Категории
Намаления
Филтър
  • Видове транспорт
Търсене

ПАНАМА-РАЙСКИ ОСТРОВИ И ИНДИАНСКИ ОБИЧАИ

Туроператор: Самолет
Код на програма: Product P-51
Наличност:
ДА
Цена: 4,175.00 лв. с ДДС: 4,175.00 лв.
Този продукт има минимално к-во на поръчка 2

ПАНАМА-РАЙСКИ ОСТРОВИ И ИНДИАНСКИ ОБИЧАИ

Панама е евтин топъл и спокоен рай с хубава кухня, приятен климат, прелестно море и интересни плажове. Разположена между два океана тя е истинско предизвикателство за всеки, който обича приключенията и активния живот.

7 ДНИ/6 НОЩУВКИ

Индивидуална програма

1-ви ден: София – Панама Сити
Среща на летището в София за полет София-Мадрид-Панама сити с испанските авиолинии „Iberia Airlines”. Кацане в Панама на летище Токумен и посрещане от представител на агенцията партньор. Добре дошли в слънчевия и елегантен Панама Сити. Разположен на Панамския канал, днес градът е един от най-важните финансови и туристически центрове на континента, избран за Американска столица на културата. Градът е построен по времето на испанския губернатор Педро Ариас Давила през 1519 г. Архитектурата на града съчетава прекрасни модели на различни стилове, вплели се през вековете до днешния самобитен облик. Препоръчва се, при пристигане на излезете от дясната страна на изхода на летището, където ще Ви чака представител с табела с името Ви, за да Ви придружи до хотела в Панама Сити. Трансфера от летището до хотела е около 30 минути. Настаняване в хотел „Hilton Garden” 4* или подобен. Нощувка.

2-ри ден: Селището Ембера и Национален парк Чагрес
Закуска. Среща сутринта в лобито на хотела с местен водач за да започне Вашето приключение в национален парк Чагрес. Със своите 320 000 декара той е най-големият в Панама, който предпазва Панамския канал като вододел.По течението на реката могат да се видят редки птици малка синя и зелена чапла, голяма бяла чапла, корморани, тукани и зелени рибарчета. Ще научите за инцианците Ембера, за техните обичаи и връзка с природата. Плаването превежда през невъзмутимата тропическа природа, в цветна феерия и свежест, с причудливите звуци на животни и птици. Прекосява се езерото Алахуела, където са намерени и първите признаци за човешко присъствие по тези земи, датиращи от преди 11 000 години. Пристигайки в селото се потапяте в непроменена от 500 години насам атмосфера на музика, традиционни танци, индиански обичаи. Заедно с индиански водачи ще опознаете тайните на околната природа, ще научите за свойствата на билките и за някои от мистичните местни ритуали. Ще ви нагостят с типичен индиански обяд. А ако искате да боядисате тялото си в цветовете на местните с традиционното мастило „ягуа” те ще ви покажат как. Връщане в хотела в Панама сити. Нощувка.

3-ти ден: Архипелагът Сан Блас
Закуска. Онпътуване за летището за 30 минутен вътрешен полет до островите Сан Блас, където ще прекараме няколко невероятни дни като Робинзон Крузо./При вътрешния полет е разрешен само 12 кг багаж за всеки пътник. Останалия багаж ще Ви чака в Панама при завръщането. Моля, да ни уведомите предварително, за да се погрижим за това/. Островите Сан Блас са разположени по Карибския бряг на Панама. Архипелагът включва общо 370 острова, 49 от които се обитават от индианците куна. Те са смятани за потомци на индинаците кариби, които посрещнали Христофор Колумб. През 1950 г. индианците куна извоюват своята независимост и оттогава всички острови се намират под тяхно управление като независими провинции. Те са успели да съхранят повечето от своите древни обичаи и традиции, без да станат жертви на съвременния туризъм. Индианците Куна са известни с цветните си тъкани, наречени "мола", които те изработват с различни техники на апликация. Според древните поверия тези хора имат специална мисия да защитават луната от "дракона", който се опитва да я изяде понякога - лунното затъмнение. Жените носят яркоцветни поли и златни огърлици, гривни, обици на ушите, а често и на носа, както и черна линиятатуирана по дължината на носа им. Най-известните острови в архипелага са Ачутупу, Кагантутпи и Коко Бланко. Сан Блас е рай за почитателите на водолазното гмуркане и на гмуркането с шнорхел, тъй като архипелагът е обграден от едни от най-красивите рифове в света. Трудно е човек да намери петзвезден или четиризвезден хотел, и ще му се наложи да се задоволява само с най-необходимите неща. Вместо климатик, трябва да разчита на прохладния бриз, а големите, комфортни легла на изисканите хотели, са заменени с обикновен хамак. Красивият пейзаж и възможността човек да се слее с индианската общност и да поживее за малко извън цивилизацията са повече от незабравимо преживяване. При пристигането си в Плайон Чико ще бъдете посрещнати от Вашия местен домакин, който ще Ви придружи до една от островните къщички, която ще Ви бъде дом през следващите няколсо дни. Ще имате възможност да се запознаете с културата на индианците куна, да живеете като местните, да плувате и да се гмуркате в красивия архипелаг или да почивате на красивите бели пясъчни плажове. По време на престоя в Сан Блас са включени всички хранения /без напитки/ и две еднодневни екскурзии. Освен тях се предлагат и други допълнителни екскурзии на място.Настаняването е в Yandup Lodge – Плайон Чико.

