Категории
Намаления
Филтър
  • Видове транспорт
Търсене

ПАНАМА-СКРИТАТА ПЕРЛА МЕЖДУ ДВА ОКЕАНА

Туроператор: Самолет
Код на програма: Product P-36
Наличност:
ДА
Цена: 5,047.00 лв. с ДДС: 5,047.00 лв.
Този продукт има минимално к-во на поръчка 2

ПАНАМА-СКРИТАТА ПЕРЛА МЕЖДУ ДВА ОКЕАНА

Панама е евтин топъл и спокоен рай с хубава кухня, приятен климат, прелестно море и интересни плажове. Разположена между два океана тя е истинско предизвикателство за всеки, който обича приключенията и активния живот.

11 ДНИ/10 НОЩУВКИ

Полети – всяка сряда от 25 октомври до 06.декември 2017

1-ви ден: София – Панама Сити
Среща на летището в София за полет София-Мадрид-Панама сити с испанските авиолинии „Iberia Airlines”. Кацане в Панама на летище Токумен и посрещане от представител на агенцията партньор. Добре дошли в слънчевия и елегантен Панама Сити. Разположен на Панамския канал, днес градът е един от най-важните финансови и туристически центрове на континента, избран за Американска столица на културата. Градът е построен по времето на испанския губернатор Педро Ариас Давила през 1519 г. Архитектурата на града съчетава прекрасни модели на различни стилове, вплели се през вековете до днешния самобитен облик. Препоръчва се, при пристигане на излезете от дясната страна на изхода на летището, където ще Ви чака представител с табела с името Ви, за да Ви придружи до хотела в Панама Сити. Трансфера от летището до хотела е около 30 минути. Настаняване в хотел „Double Tree” или подобен. Вечеря.Нощувка.

2-ри ден: Архипелагът Сан Блас
Закуска. Онпътуване за летището за 30 минутен вътрешен полет до островите Сан Блас, където ще прекараме няколко невероятни дни като Робинзон Крузо. /При вътрешния полет е разрешен само 12 кг багаж за всеки пътник. Останалия багаж ще Ви чака в Панама при завръщането. Моля, да ни уведомите предварително, за да се погрижим за това/.  Островите Сан Блас са разположени по Карибския бряг на Панама. Архипелагът включва общо 370 острова, 49 от които се обитават от индианците куна. Те са смятани за потомци на индинаците кариби, които посрещнали Христофор Колумб. През 1950 г. индианците куна извоюват своята независимост и оттогава всички острови се намират под тяхно управление като независими провинции. Те са успели да съхранят повечето от своите древни обичаи и традиции, без да станат жертви на съвременния туризъм. Индианците Куна са известни с цветните си тъкани, наречени "мола", които те изработват с различни техники на апликация. Според древните поверия тези хора имат специална мисия да защитават луната от "дракона", който се опитва да я изяде понякога - лунното затъмнение. Жените носят яркоцветни поли и златни огърлици, гривни, обици на ушите, а често и на носа, както и черна линиятатуирана по дължината на носа им. Най-известните острови в архипелага са Ачутупу, Кагантутпи и Коко Бланко. Сан Блас е рай за почитателите на водолазното гмуркане и на гмуркането с шнорхел, тъй като архипелагът е обграден от едни от най-красивите рифове в света. Трудно е човек да намери петзвезден или четиризвезден хотел, и ще му се наложи да се задоволява само с най-необходимите неща. Вместо климатик, трябва да разчита на прохладния бриз, а големите, комфортни легла на изисканите хотели, са заменени с обикновен хамак. Красивият пейзаж и възможността човек да се слее с индианската общност и да поживее за малко извън цивилизацията са повече от незабравимо преживяване. При пристигането си в Плайон Чико ще бъдете посрещнати от Вашия местен домакин, който ще Ви придружи до една от островните къщички, която ще Ви бъде дом през следващите няколко дни. Ще имате възможност да се запознаете с културата на индианците куна, да живеете като местните, да плувате и да се гмуркате в красивия архипелаг или да почивате на красивите бели пясъчни плажове. По време на престоя в Сан Блас са включени всички хранения /без напитки/ и две еднодневни екскурзии. Освен тях се предлагат и други допълнителни екскурзии на място.Настаняването е в Yandup Lodge – Плайон Чико.

