Категории

Икономични ваканции

Икономичните ваканции – изкуството да почиваш добре с по-малко средства

Вероятно всяка година планирате семейна или друга ваканция, за която всеки месец заделяте от месечния си бюджет. Последните години кризата не позволява заделяне на средства, и някои семейства се лишават или от ваканция или от някои други удоволствия. Ние сме ви подготвили няколко съвета, благодарение на които ваканцията няма да ви струва цяло състояние.

- Когато започнете планирането на почивката и дестинацията не се насочвайте към местата които са Мека за туристите. Обикновено цените там са неоснователно завишени и една семейна ваканция би ви коствала доста сериозни средства. По света съществуват много красиви места, които наистина трябва да се посетят. Факта че няма да похарчите десетки хиляди за почивката си съвсем не означава, че местата които ще видите и емоциите които ще изпитате не струват много повече.

-  Ако искате да спестите още малко средства не предприемайте пътуване в пика на сезона. Първо, за където и да пътувате трафика ще бъде ужасен и цените допълнително завишени. В такъв случай рискувате да се върнете не отпочинали, а доста изнервени от ваканцията си. Освен това допълнителното оскъпяване на хранителните продукти услуги вероятно ще изчерпа бюджета ви предварително, и нищо чудно да се наложи принудително прекратяване на почивката.

-  Когато се подготвяте за път, ако възнамерявате да пътувате със собствения си автомобил освен багажа вземете и някаква храна. Ако отивате в друга държава, е много вероятно кухнята там да не ви допадне, а на децата ви още по – малко. В този случай ще плащате за храна която не консумирате. И ще си останете гладни.

-  Крайпътните заведения са „на всеки километър“, но цените там са баснословни…Вместо да спирате в някое подобно заведение просто в къщи пригответе сандвичи и когато решите да спрете за почивка изберете приятно място, нахранете се спокойно и продължете пътуването си.

-  Когато правите резервация за хотел винаги го правете няколко месеца предварително. Цената която ще заплатите обикновено е около 20 – 35 % по – ниска от тази която бихте заплатили в седмицата в която тръгвате на път. От друга страна ще бъдете сигурни, че местата ви са осигурени.

-  Когато планирате морска ваканция в чужбина с ограничен бюджет и деца, избягвайте скъпите хотели. Можете спокойно да се настаните в помещения хотелски тип, които предлагат и малък кухненски бокс за приготвяне на храна. Така храната, която консумирате може да си набавите от супермаркета или ако е на близко разстояние, да си носите от къщи. Разбира се винаги може да си позволите няколко вечери да посетите месно заведение и да се запознаете с националната кухня.

-  Предприемайте организирани почивки само и единствено, ако не можете да си осигурите таква със собствен транспорт. Той дава много повече възможности за мобилност и проучване на територията, на която се намирате. Ако все пак желаете да Ви бъде организиран транспорта, проучете много добре мястото и условията, които то предлага.

-  Ако сте се насочили към екзотични дестинации, свързани със самолет, то за да Ви излезе по евтино най-добре трябва да се ориентирате към покупка на „ранни записвания”. Трябва да знаете, че тези предложение най-често се изчерпват месеци преди пътуването и ще трябва да планирате от рано отпуската си. Друг вариант е да изчакате оферта „в последната минута”, тогава цените са много по-ниски от редовните. Тези оферти обаче са въпрос на шанс и при тях рискувате да не се доберете до места за желаната дестинация.

-  Никога не избирайте възможно „най-ниската цена” на всяка цена. Понякога подозрително ниските цени крият множество капани, с които е възможно да провалите почивката си и да похарчите без резултат трудно спестените средства. Преди да изберете е добре да се информирате за средните цени на предлаганите почивки подобни на тази, която сте избрали.

Това са няколко съвета, които биха ви спестили почти половината от средствата необходими за почивката на семейството ви, като все пак си осигурите една прилично пребиваване и приятни емоции.

Делта Турс БГ има специално предлагане на такива оферти за икономични ваканции, съобразени със съотношението цена-качество. Тези оферти се проверяват щателно от нас, преди да бъдат предложени на нашите клиенти.

 

Подреждане по:
Показване:
Показване: Списък Икони
 • ПОЧИВКИ В ЧЕРНА ГОРА -СУТОМОРЕ, ХОТЕЛ "KORALI" 2018
  Програма: София-Сутоморе-Будва-Котор-Бар-Шкодренскo езеро-Дубровник-Подгорица-София Ако някога сте си задавали въпроса съществува ли държава, обявена за екологичен резерват, то бъдете сигурни, че имате основание да питате. През 1991 г. за такава бе обявена една малка страна, с площ 13 812 кв. км...
  585.00 лв. с ДДС: 585.00 лв.
  Базирано на 6 коментара.
 • EКСКУРЗИЯ ДО БЕЛИЯТ ОСТРОВ ЛЕФКАДА 2018
  ЛЕФКАДА Е ЕДНО НЕЗАБРАВИМО ПРЕЖИВЯВАНЕ! КАНИМ ВИ НА ЕДИН ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ, БЕЛИ СКАЛИ И ДЪЛГИ ПЯСЪЧНИ ПЛАЖОВЕ, МАЛКИ И ПО-ГОЛЕМИ ОСТРОВИ, ПРЕКРАСНИ ЗАЛИВИ И КИТНИ СЕЛИЩА. ПРОГРАМА: СОФИЯ-ЛЕФКАДА-ПРЕВЕЗА-СОФИЯ 5 дни/3 нощувки ДАТИ:  20/09/2018 - 24/09/2018 1&ndash..
  219.00 лв. с ДДС: 219.00 лв.