Категории
Филтър
  • Видове транспорт
Търсене

Приключения

Приключения или да достигнеш границата на възможностите си, да преодолееш страха, да почувстваш свободата...

Ако търсите нови приключения, ако спортът заема важна част от ежедневието ви, ако почивката за вас е свързана с движение, покоряване на високи върхове и нови територии, България ще ви се стори изключително атрактивна.България бе обявена за една от най-атрактивните страни за приключенски туризъм в света. Страната ни е класирана от Асоциацията за приключенски туризъм на САЩ на престижното 6-то място в категорията на развиващите се дестинации.

Думата „приключение на български език произхожда от глагола "приключвам" и има смисъл на нещо – някакво начинание, пътешествие, мисия, ангажимент, – което след много перипетии, затруднения, усложнения и пречки най-после приключва и то по правило благополучно.

Приключението се отнася за такива дейности в туризма, които са свързани със свръхдоза адреналин.

Да достигнеш до границите на способностите си. Да бягаш, да караш колело по асфалт и планински терен, да се катериш и спускаш, да плуваш, да стреляш с лък и да се ориентираш по 210-километров маршрут.

В последните години в туризма навлезе с пълна сила едно ново направление, известно като ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТУРИЗЪМ.

Това е една съвкупност от нови туристически практики, в която доминира общуването с природата и активното участие с определен физически ангажимент за туристите. Тази група от различни по сезонност и среда турове има своите най-големи привърженици сред младежите и хората работещи в стресова среда, за които общуването с природата и съчетанието му с определена активност или спорт е от изключително значение. Налице е и феномен на мода, но над всичко стои осъзнатата потребност да се пребивава активно сред природата. Това е и най-динамично развиващият се сегмент в световния туризъм и за наша радост България разполага с отлични условия за него. Най-често той се продава в пакет с услуги които представляват по същество селски туризъм, и има характеристиките на устойчивия туризъм.
За такива активности/спортове се приемат: яхтинга, подводното сафари и подводната археология, водното и речно кану, рафтинга (движение с надуваема лодка в бързи води), приключенското, планинското и шосейното колело, преходите на кон, определени видове джип-сафари, програми за оцеляване, катеренето с планински водач, планинските преходи в различните им по трудност измерения включително преходите със ски с панти, с бегови ски, със снегоходки или с кучешки впряг, екстремните ски, експедиционния/височинния туризъм към върхове над 6000 м, сноуборд, параглайдинга, скокове с бънджи,пара- и делтапланеризъм, тандемно летене и всякакви екстремни спортове. На голям успех се радват комбинациите от такива активности.

Те могат да бъдат упражнявани индивидуално или в група, с приятели, с колектива или със семейството. Много от тези видове успешно се прилагат в програми за сплотяване на колектива във фирмите, като „тиймбилдинг” за излъчване на неформалните лидери или за по-добро опознаване на хората извън работна среда.

Този вид активности добива и все по-голяма популярност, като подарък, който можете да направите на Ваш близък или приятел по повод годишнина, рожден ден или някакъв друг повод. Разбира се, ако го познавате добре и сте сигурни, че ще издържи на физическите натоварвания, свързани с това. Най-добре е, ако самите Вие също се включите и заедно преживеете неповторимите мигове от Вашето общо приключение.

Ако имате нужда от повече адреналин и движение, ние можем да Ви помогнем в следните направления, свързани с приключения:

-      Тиймбилдинг,

-      Програми за сплотяване на колектива с елементи на приключение,

-      Изненада-подарък на близък или приятетел.

Комбинацията от активности и спортове ще изберем заедно, така че да е най-подходящото, което търсите. Въжможностите са много и подходящи за всеки сезон.

Не се колебайте да ни потърсите!

 

"Страхът не е истински. Той е резултат от мислите Ви. Опасността е истинска, но страхът е избор."
After Earth