3-ти – 4-ти ден: Сан Блас
Свободно време за почивка и плаж на прекрасния остров, допълнителни екскурзии по програмата и по желание като:
* Посещение на някои от най-екзотичните и  девствени плажове, разположени на различни острови Сан Блас.
* Шнорхелинг сред кораловите рифове на залива, наблюдаване на различни видове корали, тропически риби и морски звезди.
* Плаване с лодка  по островите, с посещение на  местните общности и запознаване с начина им на живот.

5-ти ден:Селището Ембера и Национален парк Чагрес
Закуска. Среща сутринта в лобито на хотела с местен водач за да започне Вашето приключение в национален парк Чагрес. Със своите 320 000 декара той е най-големият в Панама, който предпазва Панамския канал като вододел.По течението на реката могат да се видят редки птици малка синя и зелена чапла, голяма бяла чапла, корморани, тукани и зелени рибарчета. Ще научите за инцианците Ембера, за техните обичаи и връзка с природата. Плаването превежда през невъзмутимата тропическа природа, в цветна феерия и свежест, с причудливите звуци на животни и птици. Прекосява се езерото Алахуела, където са намерени и първите признаци за човешко присъствие по тези земи, датиращи от преди 11 000 години. Пристигайки в селото се потапяте в непроменена от 500 години насам атмосфера на музика, традиционни танци, индиански обичаи. Заедно с индиански водачи ще опознаете тайните на околната природа, ще научите за свойствата на билките и за някои от мистичните местни ритуали. Ще ви нагостят с типичен индиански обяд. А ако искате да боядисате тялото си в цветовете на местните с традиционното мастило „ягуа” те ще ви покажат как. Връщане в хотела в Панама сити. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Бокас дел Торо
Закуска. Следва трансфер до летището за полет до архипелага Бокас дел Торо. Пристигане в столицата Бокас Сити на остров Колон и настаняване в хотел „Плайа Тортуга”. Романтика, изящни плажове и кристално чисто море – в този вълшебен карибски рай се потопя всеки, стъпил на екзотичния Бокас дел Торо. Архипелагът се намира само на 32 км от границата с Коста Рика и се състои от шест прелестни острови и многобройни малки и необитаеми островчета.  Природата тук е наистина забележителна. Островите са покрити с гъсти джунгли, които водят към прекрасни девствени плажове, изпръстени с тръстика и мангрови дървета. Под кристалната нежна вода ви очакват безброй уникално красиви видове тропически риби и вълнуващи подводни приключения. Освен гмуркане, районът същевременно предоставя отлични условия за сърф, шнорхелинг, каякинг и др. Една от най-големите забележителности е Националният морски парк Бастиментос, известен като най-старият в Панама. Макар че Бокас е една от най-големите туристически дестинации в Панама, градчето е успяло да съхрани своята уникална автентичност. Липсата на луксозни мега хотели и шикозни комплекси е допринесла да се съхрани уникалната атмосфера и идиличната красота на архипелага. Останалата част от деня е свободна за самостоятелно изследване на това прекрасно място, почивка, плаж или за факултативни екскурзии на място.Нощувка.

7-ми ден: Национален парк Бастиментос
Закуска. Среща с местния водач. Денят е посветен на обиколка с лодка из красивия архипелаг и посещение на най-стария природен парк в Панама. Ще видите по-голямата част от крадивите острови на Бокас. Националният парк е първият морски парк Панама, основан през 1988 година. Под закрила са поставени 13 226 хектара земя и море. Той е известен най-вече с две прекрасни островчета Cayos Zapatillas , които имат фантастични възможности за  шнорхелинг и гмуркане. Островите са живописни, покрити с плажове с бял пясък и тропическа гора. Има коралови градини и подводни пещери, които са популярни места за шнорхелинг и гмуркане. Коралът тук е доста добре запазен и е дом на голямо разнообразие от риба – някои изследователи твърдят, че има над 200 вида. Други морски животни, които се срещат тук включват акула, различни видове омари, както и кожеста и ястребоклюна морска костенурка. Поради капризния характер на времето и океана на това място е добре да се посещава с опитен местен придружител. Връщане в хотела. Нощувка.