4-ти ден: Сан Блас
Свободно време за почивка и плаж на прекрасния остров, допълнителни екскурзии по програмата и по желание като:
* Посещение на някои от най-екзотичните и  девствени плажове, разположени на различни острови Сан Блас.
* Шнорхелинг сред кораловите рифове на залива, наблюдаване на различни видове корали, тропически риби и морски звезди.
* Плаване с лодка  по островите, с посещение на  местните общности и запознаване с начина им на живот.

5-ти ден: Панама сити и Панамския канал
Закуска.Рано сутринта полет до Панама Сити и трансфер до хотела. Целодневен тур на Панама сити, Панамския канал и музея – около 6 часа с екскурзовод на английски език и обяд. Панамският канал е изкуствено прокопан канал, който пресича Панамския провлак в най-ниската му част на територията на Панама, свързва Тихия океан с Атлантическия океан и разделя Северна от Южна Америка. Обявен е за едно от Седемте чудесана модерния свят. Това е един от най-големите и трудни строителни проекти, чието прокопаване оказва значително влияние върху корабоплаването между двата океана, като елиминира необходимостта от изминаване на дългия и опасен път през Магелановия проток или нос Хорн. Съоръжен е с три системи от шлюзове. За едно денонощие се прекосява от 48 кораба.  По време на обиколката на града посещение на руините на Стара Панама, музея, ще се изкачим на кулата на катедралата, след това ще продължим по пътя в Каско Виехо. На това място са запазени красиви колониални сгради от времето на   Фердинанд дьо Лесепс и други френски архитекти, които безуспешно са опитвали да построят канал през Панама. В края на обиколката ще посетите Музея на Панамския канал. Тура продължава с посещение на шлюзовете Мирафлорес на Панамския канал, където можете да видите огромните кораби, преминаващи през него. Ще видите презентация за историята на Панамския канал и чудесата на инженеринговите работи  по време на неговото строителство. След обяд в местен ресторант тура продължава по Вие ще се насладите на обяд в местен ресторант. След това екскурзията продължава през територията на Панамския канал, включително град Балбоа, в последната част на зоната на канала. В края на деня завръщане в хотела. Нощувка в хотел Hilton Garden 4 *

6-ти ден: Панама – Мадрид
Закуска. Трансфер до летището за полет до България. Туристите се вземат от хотела 3 и половина часа преди полета. Полет до Мадрид. Тъй като няма удобна връзка за полет до България се налага нощувка в испанската столица. Трансфер до хотела. Нощувка.

7-ми ден: Мадрид – София
Закуска. Трансфер до летището за полет до София с АК България Еър. Пристигане в София след обяд.

Цена: 2130 евро на човек в двойна стая

Цената включва:
5 нощувки със закуски в хотели и къщи по програмата в Панама;
Всички местни такси за престой в Панама;
2 вечери в Сан Блас;
3 обяда – 1 в Панама и 2 в Сан Блас;
Вътрешен полет Панама Сити-Сан Блас и обратно;
Всички трансфери летище-хотел-летище по програмата;
Местни водачи и екскурзоводи по време на туровете;
Посещение на селището Ембера и Национален парк Чагрес;
Обиколка на стария град Панама с местен екскурзовод;
Посещение на Панамския канал, музея и град Билбоа с местен екскурзовод ;
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;

Цената не включва:
Местна държавна такса при напускане на Панама – 40 долара, заплаща се задължително;
Самолетен билет София – Панама- София;
Храни и напитки извън обявените в програмата;
Разходи от личен характер  и бакшиш;
Допълнителни екскурзии на място;
Застраховка Отмяна на пътуване /предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване/

Хотели по програмата:

Панама Сити

Хотел Hilton Garden 4* или подобен

Стандартна стая

Сан Блас

Yandup Lodge

Rustic cabin


Полезна информация за страната:
Националната парична единица е „балбоа”, която е равностойна на един американски долар.По принцип официалната валута е щатски долар. Не се препоръчва носенето на евро, тъй като не се намират много банки, в които го обменят.
Няма специални изисквания за визи и ваксини при пътуване в Панама за български граждани до 90 дни. Когато пътуват деца, при напускането на страната, ако то не е придружено от своите родители, се изисква акт за раждане.
Не е нужно да се декларират суми при влизане в страната, ако не надвишават 10 000 щатски долара.
Вносът на хранителни продукти е забранен.

Часова разлика: спрямо България - 8 часа

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, ТА има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на ТА или по имейл, както и в офисите. Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на ТА в писмен вид, както и в офисите. Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Програмата е индивидуална.
Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници за  определена дата.
Пакетните цени са калкулирани на база най-ниската тарифа на авиокомпанията.
Ако желаете можем да изготвим програмата за дати по ваш избор

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: Няма.
Начин на плащанедепозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Необходими документи: Задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.  За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чиито родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За страната няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страната, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ със ЗД „Евроинс“ АД  и номерът на застрахователната полица е: 03700100001051/08.10.2016.

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу: