airways –цени от  370 евро /725 лева/ с включени летищни такси /225 евро/, подлежи на актуализация към момента на записване;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 25 лева;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 64 год. – 25 лева;
Доплащане за мед. застраховка с покритие – 25 000 евро – 30 лева;
виза за Лаос – 30 USD (полага се на място);
Еднократна виза за Виетнам - 60 USD, издава се предварително от посолството на Виетнам в София, цветна снимка с размери 4x6 см, направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;
виза за Тайланд – 30 EUR;
бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи- около 50 евро.
Застраховка Отмяна на пътуване /предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване/

Обявените цени са при курс на щатския долар – 1 USD = 1,82 лева. При драстично повишаване на курса цената се преизчислява.

Хотели по програмата:

Сукотай

LE CHARME SUKHOTHAI RESORT 3*** или подобен

Чианг Рай

WIANG INN HOTEL 4**** или подобен

Чианг Май

HOLIDAY GARDEN HOTEL & RESORT 3*** или подобен

Виентян

LANDMARK MEKONG RIVERSIDE  HOTEL 5***** или подобен

Луанг Прабанг

VILLA SANTI RESORT 4**** или подобен

Ханой

ROSALIZA 3*** или подобен

Круиз Халонг

JUNK DELUXE или подобен

Сайгон

VISSAI SAIGON 4**** или подобен

Кан Тхо

TTC HOTEL – PREMIUM CAN THO 4**** или подобен

Забележка: Категорията на хотелите в държавите по програмата не отговаря на европейската звездна категоризация. Препоръчително е, по възможност да се избира настаняване в хотели от 4 звезди нагоре.

Полетно разписание: 
СОФИЯ/ДОХА – 20:15 – 00:55 /14.10.17/
ДОХА/БАНКОК – 02:2012:40
ЧИАНГ МАЙ/БАНКОК – 06:55 – 08:15
БАНКОК/ВИЕНТЯН – 09:45 – 11:00

ЛУАНГ ПРАБАНГ/ХАНОЙ – 17:10 – 18:10
САЙГОН/ДОХА – 19:30 – 23:35
ДОХА/СОФИЯ – 07:05 – 12:05 /28.10.17/

Възможни са промени в полетното разписание на авиокомпаниите, за които агенцията не носи отговорност и се ангажира да уведоми своевременно туристите.

Aнулационни срокове и неустойки:
до 60 дни пред датата на отпътуване – глоба за самолетните билети, определена от авикомпанията;
от 60 до 30 дни преди отпътуване – неустойка 70 % от общата сума;
под 30 дни преди отпътуване – неустойка 100 % от общата сума.

Валута:
Виетнам -1 USD = 22658 VND (Виетнамси донг)
Тайланд - 1 USD = 36 THB (Тайландски бат)
Лаос - 1 USD = 8158 LAK (Лао Кип)

Часова разлика: спрямо България + 5 часа

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Програмата е индивидуална.
Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници за  определена дата.
Пакетните цени са калкулирани на база най-ниската тарифа на авиокомпанията.
Цената на самолетните билети може да се променя и се счита за потвърдена само при издаването им. При евентуална съществена промяна в цената им Туроператорът си запазва правото на промяна в пакетната цена със съответната разлика; 

Ако желаете можем да изготвим програмата за дати по ваш избор и с хотели по-висока категория.

Посолство на Република България в Ханой, Виетнам
Адрес: №5 Nui Truc str., Van Phuc Hanoi; P.O.Box 10
Тел.: +844 3845 2908
Факс: +844 3846 0856
Работно време на консулската служба: По - Пт, 9:00 -12:00 ч.
Е-mail: 
Embassy.Hanoi@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/vietnam

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Необходими документи: Задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца преди датата на отпътуване, попълване на формуляри и 8 актуални снимки с размер 4см/6 см.  За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители допълнително - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чиито родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За страните по маршрута се изискват визи. Туроператора не поема отговорност при отказ за издаване на виза; при отказ на виза таксата за услугата и цената на визата не се възстановяват; 
Няма санитарни, медицински ограничения, ваксини или специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страните по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
Туропера&

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:Свързани продукти