8-ми ден: Бокас дел Торо
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж в Бокас дел Торо с възможност за допълнителни екскурзии на място – Шнорхелинг турове, гмуркане, екскурзии за опознаване на местните общности, шоколадови турове. Нощувка.

9-ти ден: Панама Сити
Закуска. Връщане в Панама сити и трансфер до хотела. След обяда ще бъде свободен за изследване на града или за релаксация. Имате възможност самостоятелно да се разходите из този великолепен град и да изберете сувенири. По желание може да изберете тур с местен водач из Стария квартал. Началото е при паметника на Френските предприемачи, дали начало на строежа на Канала. Следват Las Bovedas – буквално “Сводовете”, изключително красиво място, излизащо директно на Тихия океан, църквата Santo Domingo, музея на канала, националния театър, президентския дворец, величествената катедрала и кокетния площад, интересни църкви, паметници. Разходката по красивите колониални улици отвежда до хълма Анкон, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град и известния Мост на Америките. Вечерта може да завършите с фолклорно шоу. Нощувка.

10-ти ден: Панама – Мадрид
Закуска. Трансфер до летището за полет до България. Туристите се вземат от хотела 3 и половина часа преди полета. Полет до Мадрид. Тъй като няма удобна връзка за полет до България се налага нощувка в испанската столица. Трансфер до хотела. Нощувка.

11-ти ден: Мадрид – София
Закуска. Трансфер до летището за полет до София с АК България Еър. Пристигане в София след обяд.

Цена: 2575 евро на човек в двойна стая

Доплащане за единично настаняване – 745 евро

Цената включва:
9 нощувки със закуски в хотели и къщи по програмата в Панама;
Всички местни такси за престой в Панама;
4 вечери – 1 в Панама сити и 3 в Сан Блас;
3 обяда в Сан Блас;
Вътрешен полет Панама Сити-Сан Блас и обратно;
Вътрешен полет Панама Сити – Бокас дел Торо и обратно;
Всички трансфери летище-хотел-летище по програмата;
Местни водачи и екскурзоводи по време на туровете;
Посещение на селището Ембера и Национален парк Чагрес;
Обиколка с лодка из архипелага Бокас дел Торо;
Посещение на Национален парк Бастиментос;
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
Водач от агенцията при 15 записани туристи

Цената не включва:
Местна държавна такса при напускане на Панама – 40 долара, заплаща се задължително;
Самолетен билет София – Панама- София -660 евро, в включени такси 450 евро и чекиран багаж /цената е ориентировъчна и подлежи на препотвърждение при закупуване на билета/;
1 нощувка в Мадрид;
Трансфер летище – хотел- летище в Мадрид – 45 евро;
Храни и напитки извън обявените в програмата;
Разходи от личен характер;
Допълнителни екскурзии на място;
Застраховка Отмяна на пътуване /предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване/

Хотели по програмата:

Панама Сити

Хотел Double Tree или подобен

Стандартна стая

Сан Блас

Yandup Lodge

Rustic cabin

Бокас дел Торо

Хотел Playa Tortuga

Джуниор суит


Полезна информация за страната:
Националната парична единица е „балбоа”, която е равностойна на един американски долар.По принцип официалната валута е щатски долар. Не се препоръчва носенето на евро, тъй като не се намират много банки, в които го обменят.
Няма специални изисквания за визи и ваксини при пътуване в Панама за български граждани до 90 дни. Когато пътуват деца, при напускането на страната, ако то не е придружено от своите родители, се изисква акт за раждане.
Не е нужно да се декларират суми при влизане в страната, ако не надвишават 10 000 щатски долара.
Вносът на хранителни продукти е забранен.

Часова разлика: спрямо България - 8 часа

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, ТА има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на ТА или по имейл, както и в офисите. Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на ТА в писмен вид, както и в офисите. Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Програмата е индивидуална.
Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници за  определена дата.
Пакетните цени са калкулирани на база най-ниската тарифа на авиокомпанията.
Ако желаете можем да изготвим програмата за дати по ваш избор

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: Няма.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Необходими документи: Задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.  За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чиито родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За страната няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страната, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ с „Групама Застраховане“ ЕАД и номера на застрахователната полица е: 7500170000566.

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу: