Категории
Намаления

ПОЧИВКА В БАЛИ – ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ

Туроператор: Самолет
Код на програма: Product P-30
Наличност:
ДА
Цена: 3,234.00 лв. с ДДС: 3,234.00 лв.
Този продукт има минимално к-во на поръчка 2

БАЛИ – ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ

Почивка в Беноа/Нуса Дуа с посещение на най-известните места
10 дни/7 нощувки


Полетите се осъществяват целогодишно всяка Сряда и Петък

1-ви ден: София-Бали
Среща на летище София за полет с Qatar Airways  до Доха. Пристигане в Доха и прекачване за полет до Денпасар – остров Бали.

2-ри ден: Бали – Денпасар-Убуд
Кацане в в Денпасар на остров Бали. Посрещане от местен представител на фирмата партньор и трансфер до Убуд. Убуд е град, в които културните събития свързани с изкуство, музика, танци и литература живеят от векове насам. Разположен е в централната част на атрактивния остров. Преди векове в продължение на 100 г. той е бил „царски град”. Местните владетели се наричат Джокорда или Агунг и до ден днешен техните потомци обитават дворците на предшествениците си. Градът има уникаланартистична и елитарна атмосфера, като същевременно е заобиколен от красива природа , тучни оризища, малки селца и доста художествени и занаятчийски центрове. Настаняване в хотел „The Lokha” 4* /или подобен/ след 15:00 часа. Нощувка.

3-ти ден: Убуд- Сангех- Менгви- Таман Аюм- Танах Лот
Закуска. Свободно време за почивка след полета и аклиматизация. След обяда –Полудневен дневен тур до храма Танах Лот с местен екскурзовод /около 4 часа, включен в цената/.Това място е задължително да се посети на Бали. Първата ни спирка е в свещенната гора на маймуните Сангех, обитаващи със стотици мястото, за да пазят храма от злите духове. Нашето пътуване продължава към кралския храм Пура Таман Аюм, който се издига сред красиви градини в Менгви и е построен в началото на 17 век за принца на Табанан. Накрая ще достигнем до бреговата ивица при величествения храм Танах Лот за невероятния залез, който може да се види на това място. Древният индуски храм е построен на върха на една оголена скала, издигаща се в близост до брега, насред непрестанния плясък на вълните. Именно подари това е наречен Танах Лот – „Земя в средата на океана“.Според легендата за Танах Лот, Данг Хианг Нирарта, първосвещеник от царството Маджапахид в Източна Ява, пристига в Бали през 1489 г., за да разпространява индуизма. Достигайки красивата местност той създава култ в чест на бога на морето. Нирарта започва да проповядва своите учения на местните, но се сблъсква с неодобрение от страна на главния в селото и скоро висшият свещенослужител е прогонен. Нирарта обаче не се отказва. Той премества във водата огромната скала, която използва за медитация, а в основата й се появяват множество змии – пазителите на святото място. Вождът признава могъщите сили на Нирарта и обещава своята вярност. Преди да потегли, свещеникът дарява своя свят кинжал, който днес може да бъде видян сред посветените вещи в царския дворец Кедири. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Убуд - Денпасар
Закуска. Свободно време за почивка и плаж илипо желание /срещу заплащане/ - Сити Тур на Денпасар с посещение на традиционен пазар,  храма Пура Джагатната,музея на Бали, монумента Байра Сандхи –символизиращ  борбите на народа на Бали срещу холандската колонизация /входните такси в обектите са включени/. Свободно време за почивка и плаж. Нощувка.

5-ти ден: Батубулан- Тегалаланг – Себату – Кинтамани- планината Батур- Гоа Гаях – Мас – Батуан – Беноа/Нуса Дуа
Закуска. Целодневна програма до митичния вулкан /включена в цената/. В 09:00 часа потегляме от хотела за посещение на величествения вулкан. Пътуването ни ще ни отведе първо до Батубулан, където ще може на де насладите на старинният танц Баронг. Този танц изобразява сцена от Махабхарата, в която Сухадева постига безсмъртие.Баронг е митологично животно, достатъчно могъщо, за да помогне на Сухадева да победи злата вещица Рангда.Пътешествието ни продължава към Тегалаланг, една от най-красивите оризови тераси и към Себату, свещенният воден храм.Ще пътуваме към Кинтамани, за да се възхитим на невероятната панорама над кратера на вулкана в планината Батур и езерото Батур. Следва обяд в местен ресторант. След обяда ще посетим пещерата на слона Гоа Гаях от 11 век.Легендата разказва, че Гоа Гаях е служела за светилище на хиндуистки свещеници, които са изкопали пещерата изцяло с ръце.По обратния път ще минем през серището Мас, известно със своите изящни дърворезби, където ще може да наблюдавате местните как моделират дървото и създават своите невероятни произведения. Обиколката ще завърши с посещение на селището Батуан, известно с особен вид живопис, която може да се види в многобройните галерии. Трансфер до южната част на острова и настаняване в в избрания хотел в Беноа/или Нуса Дуа. Свободно време за почивка. Нощувка.

6-ти ден: Беноа/Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или участие в допълнителни екскурзии: опознавателни, приключенски, круизи.

7-ми ден: Беноа/Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или участие в допълнителни екскурзии: опознавателни, приключенски, круизи.

8-ти ден: Беноа/Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или участие в допълнителни екскурзии: опознавателни, приключенски, круизи.

9-ти ден: Бали-София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в Денпасар за обратен полет. Междинно кацане за прекачване на полет в Доха. Пристигане на летище София.

Пакетни цени:

На човек на пакет в двойна стая настаняване в Беноа

Доплащане за единично настаняване

 1650 eвро/3234 лева 

350 евро/686 лева

На човек на пакет в двойна стая настаняване в Нуса Дуа

 

1780 евро/3489 лева

450 евро/882 лева


Цената включва:
Самолетен билет София- Доха- Денпасар /Бали/- Доха - София;
Летищни такси  280 евро към 05.11.2016г;
Чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж 7 кг;
Трансфери летище-хотел-летище;
7 нощувки със закуски на остров Бали;
Полудневен тур до Сангех- Менгви- Таман Аюм- Танах Лот ;
Целодневен тур до вулкана с включен обяд - Батубулан- Тегалаланг – Себату – Кинтамани- планината Батур- Гоа Гаях – Мас – Батуан;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с асистанс;
Инфопакет с полезна информация;
Водач от агенцията при минимум 15 записани туристи

Забележки:Цената е калкулирана при минимален брой 15 записани туристи. При по-малка бройка цената се променя с доплащане.
Полетната информация се актуализира при потвърждение на групата. Възможно е да има промени в нея за дните на пътуване в началото и края на програмата.

Цената не включва:
Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание;
Медицинска застраховка за лица над 64 год. – /лица над 75 год. не се застраховат/;
Вечери в хотелите – 3 вечери в Убуд – 105 щатски долара; 4 вечери в Нуса Дуа – 180 щатски долара;
Разходи от личен характер
Застраховка Отмяна на пътуване /предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване/

Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при минимум 10 записани туристи, като посочените цени са калкулирани за тази бройка. При по-малка бройка е възможно повишение на цената. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в предварително в България, тъй като са свързани с предварителни резервации.

Хотели по програмата:

Локация

Хотел

Вид стая

Убуд

The Lokha 4*

Суита

Беноа

Grand Mirage 4*

Делукс стая изглед градина

Нуса Дуа

Nusa Dua Beach 5*

Делукс стая


Възможни допълнителни екскурзии по програмата: На практика възможностите в този район са почти неограничени. По-долу ще изброим някои от екскурзиите и приключенията за свободното време. Ако имате и други желания –споделете ги!

♦ Полудневен тур след обяд до храма Улувату – един от красивите храмове разположен на 200 фута висока скала с прекрасна гледка към Индийския океан. Ще наблюдавате красив залез, докато гледате традиционен танц „Кечак”. Вечерта ще завърши с вечеря с морски деликатеси на плажа Джимбаран- Цена 50 долара
Целодневен тур –Панорама на остров Бали с включен обяд. По време на тура ще посетим местен пазар за подправки, зеленчуци и цветя в Кандикунинг, храма на водните богове Пура Улу Дану Братан, по пътя ще се имате възможност да нидите красивите гледки към 2 планински езера в Бедугул, кратка спирка при водопада Мундук. Пристигане на северния бряг в Ловина, известен с тъмния си пясък. Обяд в ресторант на плажа, след обяда посещение на горещите извори в Банджар, обградени от красива и буйна разстителност. Връщане в хотела по път, минаващ през места с непокътната, девствена природа и традиционни селца – Цена 60 щатски долара
♦ Сафари в Бали екзотично сафари в тропическите гори на Bedugul Бали, посещение на оризови тераси, горещите извори Ангсри, езерата Буян и Тамблиджан, храма Улундану, забавен офроуд през балийската джунгла - тура включва, джип с шофьор, обяд в местен ресторант, застраховка и всички входни такси – Цена 100 щатски долара
♦ Бали Хай Риф Круиз – Целодневен круиз до остров Нуса Лембонган с включени: трансфер, пълното използване на понтонни съоръжения, включително една вълнуваща 35 м водна пързалка и подводна камера за гледане,оборудване за шнорхелинг и инструкции за наблюдение на красиви коралови рифове, посещение на селце на брега с екскурзовод, неограничено ползване на Banana boat, обяд на бюфет на борда, чай и снакс, застраховка - Цена 110 щатски долара, деца до 14 год. – 75 щатски долара.
♦ Бали Хай Круиз – Целодневен круиз с луксозен катамаран до остров Нуса Пенида с включени: трансфер, тропическо барбекю на плажа, чай и снаксове и разхладителни напитки на борда, плажна кърпа,  оборудване за шнорхелинг и инструкци, посещение на селце на брега с екскурзовод, застраховка – Цена 120 щатски долара, деца до 14 год. – 90 щатски долара
Препоръчан! Целодневен круиз 3 острова, с посещение на 3-те островчета Нуса Пенида, Нуса Лембонган и Нуса Ценинган. Круиза включва: южния бряг на Нуса Penida с 300 футови високи крайбрежни скали,посещение на девствения Crystal Bay, шнорхелинг, плуване или проучване на девствени плажове,преминаване през ефектния канал между островите Ценинган и Лембонган, посещение на селце на някои от островите, посещение на морски парк Lembongan Bay и Bali Hai Круз Beach Club, пикник на кораба или на остров, застраховка – Цена 110 щатски долара, деца до 14 год. – 75 щатски долара
♦ Гмуркане в Нуса Дуа, Нуса Пенида или Нуса Лембонган –Цени от 65 щатски долара
♦ Приключение на борда на подводницата „Одисей” в залива Амук, включва 45 минутно плаване с подводницата, трансфери, напитка за добре дошли, обяд-барбекю, кафе, чай, минерална вода, застраховка – Цена 95 щатски долара, деца до 12 год. – 65 щатски долара
♦ Приключение под водата, подводен тур тип разходка със свободен поток на чист въздух,прекрасна възможност за директен контакт с екзотичния подводен свят. Можете да дишате лесно и свободно във водата чрез специален шлем, в същото време, ще се насладите на приключенията си, да откриете пъстър подводен свят, да докоснете пъстри риби и да видите красиви корали. Тура включва: 30 минутна подводна разходка, необходимото оборудване, трансфер, обяд, инструктор и подробни инструкции, използването на хавлии, съблекални, бани с душове, мед.застраховка – Цена 85 щатски долара, деца до 11 год. – 70 щатски долара
♦ Подводен тур разходка на остров Нуса Лембонган. Невероятно приключение, което съчетава в себе си много морски компоненти. Предлага се в 3 варианта – Препоръчан!-Пакет „Морска звезда” – включва трандфер, застраховка, разходка по морското дъно, подводна снимка, шнорхелинг, каяк и Banana Boat, напитка за добре дошли, обяд, екскурзия в селце, хавлия и душ, сувенир- Цена 140 щатски долара, деца до 11 год. – 120 щатски долара
Вариант „Марина Тур” без напитка, сувенир, екскурзия до селце и снимката е по имейл – Цена 110 щатски долара, деца до 11 год. – 95 щатски долара
Един ден на остров Ява и  Джогякарта - Посрещане на летището с местен  водач и отпътуване за Магеланг  за посещение  на храма Боробудур, едно от най-големите чудеса на света. Храма се състои от 10  стъпаловидни каменни тераси, всяка следваща е по-малка нагоре, завършваща навърха с  около 40  метра висока статуя - Голямата Ступа. Построен е  между 750 и 850 г. Ансамблите на храма от каменни релефи представят историята на будистката доктрина Махаяна, както и предоставят ценна информация за живота по тези места през 8 и 9 век. Скоро след като е завършен Боробудур е бил изоставен и е открит едва през 1815 г. През последните години е реставриран със средства на ЮНЕСКО. Връщане към Джогякарта за обиколка в центъра на града:  Султанския дворец с типичната яванска архитектура, Водния замък Таман Сари и неговата градина, която е била място за почивка на кралското семейство. Ще посетим птичия пазар, фабрика за батик  и работилница за сребърни изделия. Обяд в местен ресторант. След обяда се отправяме към индуския храм Прамбанан, един комплекс от храмове, построен 9-ти век сред зелени оризови полета и кръсива природа. Сред високите остри постройки се отличават трите главни храма, посветени на индуската троица: Брама, Вишну и Шива. Отпътуване към летището за полет до Денпасар на остров Бали. Цена – 150 щатски долара.
В цената е включена обиколката, трансфери, местен екскурзовод, обяд в местен ресторант, минерална вода, всички входни такси, традиционен венец от жасмин за „добре дошли”.
В цената не е включен самолетен билет Бали- Джогякарта-Бали- около 145 щатски долара/подлежи на препотвърждение при записване за тура/.Минимален брой участници – 10 човека.

Полетно разписание:
Denpasar-Jogyakarta  :  GA 251  DPS -JOG   07:00-07:40  
Jogyakarta-Denpasar  :  GA 254  JOG -DPS   20:30-22:50

Валута: Индонезийска рупия /IDR/
1 лев – 7292 индонезийски рупии
Препоръчително е да сте снабдени с щатски долари, тъй като те се приемат най-лесно в страната.

Митнически изисквания: Безмитно се внасят предмети за лична употреба, чиято стойност не надвишава 250 щ.д., 200 цигари, 50 пури, 1 литър алкохол и т.н.Забранени за внос са всякакъв вид оръжия, наркотици, експлозиви, радиостанции, цветни фотокопирни машини, порнографски материали, книги на китайски език, китайски лекарства. За внос на наркотици се предвиждат изключително строги наказания, в отделни случаи се стига и до смъртни присъди.Филми, видеокасети и дискове следва да бъдат представени за проверка.Задължително се декларират вносът и износът на повече от 5 000 000 индонезийски рупии.

Часова разлика: спрямо България + 6 часа

Посолство на Република България в Джакарта, Индонезия
Адрес: Jakarta 10310, 34-36, Jalan Imam Bonjol
Тел.: +62 21 390 40 48; +62 21 391 31 30
Тел./факс: +62 21 390 40 49
Работно време: По - Пт, 9.30 – 17.00 ч.

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, ТА има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на ТА или по имейл, както и в офисите. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на ТА в писмен вид, както и в офисите. Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Програмата е индивидуална.
Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници за  определена дата.
Пакетните цени са калкулирани на база най-ниската тарифа на авиокомпанията.
Ако желаете можем да изготвим програмата за дати по ваш избор

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащанедепозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Необходими документи: Задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.  За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чиито родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За страната няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страната, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“ с „Групама Застраховане“ ЕАД и номера на застрахователната полица е: 7500170000566.

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:Свързани продукти