Категории
Намаления

ЛЕТНИ ПОЧИВКИ НА АДРИАТИКА-БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА,И ХЪРВАТСКА

Туроператор: Автобус
Код на програма: Product P-100
Наличност:
ДА
Цена: 565.00 лв. с ДДС: 565.00 лв.
Този продукт има минимално к-во на поръчка 2

„ИГРА НА ТРОНОВЕ“

Подарете си една вълнуваща лятна почивка с много възможности за развлечение. Пред Вас е една програма, при която ще посетите голяма част от красивите места по крайбрежието на Босна и Херцеговина и Хърватска. В добавка ще може да се разходите до Дубровнишка Ривиера и Далматинското крайбрежие, за да се потопите в магията на Адриатика.

ПРОГРАМА: СОФИЯ-ВИШЕГРАД-САРАЕВО-МОСТАР-НЕУМ-ДУБРОВНИК-ОСТРОВ КОРЧУЛА-СПЛИТ-ОСТРОВ ХВАР-СОФИЯ

7 Дни/6 нощувки БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД

Дати: 25.06. – 01.07.2018; 03.09. – 09.09.2018; 16.07. – 22.07.2018

Предимства: ► Реновиран хотел на брега на морето с прекрасна гледка към залива
                          ►Повечето стаи са  с частичен или пълен изглед към морето
                          ►Напълно реконструиран хотел с басейн, с възможности за спорт и развлечения
                          ►Стаи, оборудвани с всичко необходимо – климатик, телевизор,хладилник, балкон
                          ►В курортно населено място с възможност за много екскурзии до красиви острови
                          ►Възможност за посещение на култови места, свързани сас създаването на фентъзи сагата           
„Игра на Тронове“.         

1-ви ден: Отпътуване от паркинга пред Национален стадион „В.Левски” в 6:00 часа по маршрут София – Пирот-Ниш-Крушевац-Кралево-Чачак-Златибор-Мокра гора-Вишеград. Кратка туристическа програма във Вишеград и моста на Дрина - известен като "Вишеградския мост“ или Моста на Мехмед паша Соколович. Векове наред той е символ на всичко, което свързва света и го прави едно цяло, в случая на хората от двете страни на реката - сърби и босняци. Посещение на Каменния град, второто голямо творение на известния сръбски режисьор Емир Кустурица. Мястото е известно като Андричград на името на любимия на Кустурица писател Иво Андрич, прославил града с известния си роман "Мостът на Дрина".В своите интервюта и в автобиографията си режисьора неведнъж споменава колко силно се възхищава на Иво Андрич – най-големия писател на бивша Югославия, роден в Босна като самия Кустурица. Отпътуване за Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, разположен покрай река Миляцка, недалеч от Динарските Алпи. Градът е известен още с ежегодните си филмови и джаз фестивали. В наши дни Сараево преминава през трудностите на гражданската война 1992 година-1995 година, последиците от която и до днес се усещат в града. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Туристическа програма в Сараево с възможност да се видят: моста на Айфел, проектиран от създателя на Айфеловата кула, Латинският мост, където е бил убит австро- унгарския престолонаследник Фердинанд  и това става причина за започването на Първата световна война, Кметството, Катедралата, Царев мост и Царевата джамия, Националният музей, Националната библиотека „Вйечница”.  Свободно време за разходка на Баш Чаршия, център на старият град, място съхранило павирани улички, ориенталски магазини и множество красиви джамии. В Сараево съжителстват от векове няколко религии – православни, мюсюлмани и евреи, поради което често го наричат „Балканският Йерусалим”.Пътуване през Босна и Херцеговина по живопистния път до Неум. По пътя спирка за посещение на град Мостар-  Името на града се споменава за пръв път в писмен документ от петнадесети век. Смята се, че името на град Мостар произлиза от местното наименование на хора, чиято работа  била да пазят моста. Този мост минава над река Неретва и е построен през шестнадесети век. Името, с което са били известни пазителите на моста, е било местното наименование мостари (mostari). Така покрай пазителите на моста градът получил името си от местните жители, а след това станал известен така и сред преминаващите чужденци. Когато през 1992 година Босна и Херцеговина обявява своята независимост от Югославия, градът преживява обсада, която трае 18 месеца. По време на войната е разрушен старинният мост, който обаче през 2004 година е изцяло възстановен. Разходка по тесните калдъръмени улички на старата част на града. Отпътуване за курорта Неум, красиво разположен на брега на Адриатическо море.  Неум е единственият крайбрежен морски град на Босна и Херцеговина в Южна Далмация. Градчето е спокойно, тихо с най-голям брой слънчеви дни след остров Хвар в района. Покрай него има брегова линия с дължина 24,5 km, която е единствената връзка на страната с Адриатическо море. Община Неум разкъсва територията на Хърватия на 2 части в резултат от решение на Карловацкия конгрес от 1699 г., предизвикано от Дубровнишката република с цел тясната крайбрежна ивица османска земя да отделя нейните владения в Далмация от тези на конкурентната Венецианска република. Настаняване в хотел 3*,вечеря и нощувка.

3-ти ден: Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ – Екскурзия до Дубровник – красивата перла на Адриатика.Дубровник  представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове -  романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска.  Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври туристите прииждат от всички краища на света. От сутрин до вечер те кръстосват града в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура, обединена само в едно име - Дубровник. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните и емблематични забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник или ♥по желание разходка с корабче до остров Локрум - наричан още “Остров на кралете”.  Според една легенда, Ричард-Лъвското сърце, при завръщане от кръстоносен поход през 1192 претърпява корабокрушение близо до Локрум. Намерил спасение на острова и като знак на признателност поискал да бъде построен храм, който в последствие наистина е издигнат, но в града. Първите записки за този остров са намерени през 1023г. във връзка с откриването на Бенедиктинския манастир. Локрум е необитаем, но изпълнен с история, останки и голяма Ботаническа градина, създадена през 1959г. - Бразилски палми, Мексикански кактуси и Австралийски евкалиптуси доминират навсякъде. (Lokrum идва от латински език на специфичен кисел плод). Сред всико това може да се види и малко езеро наречено Мъртво море, подходящо за плуване на малки деца и не дотолкова добри плувци. На върха на остров Локрум има крепост, построена от французите през 1806г., от която се откроява невероятна панорама към Дубровник, Цавтат и островите.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Свободен ден или по желание /срещу допълнително заплащане/- Екскурзия до остров Корчула с местен екскурзовод на български език -наричан от гърците Черния Корфу заради гъстите борови гори, е пропит с история и силно италианско влияниеЛегендарния остров, чието главно съкровище е едноименния Стар град е известен със своите манастири, катедрали и многобройни музеи и с това, че претендира да е родното място на великия пътешественик - Марко Поло. Спокойният остров предлага зашеметяваща брегова линия с кристално чисти води и великолепна природа. С настъпване на лятото се появяват яхтите и световния елит, обгръщайки в елегантна атмосфера целия остров. Забележителност по програмата е Град Стон, разположен на 50 км северозападно от гр. Дубровник е бил вторият по значимост в Републиката. Атракция за хилядите посетители на този град е 5 километровата каменна стена. Тя е построена през 1300 г., за да пази от нападения района и доходоносното производство на сол. След разрушаването на Берлинската стена, днес това е най-дългата крепостна стена след Великата Китайска стена. Други атракции са старата солница  от времето на Дубровнишката република 13-18 векове, където още се произвежда сол.  Отпътуване по полуостров Пелешац до град Оребич.  Много подобен на далматински остров, Пелешац го отделя от континентална Далмация тесен провлак, където се намира град Стон. От Далмация полуострова, го отделя на северозапад залива на река Неретва, както и на югоизток друг проток от остров Млет. На полуостров Оребич е било второто по големина пристанище в Далмация през 19 век -  след ФиумеОтъпътуване за Стария Град Корчула с корабче. Това може би е мястото, за което се носят най–много легенди, разказват се различни приказки, а запазените паметници на културата са повече от всяко друго място в околността. Пешеходният тур из Стария град Ви води към Катедралата и Епископския дворец и къщата на Марко Поло (отвън). След обиколката ще имате време за обяд и разходка. По обратния път от Оребич - Възможност за посещение на винарска изба в един от най-известните лозарски райони на Хърватска, беседа и дегустация на 5 вида вина, между които и най-качественото червено вино на Хърватска „Дингач“. Посещение на Мали Стон –най-малкия град в района, известен с вкусната си морска храна и фермите си за миди и стриди. В този район те са превъзходни и ще имате възможност да ги опитате на добри цени. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Свободен ден или по желание /срещу заплащане/ екскурзия до Сплит и крепостта Клис – проследявайки пътя на фентъзи сагата „Игра на тронове” и някой от местата за снимки на продукцията, ще имате възможност да се запознаете с много от красивите места по хърватското крайбрежие. След закуска отпътуване за крепостта Клис, едно от култовите места, където са снимани епизодите. Клис е една малко известна крепост в Хърватия, до създаването на епизодите. В тях крепостта  бе основно място за заснемането на немалка част от сцените с Денерис в Мийрин, във филма град държава, разположена в Залива на Драконите, и ключовия сблъсък между „освободените“ и доскорошните им господари.В действителност това е средновековна крепост, която някога е била кралски замък и ключова защитна крепост срещу османската инвазия.След свободното време за разглеждане на Клис се отправяме към град Сплит –наричан още вратата към хърватските острови. Изграден върху останки на римски императорски дворец Сплит е очарователен и оживен средиземноморски град, който се откроява със своите красиви, обрасли с палми улици, както и с оживените кафенета и ресторанти по тротоарите. В сърцето на града е дворецът на Диоклециан – пищна конструкция от 3-ти век, която е била изоставена от римляните. Адаптиран към нуждите на разрастващия се град, този район в наши дни е лабиринт от тихи улички с вълнуващи архитектурни чудеса на всеки ъгъл. Туристическа обиколка на старата част на града: Двореца на Диоклециан, Зелената порта, Храмът на Юпитер, Перистила, Златната порта, Катедралата Св. Домниус, статуята на Григорий от Нин, дело на известния хърватски скулптор Иван Мещрович и др.Свободно време в града. Връщане в хотела по панорамния път – Ядранската магистрала, по който ще можем да наблюдаваме красивия морски пейзаж на островите Брач,Хвар и Корчула. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
6-ти ден: Закуска. Свободен ден в Неум, или по желание /срещу заплащане/ посещение на остров Хвар – един от най-красивите острови на Далмация, с право класиран в Топ 10 на най-красивите острови на света. Лазурният остров Хвар е царицата на хърватската Ривиера.  Местните жители пренасят от поколение на поколение една поговорка - „Ако познаваш Хвар, познаваш и Рая“.Кристално чистата вода на Адриатическо море в съотношение с красивата морска ивица, плажните заведения, разположени на няколко метра от широката гама растителен свят, която вирее из цяла Хърватска, превръщат Хвар в пефектното място за една прекрасна почивка. Климатът на остров Хвар е главният фактор за благоприятното туристическо развие в местността. Архитектурата на острова, силно повлията от присъствието на венецианците в миналото, прави главния град Хвар очарователно място и ни пренася в 14-15 век. Освен, че е перла в короната на Хърватия, остров Хвар е и „островът на лавандулата“. Това се дължи на факта, че по земите на острова е развито мащабно отглеждане и преработка на това растение, започнало през ХIХ в. и захранващо със суровина френската парфюмерийна промишленост. В близост до Хвар е разположена верига от 16 малки островчета – Паклени отоци, което придава допълнителен чар на това място. Островчетата изобилстват от от плажове и плажни ресторанти, предлагащи пресни морски дарове на скара и особено сепии. Лодки или водни таксита отвеждат всеки желаещ да прекара деня на спокойствие в някое заливче или сред борови дървета. Свободно време за разглеждане на старата част на града с площада и църквата Св. Стефан, Францисканския манастир, пристанището и други. Свободно време за плаж. Връщане привечер в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми ден: Ранна закуска. Отпътуване за България.Пристигане в София късно вечерта.
 

Цена на човек, за пакет, в лева със закуска и вечеря

25.06. – 01.07.2018
03.09. – 09.09.2018

16.07. – 22.07.2018

 

Ранни записвания до 31.05.2018

Редовни цени след 01.06.2018

Ранни записвания до 31.05.2018

Редовни цени след 01.06.2018

На човек в двойна стая

565.00 лева

595.00 лева

595.00 лева

625.00 лева

3-ти възрастен в двойна стая

495.00 лева

525.00 лева

525.00 лева

555.00 лева

Дете от 0 до 11,99 г. с двама възрастни в двойна стая

245.00 лева

245.00 лева

245.00 лева

245.00 лева

Дете от 2-6,99 г. с 1 възрастен в двойна стая

405.00 лева

435.00 лева

425.00 лева

455.00 лева

Дете от 7-11,99 г. с 1 възрастен в двойна стая

475.00 лева

505.00 лева

495.00 лева

525.00 лева

Единично настаняване

715.00 лева

745.00 лева

755.00 лева

785.00 лева

Цената включва:
 Транспорт с лицензиран туристически автобус /минибар, DVD/;
1 нощувка със закуска в хотел 3* района на Сараево;
 5 нощувки с 5 закуски и 5 вечери в хотел “Amazon Stella” 3* в Неум  http://www.stella-neum.com/;
♣ БОНУС: Посещение на Вишеград и Андричград;
♣ БОНУС: Посещение на град Мостар;
♣ БОНУС: Посещение на столицата на Босна и Херцеговина - Сараево;
♠ Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 5000 евро;
 Пътни, магистрални такси;
♠ Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Целодневна екскурзия до Дубровник с местен екскурзоводвъзрастен – 30 евро, деца до 12 год. – 23 еврo;
 Целодневна екскурзия до остров Корчула, Стон и Мали Стон с местен екскурзовод на български език – 35 евро – възрастен, дете до – 11,99 год. – 28 евро;
Целодневна екскурзия до град Сплит и крепостта Клис /входни такси се заплащат на място/ - възрастен – 25 евро, деца до 12 год. – 18 еврo;
Целодневна екскурзия до остров Хвар с включен фериботвъзрастен 35 евро, деца до 12 год. – 28 евро;
 Посещение на винарна с беседа и дегустация на 5 вида вина – 3 евро;
 Дегустация на миди и стриди в Мали Стон – от 2 до 5 евро;
 Разходка с корабче до остров Локрум – 20 евро;
♥ Входните такси на посещаваните обекти по маршрута.
♥ Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 7 лева.

 Ориентировъчни вхoдни такси на обектите:
 Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 120 HRK
 Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK
 Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK
 Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK
 Катедралата в Дубровник – съкровищницата – 21 HRK
Вход в крепостта Клис – 40 HRK, деца до 12 год. – 15 HRK
Етнографски музей в Сплит – 22 HRK  ; 
Катедралата Св. Домниус и Храмът на Юпитер – 15 HRK ; за група от минимум 20 туристи – 10 HRK; 
Туроператора не носи отговорност при промяна на местните такси в обектите. Таксите се заплащат на място.

Хотел “Аmazon Stella” 3* Хотелът се намира на брега на Адриатическо море, в курорта Неум, единствения морски курорт на Босна и Херцеговина. През 2017/18 година претърпява основен ремонт, стопанисва се от ново дружество и напълно реновиран ще посреща своите гости за сезона. На разположение в хотела: климатизиран ресторант, коктейл бар, кафе-бар с панорамна тераса и прекрасен изглед към морето, конферентна зала с 160 места. Нов външен басейн с детска секция, както и сауна, джакузи и малък фитнес ще допълват екстериора на хотела. В освежените, климатизирани стаи на разположение на гостите има балкони, самостоятелни бани, сешоар, мини-хладилник, сателитна телевизия. До плажа, разположен на 100 метра под хотела, се организира шатъл за гостите. Спорта е застъпен с тенис на маса, билярд, баскетбол, футбол, а на плажа са на разположение водни колела, чадъри и шезлонги. За гостите се организира анимация и парти на плажа.  

Валута:
Сърбия - 1 лев  =  60 сръбски динара /RSD/
Босна и Херцеговина – 1 лев = 1 босненска конвертируема марка /BAM/
Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/

За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове. 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащанедепозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 14 дни преди отпътуване.
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.  Няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания за страните по маршрута.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът е сключил застрахователен договор по чл.97 от Закона за туризма „Отговорност на туроператора“  с „Групама застраховане“ ЕАД  и номерът на застрахователната полица е: 7500170000566/08.10.2017.

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу:Свързани продукти